Reklama

Reklama

Takoví normální Američané

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Akční
USA, (2013–2018), 57 h 17 min (Minutáž: 40–64 min)

Tvůrci:

Joseph Weisberg

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Keri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Annet Mahendru, Noah Emmerich, Richard Thomas, Susan Misner, Alison Wright, Lev Gorn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Drama z prostředí vrcholící studené války se soustředí na dvojici agentů, kteří žijí na předměstí Washingtonu jako manželský pár. Jejich krytí je tak dokonalé, že ani jejich vlastní děti netuší nic o jejich pravých identitách. Jejich manželský vztah pravidelně prochází napětím, kvůli stresu z možnosti odhalení, nebezpečí při řízení vlastní sítě špionů a také kvůli tomu, že jeden z nich začíná sympatizovat s americkým způsobem života. Navíc se vše zkomplikuje, když se vedle nich nastěhuje nový soused Stan, který je agentem FBI v utajení... (Zdroj: http://www.serialzone.cz) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (92)

erased 

všechny recenze uživatele

Počínaje lákavým a ambiciózním tématem a jeho prvotřídním zpracováním konče, Американцы jsou bez nejmenších pochyb jedním z nejlepších současných seriálů. V první sérii ještě sice zlehka haproval v kruhu se točící vztah ústřední dvojice ilegálů, ale i tato drobná vada se s časem vytratila a druhá řada už stojí jako prakticky bezchybná špionská lahůdka. Pozvolným ale napínavým tempem a svým zlověstným a tíživým zobrazením konfliktu odlidštěných ideálů a agentů dvou supermocností, snažící se v nemilosrdných soustrojích informační války budovat (nejen) zdání opravdového života jdou totiž Jenningsovi dál, než jakákoli jejich případná žánrová konkurence. Výsledný dojem ze třetí série ovšem mé nadšení ze seriálu trochu nahlodává. Nedá se sice říct, že by jednotlivé příběhové linky byly třeba jen o kousek horší, než dříve, ale najednou se těchto příběhů rozehrává až příliš, navíc jim chybí i významnější vzájemné propojení. Kvůli tomu se seriál nedokáže dostatečně dlouho v kuse věnovat ani jedné, a většina dramatických momentů vyšumí do ztracena. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Téměř 100%. Provedení i myšlenka geniální. Zpracování realistické... až na dvě úsměvné věci: 1) to opravdu brýle a paruka změní člověka k nepoznání? (ta šaráda ohledně převleků a jejich významu je občas komická). 2)... jak to sakra můžou všechno zvládat? Několikerý život agenta + ten vlastní (krycí) a ještě vést firmu? Panečku :). Prostě poutavé a dobře udělané, jen je potřeba v tom tolik nerýt. Mě osobně celkem dostala preciznost navození dojmu osmdesátých let. Seriál se odehrává nejen v interiérech ale i exteriérech. Denní provoz města... Amerika bez Priusů byla tak krásná :D. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Špionážní, KGB, FBI, CIA, rodina, lži, faleš, Rusko vs. Amerika. Celkem fajn seriál o jednom manželském páru, co vypadá dost americky a přitom, přitom jsou to agenti KGB. Co do děje je to zajímavé v praktikách, v oblbování lidí v kontrastu třeba s církví, nějaká ta láska, rodinné problémy s dětmi a jiné. Do toho vtipné prvky jako kamaráčoft se sousedem, který je taky agent, ale pro změnu FBI. Zajímavé, napínavé, odlehčené, svižné. Délka tak akorát. ..tak trošku nevím, jestli můj muž je můj muž nebo agent potravinové sekce ústředního výboru pro výkrmnu populace.. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

velmi neotřele natočený špionážní seriál o agentech KGB v Americe, kteří suplují normální rodinu s dětmi, leč každý má svoji minulost a amerického agenta, a tyto všechny svede osud dohromady. Studená válka se připravovala k ústupu a obě mocnosti se neustále snažily vytěžit o soupeři maximum informací, i za ceny nejvyšší.Herecké výkony potěšily, čtyři hvězdy určitě.-) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Napínavé špionážní drámo, velmi dobré herecké obsazení, docela uvěřitelné kulisy osmdesátých let, mediální humbuk okolo blížící se jaderné apokalypsy, zkrátka Reaganův hon na komunistické čarodějnice se vším všudy. A navíc ta vynikající střihová koláž k úvodním titulkům. Občas to sice jde s věrohodností operací lehce přes hranu (zneškodnění Kremlem najatého a obratem odvolaného hitmana, podezřele hustá síť agentů KGB na americkém území), ale to už tak nějak k televizním sériím usilujícím o co nejvyšší sledovanost jaksi patří, koukat na špiona nonstop zírajícího na šifrovací zařízení by masy nejspíš netáhlo. U mě dobrý, bavil jsem se o špetičku více než u aktuální sezóny žánrově spřízněného Homelandu, kde atomového strašáka střídá kolega terorismus. /// 2. sezóna /// aneb Kterak chtěli soudruzi ze Sovětského Svazu ukrást Internet. Je to legrace, tyhle studené žabomyší války. /// 4. sezóna /// Telenovela ze studené války pokračuje… tohle bych mohl sledovat furt. /// 5. sezóna /// Keri Russellová se mi už místy zajídá, ale Matthew Rhys furt hraje první ligu. O krátkozrakosti sovětské rozvědky již není pochyb, teď se s tím jenom porvat, než Gorbačov zaklepe na dveře. /// 6. sezóna /// „Hi, you’ve reached the Jennings, we’re not in right now, but if you leave your name, number and a short message, we’ll get back to you as soon as we can.“ Po šesti letech skončila jedna z nejlepších TV sérií, která si dlouhodobě udržovala nadstandardní kvality, hrála první špionážní ligu s výborně napsanými postavami (Matthew Rhys!) a ve finále mi vyrazila dech emotivní rozlučkou. Tihle Jenningsovi mi budou setsakra chybět... ()

Galerie (628)

Zajímavosti (24)

  • Inspirací pro seriál byli Andrei Bezrukov a Elena Vavilova, kteří působili v USA jako skuteční ruští špióni. Také jako v seriálu hráli manželský pár a měli dvě děti. Není známo, zda jejich děti věděly, že jsou jejich rodiče špióni. (HonzysKISS)
  • Na konci epizody zazní skladba „Under Pressure“, kterou společně nazpívali David Bowie a britská kapela Queen v roce 1981. (Trajektt)
  • Keri Russell (Elizabeth Jennings) a Matthew Rhys (Philip Jennings) hrají v seriálu manželský pár. Herci spolu začali chodit i v reálném životě a mají společného syna Sama. (HonzysKISS)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Perry Mason našel hlavního představitele

Perry Mason našel hlavního představitele

15.01.2019

Bývalá hvězda seriálu Takoví normální Američané Matthew Rhys byl obsazen do hlavní role v nové chystané minisérii Perry Mason od HBO. Když byl projekt poprvé oznámen, mělo se jednat o hraný film od… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama