Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia divadelnej hry sovietskeho dramatika M.Bulgakova. Hra je dramatickou sondou do búrlivých historických udalostí 1918-1919 v Kyjeve. Krach moci ukrajinského veľkostatkára, evakuácia nemeckých vojsk, dezorganizácia bielych gárd, Petruľov vpád do mesta a jeho útek pred Červenou armádou - tieto udalosti doliehajú na členov rodiny a nútia ich v tejto rozhodujúcej chvíli vybojovať zápas o vlastnú tvár. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

jan72 

všechny recenze uživatele

Príbeh z Ukrajiny keď končili bieli a nastupovali červení ("S bielymi je na Ukrajine koniec."). Kvalitná predloha aj spracovanie, vynikajúci Muller, Kukura. Veľmi dobré. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Jako celá řada dalších podobných slovenských snímků stojí a padá s hereckými výkony a s tím, že vše je tak nějak jak má být. Huba je charakterní autorita, Vlado je hrubec (zde navíc věčně opilý) Magda rozmařilá husa, Kukura floutek s lehce pokřivenou páteří, Dančiak poskok, atd, atd... Prostě kvůli hercům se na inscenaci hodí dodívat. Jinak totiž snímek není nijak zvlášť dobře natočen (střih), o nicneříkajícím scénáři ani nemluvě. Myslím, že Bulgakov je silně nadhodnocován a myslím, že vím proč. K příběhu jen tolik: Je na něm docela věrně vykreslen způsob myšlení a charakterů tehdejších Kyjevanů (autor je ostatně taky Kyjevan), což byl asi i důvod, proč se kniha líbila i Stalinovi. Nepřekvapující je, že se vše po sto letech až nápadně opakuje. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama