Reklama

Reklama

Merry Little Christmas

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Horor
Španělsko, 2010, 21 min

Obsahy(1)

Sú veci, s ktorými sa dá len ťažko vysporiadať.
Videla to, čo radšej vidieť nemala, a táto trauma z detstva ju prenasleduje doteraz. Akoby v jej tele nezostalo nič, len bolesť, akoby ju sťahovali z kože zaživa... (sochoking)

Recenze (23)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tomu sa povie kraťas!!! Spočiatku tu sledujeme akúsi podivnú rodinnú drámu založenú na sebapoškodzovaní ženskej, ktorá trpí traumou z detstva, lebo bola svedkom toho, ako jej sadistický otec na Vianoce znásilnil a umlátil jej matku. Dovtedy to bolo ešte ako tak "normálne" (teda pre väčšinu divákov asi nie, pre mňa áno), lenže v posledných minútach tam z ničoho nič nastalo také monštruózne gore šialenstvo, že mi padla sánka. Takže sa zmôžem akurát na zaskočené "wow", a keby som mal klobúk, tak ho pred režisérom okamžite dávam dole. Nášup!!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Absolutní peklo!!! Viděl jsem už opravdu hodně, hodně moc filmových brutalit, ale tohle mě stejně dostalo naprosto nepřipravenýho ... "Krásná" výpověď o životech některých rodinek, o domácím násilí, o dětech ... No prostě je to ohavná zrůdnost, která je dokonalá v tom, že 1) vychází z běžné reality 2) je podána právě na vánoční svátky, čímž se umocňuje a 3) má dokonalej vizual, perfektní maskérskou práci ... Naprostá megabomba ve svým "sub-sub-sub ranku" ... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

That was fu*king terrifying! Poctivá porce hrůzy a děsu ve španělském balení. Tentokrát se teror odehrává v domácím prostředí. Brutální a vizuálně ohromující výpověď o tom, co se může dít za zavřenými dveřmi mnoha bytů a domovů. Děsivá ukázka toho, že ty největší hrůzy a běsy se dějí mezi lidmi. Největší horor nakonec vždycky přináší realita sama. Realita a nelidské, kruté chování lidí v ní. Šílená doba nutí lidi k zoufalým činům. Jenže, kdo vytváří šílenou dobu? Zase lidé svými činy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Týranie žien v domácnosti je hororom samým o sebe. Ale čo tento "krátkometražák" predviedol, nemá období. Neskutočne zvládnuté dielo o dievčine, ktorá bola svedkom mučenia vlastnej matky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobře, coby výpověď o domácím násilí fungující, avšak nijak objevné. A pokud má člověk trochu více nakoukáno, nepřekvapí ho vůbec nic. Za surrealistický konec, jež je přehlídkou slušné práce maskérů, tři hvězdy dám, ovšem dle hodnocení jsem asi čekal příliš... Vizuálně na jedničku a pochvalu si rozhodně zaslouží Gómezová, jedna z nejvýraznějších současných španělských hereček. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četla, že dětské oči vidí svět krásnější, plný barev a detailů, kterých si ani dospěláci nevšimnou. No.. tady to platí dvojnásobně. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Merry Little Christmas aneb jak to vidí dětská mysl. Tenhle kraťas se ze začátku tváří jako rodinné drama ( teror v rodině ) aby se po pár minutách změnil v " krvavou lázeň ". Dovolím si citovat část komentáře uživatele stration....kraťas v jehož pozadí se skrývá něco mnohem děsivějšího, než jen parádní gore. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Správný krátkometrážák na puštění začínajícím emařkám, ať se alespoň přiučí a práci odvedou pořádně. Mírně zmatečně poskládané scény o tom, kam až trauma z dětství může zajít. V extrému se člověk ocitá už na začátku, pak tedy netuším, co říci o obsahu od sedmnácté minuty. Jen vyvalené oči a palec nahoru za výjimečný zážitek, vidět jen na obrazovce mi to bohatě stačilo. Opět velké díky ricci.sovi, jaké hororové perly mi tu ještě unikají.. Ke zhlédnutí zde. 80% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebýt té „řetězové“ scény v druhé polovině filmu, byl by tento krátkometrážní snímek obyčejnou šedí ve vodách průměru. Je pravdou, že podobné vánoce by asi nechtělo zažít žádné dítě, zvláště když máte psychicky labilního otce, který to má rád pěkně krvavé a nejde pro násilí daleko. Herecké výkony obou dam jsou úctyhodné, ale mne zde zaujala především Blanca Rivera. Teď nemyslím tu odhalenou scénku ve vaně, ale celkový její herecký projev. Byla asi tím nejlepším, co mi tento short nabídnul. Popravdě jsem od toho očekával ještě kapánek víc, ale zklamán jsem určitě nebyl. 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jestli se vám loňské vánoce moc nepovedly a nepozdávaly, nechmuřte. Jsou i horší vánoce, třeba ty z tohohle filmu. Vizuálně a herecky takřka bezchybné. Tedy, matka s dcerou (pro Macarenu Gómez mám docela slabost, už jen proto, že se narodila ve stejný den, měsíc a rok, jako já) jsou skvělé. Násilnický otec mě moc nepřesvědčil a ten mladý týpek mi tam přišel dost nevýrazný a jakoby nadbytečný. Efekty na skvělé úrovni. Podtrženo sečteno krátká stopáž byla využita a nabušena naplno, žádné slepé místo. Jen doufám, že se brzo dočkáme české podpory, abych mohl do podstaty příběhu proniknout ještě hlouběji. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Famozní vánoční kraťas o tom, že jsou i rodiny, kde mají na Štědrý den poněkud větší problem, než že ryba byla málo slaná a ponožky někdo dostal dvakrát. Bylo by to skvělé i jen jako drama s trochou gore, ovšem ta vizualizace toho, jak všechno vidí dětská mysl, to prostě bez váhání katapultovala k nejvyššímu hodnocení... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Psycho, ktoré mi prišlo akosi prapodivné a nejako samoúčelné. Maskérska práca, to ale vyťahuje aspoň do priemeru. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Naprosto brutální a pro většinu lidí nepřekousnutelný kraťas, v jehož pozadí se skrývá něco mnohem děsivějšího, než jen perfektní gore. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velkej humus. Tohle je fakt rodinný peklo. Reřisér hraje divákovi na emoce a ukazuje mu to nejhorší možné násilí, které může v rodině nastat a jen tak se z něj nevyhrabete. Za 21 minut se vám před očima přehraje nevídaný příběh, který je zobrazen až nechutně realisticky a odpuzuje každého normálního člověka. Absolutně špičková je scéna očima dítětě a bezkonkurenční masky, které vám naženou husí kůži. Řemeslně naprostá topovka. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Domáce násilie prevedené na "plátno" v celej svojej nahote. A ešte očami malého dieťaťa. Veľmi intezívny, nepríjemný a depresívny kraťas. Brutal... 80 %! ()

PfefferSalz 

všechny recenze uživatele

Nejděsivější na tom je, že téma tohoto kraťasu je na rozdíl od většiny hororů běžná realita, kterou zde máme podanou očima dětské fantazie. To, že je domácí násilí doslova a do písmene 'horor', tento snímek jedině podtrhuje. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Vianočná idylka na španielsky spôsob. Už od úvodných sekúnd ma začal zvierať nepríjemný pocit, ktorý od prvej päste pretavil do skoro intenzívneho zážitku. Záver očami dieťaťa je dych berúci. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Horrorově nic moc a navíc dost odporné, horrorová atmosféra též nic moc a všechno dohromady v této dvacetiminutovce bylo nic moc.Dost silný podprůměr.Ale v té krvavější části to zase tak hrozné nebylo.Jediné co se mi zde vážně líbilo byla ta písnička na konci. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi dalo zabrať. Odkrývanie onoho osudného dňa bolo hrôzostrašné - nenápadná zlosť prenikla v absolútne nepochopiteľné, psychopatické besnenie s nevinným divákom. Pri myšlienke na fakt, že sa takéto veci mimo spoločenskej kontroly, za zavretými dverami, reálne dejú, mi naozaj zviera hrdlo. Perfektný prvok bol pohľad cez oči toho dievčatka, naozaj vizuálne dokonalé. ()

Reklama

Reklama