Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (778)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nakonec si mě to celkem získalo. Oddychovka, která je víc conanovská než římsko-řecká, v níž Ratner znovu selhává v dialozích i emoscénách, akce, bitvy i hláškování jsou ale nad standardem. Co by za takovouhle popcornovou pohodu dal třeba Hněv Titánů. Každopádně The Rock ať už s vlasy a vousy radši neexperimentuje. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Měl nůž?" ,,Ale malý..." občasné vtipné průpovídky (zde jistě mnozí ví, že noži se říká prodloužený penis) nebyly vůbec na škodu ve snímku, který si mě získával opravdu postupně. Až bitva se mi zalíbila natolik, že jsem film přijal. Mrzí mne, že tvůrci se za každou cenu chtěli vyhnout mytologii (stejně jako v Tróji), což snímku spíš ublížilo. Navíc se snažili diváka vodit za nos. Kentauři? Kdepak. Bůh? (hm, správně ovšem byl polobůh, bůh až po smrti) Ne. Nebo nakonec ano? Fakt nevím. Možná by bylo jednodušší, kdyby se jmenoval prostě řecky Hérakles... Triky obstojné, až na těžce počítačově nepovedenou hydru. Dle mnohých ohlasů jsem čekal barvotiskovou hrůzu, což je dobře, jelikož jsem byl příjemně překvapen. Snad jen celkové ladění mohlo být pochmurnější, jinak jsem spokojen. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Yeaaah. Tady to máte, Herkules: Mythbusters! Zasraný kentauři, místo kerbera tři hladoví vlci, hlavy hydry obyčejní zabijáci, jenom tomu Herkulovi zůstala jeho bájná síla. (konec ironických výkřiků zde) A díky nečekaně povedenému castu (fakt někdo čekal, že to Rock uhraje, aníž by v něm všichni viděla Rocka?) měl i dost charisma na to, aby zvládl ne jednu, ale hned tři nebo čtyři předválečné promluvy. Co dál, Ratner rozhodně překvapil bitvami, kde Hobbit zklamal na plné čáře, tam Herkules připomíná Pána prstenů víc, než cokoliv jiného z poslední doby a to nekecám. Snad jen to green screen finále mohlo být o něco méně digitální, chápu, že tu pompézní prostřední bitvu překonat asi nešlo ale zkusit to mohli, no ne? Velký bonus pak ještě přihrály hlášky, které z toho dělaly krásně odlehčenou jízdu, příklad: "Excuse me. That was my moment, my fate. You're welcome." zkrátka spokojenost. PS. Nicole Kidman nějak omládla, I like it. ;) 7/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Dwayne byl jako Herkules boží a jeho parta překvapivě sympatická. U podobnejch filmů je zázrak, že přicmrndávači hlavního hrdiny řeknou aspoň jednu vtipnou hlášku na hodinu, ale Herkulovi přistála celá hromada parádních herců jako McShane a Sewell a nejvíc mě potěšil Aksel Hennie a jeho bojovnej zápal. Akce a triky OK, ale strašně mě zklamalo, že se tak odbylo pověstnejch 12 úkolů. Proč čumět na pár zmalovanejch křováků a nudný tahanice o moc, když jsme mohli mít celej zápas s Hydrou, krádež jablek Hesperidek, vyklízení Augeášova chlívku (to by mohlo bejt obzvlášť šťavnatý) nebo třeba vyvedení psa Kerbera z podsvětí. Ale mohlo to bejt i mnohem horší, hlavní roli mohl dostat třeba Lautner, jeho partu hrát pár nagelovanejch modýlků a o krev bysme nezavadili. Celkově na hraně s mírným převažováním do kladna. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Fakt se divím, že mě to tak bavilo. Možná je to tím, že jsem viděl hutnější rozšířenou verzi, která má k PG-13 vejšplechtu dost daleko, ale Ratner upekl zábavný přímočarý výplach, za který se rozhodně nemusí stydět. Záplavu klišé tu vyvažuje sympatická a soustavně hlaškující banda hrdinů, mezi kterou se kupodivu nikdo neztrácí. A Rock do toho vyloženě dává všechny svaly (srdeční nevyjímaje), což na prodání takhle svižného materiálu v klidu stačí. (7/10) ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Vo filme sa o Trójskej vojne rozpráva v minulom čase, podľa starých gréckych povestí však zomrel Herkules ešte pred vojnou a tvorí dôležitú súčasť jej predohry. Hovorí, že trójsky kráľ Laomedón bol preslávený svojou vierolomnosťou a oklamal aj samotného Herkula - za záchranu dcéry Hésiony mu sľúbil vzácne kone, ktoré mu po splnení úlohy odmietal vydať. Preto sa Herkules nazlostil, pozbieral vojsko, mesto dobyl, kráľa a väčšinu jeho synov povraždil. Ostali len dvaja, Tithón a Podarkes, ktorí sa už pred tým dostali do zajatia. Podarkes bol neskôr vykúpený sestrou Hesionou, zmenil si meno na Priamos, čo znamená "vykúpený" a stal sa kráľom Tróje. Práve za jeho vlády sa spomínaná vojna uskutočnila. (beso74)
  • Jediným hercom, rozprávajúcim vo filme americkou angličtinou, je Dwayne Johnson. Všetci ostatní buď rozprávajú britskou angličtinou alebo je ich rodným jazykom iný jazyk. (beso74)
  • Rhesus a jeho muži majú na koňoch strmene, táto časť konského postroja sa však do Európy dostala až po páde Rímskej ríše. (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama