Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kang-il je hasič, ktorého manželka zomrela, keď zachraňoval ľudí pri nehode. Zápasí s pocitom viny za to, že nedokázal pomôcť svojej žene. Po tejto tragédii sa bez rozmýšľania vrhá do nebezpečenstva, aby zachránil ostatných.
Lekárka Mi-soo urobí v nemocnici chybu pri stanovení diagnózy, a keď sa pacientka dostane do kritického stavu, Kang-il je zhodou okolností pri jej záchrane. Manžel pacientky chce Mi-soo zažalovať, a tým jej hrozí strata lekárskej licencie. Právnička Mi-soo poradí presvedčiť Kang-ila o tom, aby svedčil, že manžel pacientky naňho zaútočil potom, čo sa dozvedel o nesprávne stanovenej diagnóze. Kang-il však Mi-Soo a jej prosby ignoruje. V zúfalstve sa Mi-soo stáva dobrovoľníčkou, aby ako zdravotníčka mohla pracovať po boku Kang-ila a dostala sa tak k nemu čo najbližšie. (ČSFD)

(více)

Recenze (29)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tedy vážnější scény mají slušné mezery ve scénáři. Nicméně, jinak je to zatraceně povedená romantická komedie s překrásnou Han Hyo-ju, ale často a úspěšně se tu zabrnká i na dramatickou a emotivní strunu. Tenhle film je přesně na 4,5*, ale pro hlavní herečku i pěkný závěr (včetně hudby) zaokrouhluji nahoru. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Pěkný mix komedie a dramy, která opět sází na tragické příběhy postav. Ten humor tam byl místy hodně dobrý, hlavně stolička a policejní stanice. Ve střední části se začala obnažovat bolavá srdce, hlavních postav. Důležitá část filmu, ale brutálně nevyšla. Závěr je hodně rozpolcený. Nejde o to, že nám tentokráté přichystali Korejci šťastný konec, ale ta blamáž na té stavbě, kdy je jeden pracovník uvězněn a dojde k zavalení, je už fakt dost přitažené za vlasy. Možná právě proto, si tento nedosáhne tam, kam původně mířil, to jest až na špici. Bohužel závěrečná část, začínající scénou v kostele až po ten "běh mrtvého muže" je fail. Celkově jde stále o příjemný film, který neurazí, občas nadchne, ale také zklame. Stále však má dostatečnou kvalitu, aby skočil v plusu. ()

Reklama

Georgiana 

všechny recenze uživatele

:) Jsem ráda, že jsem si to pustila a nedala na blbej pocit v souvislosti s pofidérním názvem "Love 911". Bylo to fakt super. Ve chvíli, kdy jsem byla vystreslá, tak to tím šupem přehodili do fóru. Docela jsem se pobavila. To se bude ještě hodit.. Hlavního hrdinu jsem znala, hrdinka byla příjemným překvapením. Velitel má u mě boda. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když je film založen na dvou skvělých hercích, kteří se k sobě navíc strašně moc hodí, může si příběh dovolit trošku (ale opravdu jen trošku) pokulhávat. Hyo Ju Han mě nečekaně překvapila. Naposledy jsem ji viděla ve Spring Waltz z roku 2006, ale tahle praštěná role jí rozhodně sedla o moc víc. Především její postava se ze začátku postarala o skvělé komické scény. Soo Go je rok od roku lepší. Už teď se těším až si ho pořádně užiju v Green rose. ()

triana 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála ázijských filmov všeobecne, kedy mi dĺžka stopáže trochu prekážala. Mohla by som sa vyhovoriť na nevyhovujúce časové podmienky (je takmer jedna hodina po polnoci a ráno treba skoro vstávať), ale koho tu klamem. Najradšej by som film ukončila už v prvej polovici. Druhá polka bola umelo naťahovaná, keďže sa v tej prvej nestihlo doriešiť to i tamto, a bez toho to predsa nejde. Ambivalencia žánrov - (mnou milovaná, inými zatracovaná, a) tak typická pre Kóreu - dosahovala extrémne výkyvy. Dramatická zložka pôsobila deprimujúco, komediálna až príliš odľahčujúco, romantiky by som tiež ubrala. Ako už poznamenal Jirka_Šč, bozk skutočne vyzeral ako bozk, bohužiaľ moje sympatie si film týmto počinom nezískal. Milujem kórejskú tradičnú drevenosť - za to sa nestrieľa. Najväčšiu časť mojich sympatií teda získala komediálna zložka. No i napriek všetkým mojim predošlým výčitkám, bola by som ochotná dať 5*, nebyť scény s autom na železničnom priecestí, okopírovanej z amerického Fireproof (alebo ktovie odkiaľ). Krátko ešte spomeniem, prečo vlastne to vysoké hodnotenie: 1. Mi-soo - také ženy skutočne existujú. //// 2. Život je naozaj vzácny a netreba ho premárniť, ani sa ho vzdať. Máme totižto len jeden. //// 3. Všetci sme do určitej miery zodpovední za druhých. //// Môj monológ zakončujem naj scénou na policajnej stanici. Kto videl, vie, ktorú mám na mysli. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení snímku započalo 27. 4. 2012. Skončilo 6. 7. 2012 a odehrávalo se v hlavním jihokorejském městě Soulu, z části na ostrově Jeonju a v druhém největším jihokorejském městě Busan. (Conspi)
  • Na hudbě k filmu se podílel Český národní symfonický orchestr. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama