Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o mistrovství světa v ledním hokeji 2012, ve kterém česká hokejová reprezentace získala bronzové medaile. (majk2)

Recenze (13)

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejrychlejší kolektivní hru a zejména úspěchy českých borců vždycky velmi spolehlivě zahřejí. Divák pak s nadšením a hrdostí sleduje hokejová esa, jak si vodí své soupeře nebo jak nenechají nic projít skrz. Už to sice není ta houževnatá generace hokejistů kolem Jágra, která se honí za plochým nesmyslem z vulkanizované pryže a která se jen tak opakovat nebude, ale i tak je to znovu radost pohledět!! Na tomhle mistrovství se navíc i tak z našich představil Hemský, Plekanec, Erat, Krejčí, Frolík nebo legenda Petr Nedvěd.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pokračování doby bronzové. Po letech medailového půstu nelze toto MS hodnotit jinak, než úspěšně. Českému týmu fandím rok co rok, ale v sezóně 2012 jsem úspěch přál strašně moc i kvůli Petru Nedvědovi, pro něhož se tento turnaj zdál být poslední příležitostí k dosažení nějakého cenného kovu. (Netušil jsem, že se podívá ještě na olympiádu v Soči.) Navíc byl i ve svých letech správným tahounem mužstva. Nikdo nemůže říct, že byl v týmu jen do počtu. Asi nikdy nezapomenu na semifinálovou prohru se Slovenskem. To bylo tak neskutečné zklamání! Měl jsem sice před zápasem obavy, že lišák Vůjtek na nás něco vymyslí a dokáže slovenské hráče (obvykle na česko-slovenské derby přemotivované) skvěle připravit, ale tak nějak jsem Česko už viděl ve finále (což si myslím, že je po letech zkušeností ze vzájemných zápasů se Slovenskem docela pochopitelné). Bohužel se tak nestalo. Jen se mi zprotivil Miro Šatan, kterého jsem do té doby respektoval, avšak při sledování jeho oslavných gest po vstřelené brance 1:2 z pohledu ČR, podobně jako gesta (tuším) Hudáčka, u mě velice klesl. Připomněl mi tím Malkinovu "holubičku" ze čtvrtfinále proti nám na MS 2007. Nemístné a přestřelené. Nevím, kdy jsem naposledy viděl podobně (přehnaně) reagovat nějakého českého hokejistu. Kolikrát mám pocit, že naši hráči góly slaví až příliš umírněně (když nepočítám třeba Moravcův gól, kterým nám vystřelil zlatý hattrick nebo Špačkův nájezd snad na MS 1999). A k samotnému dokumentu? Nebyl špatný. ČT tohle zkrátka umí. Ani mi nevadilo, že je základ postaven na brankářích. Příjemným zpestřením byly určitě výpovědi Vladimíra Vůjtka. Co mi přišlo ale podivné, byla hlasitost hudby při hovorech s hráči, resp. trenéry. Alois Hadamczik nemá příliš zvučný a libozvučný hlas a skrze hudbu na pozadí jsem mu moc dobře nerozuměl, přestože jsem měl hlasitost docela zvýšenou. Občas přehlušila i některá slova z úst Tomáše Plekance. Na plný počet hvězd Hrdinové pod maskou nejsou, ale 4* si určitě zaslouží. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Zase ty zpomalovačky zk*rvený! Opravdu nejde udělat sestřih v plynulém tempu a bez všelijakých kýčovitých doprovodů, rádoby dojemných momentů atd.? Já chci při sledování vidět autentický záznam a slyšet komentátora! A abych nezapomněl...Hadamczik ven! ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Špatné mistrovství s nečekaně slušným koncem. Ovšem o to bolestivější prohra se Slováky, na to nezapomenu a dlouho to bude nepříjemné. Nicméně dokument udělaný klasicky, bez velkých změn, jen to větší zaměření na finále Rusko-Slovenskou bych oželel. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Dokument České televize o mistrovství světa v ledním hokeji 2012 ve Švédsku a Finsku, kde český tým získal bronzové medaile. Tentokrát je dokument věnován hlavně brankářům Jakubu Kovářovi a Jakubu Štěpánkovi. Nechybí ani sestřihy zápasů českého týmu a rozhodujících bojů o medaile. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Zdařilý dokument o MS 2012, které poprvé v historii pořádaly dvě země, naše reprezentace vybojovala bronzové medaile (v době, kdy píšu tyto řádky, čekáme již 9 let na medaili - kdyby mi tenkrát někdo řekl, že to je nadlouho poslední medaile, tak bych mu nevěřil), porazila v rozhodujících utkáních obě domácí reprezentace a prohrála v semifinále se Slovenskem, které zaznamenalo asi největší vítězství nad naší reprezentací od rozdělení federace. Dokumentu bych opět vytkl to, že záběry z utkání nejsou plynulé (tak jak to bylo k vidění na živo) ale jsou to pouze zpomalené opakovačky doprovázené rockovou hudbou. Škoda. Jinak by to bylo Top. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Šampionát ani dokument se mi nelíbili. Hadamczik sestavil špatné mužstvo, které nemělo vyhrát bronz, ale na druhou stranu jsem to hrozně přál Nedvědovi. Hadamczik mi přijde jako dost nejistý. Celý šampionát měnil brankáře, což by se nemělo dělat. Jsem rád, že Malkin vybojoval zlato, ale vadí mi Ovečkin. Nicméně turnaj se mi nelíbil, hlavně proto, že na zápasy chodilo málo lidí. Náš tým hrál hrozně celý šampionát, kromě čtvrtfinále. V týmu také chyběli hvězdy, jako Rolinek, Voráček, Jágr, Pavelec, Klepiš a další. Zde byli troubové Štěpánek a Kovář, kteří furt hovořili o sobě; spalovač Frolík a obsolutně ztracený případ Plekanec, který by neměl nosit kapitánské "C" a samozřejmě Hadamczik, který mě nejvíc vytočil svým střídáním brankářů. Teď k tomu dokumentu. Ten je opravdu hrozný. Furt se zde kecá o nesmyslech; celý je špatně zpracovaný, protože se tady ani neřešili zápasy ostatních týmů, jak je to u předešlých dokumentů, pořád se zkrátka filmaři zajímali jen o ty naše lazary. Už o tomto hrozným dokumentu o o tom hrozném šampionátu nechci nikdy slyšet! ()

laurence 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší ze Zárubových dokumentů. Těžko se něčeho chytit, ale postavit celé dílo na pocitech brankářů nejde. ()

AshMorgan 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o MS 2012, tentokráte hodně zaměřený na klíčové muže skryté pod maskou. Český tým měl vždy špičkové gólmany a stejně jako v play-off ligových soutěží, vyřazovací boje rozhodují především brankáři a přesilovky. Dokument poukazuje na psychiku našich výborných ochránců klece na neobvyklém turnaji, oba se totiž v bráně párkrát prostřídali a oba byli velmi dobře schopni bránit naše zařízení. Velká škoda, že nás slováci přehráli v semifinále (tenkrát jsem byl v jedné oblíbené, poněkud hlučné hospodě a nikdy dříve tam nevládlo takové ticho, jako když Šatan z brejku dával na 2:1 a svou oslavou v leže na zemi jasně gestikuloval kdo má v zápase navrch.) Boj o bronz nároďák úspěšně zvládnul a fanouškovská sezóna zase jednou končila velkým úsměvem na tváři. Tyto dokumenty zbožňuju, hlavně proto, že jsem hokejový maniak, který zažívá nejlepší období v roce právě protože play-off extraligy vystřídají zápasy MS, do toho se plete play-off NHL a pořád je na co se dívat...Ale nic nepřebije pocit českého fanouška, když vidí jak Češi vybojují medaili! možná jen to, když je placka zlatá a nad hlavu hoši z nároďáku zdvihají pohár =D ()

mikla 

všechny recenze uživatele

Velmi úspešný rok pre český aj pre Slovenský hokej kedy sme my ako dve kedysi spoločné krajiny, dnes už len súperi a rivali získali druhý a tretí najcennejší kov na medzinárodnej hokejovej scéne. A ako bonus sme súboj o finále zvládli tentoraz lepšie my- Slováci a skončili na striebornom stupni víťazov, zatial čo naši bratia zdolali Fínsko a skončili o stupienok za nami- na tretom tom bronzovom stupni. Dokument je doplnaný výpovedami s členmi bronzového tímu, trénerom Hadamczikom ale aj českým trénerom Vujtkom, ktorý Slovensko ppo rokoch sklamania dostal znovu tam kam patrí. Dokument sprevádza skvelá hudba ale je aj velmi emotívny kedže medaile boli vybojované na počesť zosnulých hokejistov v Jaroslavli....česi tieto dokumenty vedia ovela lepšie ako my, dávajú tomu príbeh a je vidno ako si vážna každý jeden úspech rovanko ako my ()

Reklama

Reklama