Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Rybář kapitán Vašátko (to je náhoda Vašátko-Vacátko) je na dovolené a sedí u řeky s malířem Horácem. Idyla klidu dovolené je postupně rušena případem znásilnění a vraždy Mileny Stárkové, až je konstábl Vašátko i divák zatažen do detektivky, která má slušný spád a je dobře natočena. Jedná se o skvělý herecký koncert Viktora Preisse a Davida Matáska. Dobrý ! ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Chaotické, moc zbytečných postav (proč Matásek, ryšavý vyšinutec, tolik policajtů..?) a nastavování omáčky. Vždyť V. Preiss by vše sfoukl za ně a to levou zadní. Dějová linka napínavá, ale s řadou odboček. Minulost propojená s přítomností všudypřítomná. Téměř všichni herci si tu užili svých pět minut slávy, a to i ti skvělí J. Dvořák, P. Rímský nebo M. Táborský. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na mě tohle bylo až příliš moc usedlé a nudné. Z Viktora Preisse a Davida Matáska by mohla být příjemná dvojice, která by vyšetřovala zločiny. Dobře se na ně koukalo, i když zálibu v rybaření s nimi rozhodně nesdílím. Dolanský by si klidně mohl zahrát pořádného psychopata. Talent a vizáž na to má. Já bych mu takovou roli klidně uvěřila. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Detektivka je to celkem slušná, divák není ochuzen o žádnou indicii a herci slušně hrají. Ale ty pravidelné záběry na přírodu, když paní režisérka neví, co by plácla před kameru, tokavě se rozněžní nad lesíkem, remízkem, ubíhající říčkou, či západem slunce. Takže položku romantika si může odškrtnout a jedeme dál. Jenže ono není moc kam. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to až tak hrozné, ale podruhé to vidět chtít nebudu. Exceluje Preiss, Matásek taky slušný, Dolanský mi přišel, že přehrává. Ono celé je to zbytečně expresivní, a přitom nudně. A příběh, hm, jak co. Koho dnes bere zabitá stopařka? V době vzniku knihy, nebo v době filmu Smrt stopařek, prosím. Ale dnes stopařky neexistují, každá má dvě auta. Převedeno na dnešní dobu to hodně ztrácí. Je to sice ověšeno restitucemi apod., které v knize být nemohou, ale to celé nové jádro příběhu neudělá. A točit jižní Čechy v Roztokách, kde jsou zastávky s logy pražské MHD, to napadlo koho? :-) Vlastně jediné, co mě pobavilo, že tam má cameo kamarád Ondra Buchta. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)
  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)

Reklama

Reklama