Reklama

Reklama

Zásnuby v hlubinách oceánu

(TV film)
  • Francie Sex under the Sea
Francie, 2010, 50 min

Obsahy(1)

V průběhu miliónů let evoluce vyvíjeli mořští živočichové v rámci fyzikálních vlastností oceánu – jeho rozlehlých prostor, pohybu vod a proměnlivosti dna – nejrůznější originální strategie pro setkání s partnerem opačného pohlaví, páření, rozmnožování a přenosu genů. Naše pátrání zahajujeme na Galapágách. Moře je tu hluboké a voda má teplotu šestnáct stupňů. Ideální místo pro rozmnožování obřích kytovců. Samotářský samec strávil uplynulých šest měsíců ve vodách Antarktidy. Nyní hnán instinktem urazil tisíce kilometrů, aby našel skupinu samic, s níž se každoročně setkává u břehů Galapág. Jak je to možné, že se mu vždy podaří je v rozlehlých vodách oceánu najít? Ve vodě se zvuk šíří čtyřikrát rychleji než vzduchem. Keporkak využívá této vlastnosti vody k vydávání signálů a přijímání informací od ostatních kytovců. Když se setká s prvními samicemi, okamžitě jim předvádí ztopořený pohlavní úd a začíná se jim dvořit. Po devítiměsíční sexuální abstinenci má naspěch. Samice tančí okolo něj a vypouštějí neodolatelné feromonové vůně. Samec jim pluje vstříc a svou náklonnost vyjadřuje laskáním všech částí jejich těl ocasem a čenichem. Postupně si z dospívajících samic a matek s mláďaty vytváří harém. Kytovci utvářejí velký kruh, jímž chrání svá mláďata. Hlavy mají u sebe a ocasní ploutve připravené odrazit každého nepřítele. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

michalkop 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a poučný dokument za světa oceánů. Ač nás doma zmátl promo obrázek velryby umístěný v TV programech - není to jen o nich. V dokumentu se setkáváme i s rybami, lachtany, mantami, trnuchami i žraloky. Dva penisy na břiše paryb, údery velryb ocasem do břicha a varlat soka apod. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě natočený dokument .... Nejbizardnejsi pro mne byl kanibalismus ještě nenarozenych žraloků, kteří požíraji sami sebe ještě v matčinem břiše až zbyde jen jeden ... Nebo lachtani jsou chudáci po 14 dnech pářeni úplně vyplivnuti ze stresu, aby stihli se spojit s každou samicí ve svém asi dvacetičlenném harému samic. Nechtěla bych být ani velrybou a ještě k tomu samcem, kteří, když mezi sebou bojují o samici, tak se jeden druhého snaží zbavit ránou ocasu do přirození toho druhého... to musí asi hodně bolet. Hodnotím 3,5 hvězdičkami :-) ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama