Reklama

Reklama

Vědecké cestování: Neandrtálci

(TV film)
  • USA Sci-Trek: Neanderthals
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pořad Sci-fi cestování se zaměřuje na práci vědců, kteří pomocí DNA zkoumají záhadné vymizení člověka neandertálského před 30 000 lety. Co se mu tenkrát stalo? (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Attta 

všechny recenze uživatele

V úvodu se snaží příliž moc upoutat diváka tím trapným vyšetřovacím způsobem pochycených z kriminálek což na dokumentech přímo nesnáším, ale taky jsem zaznamenal docela dost podivně uvedených informací (viděl jsem to jen se slovenským dabingem, tak nevím jeslti byla chyba v tom nebo i v originále). Docela mi i vadilo pár docela nevkusně udělaných přirovnání (např. k počítačovým sítím a podobné nesmysly). Pro diváka, který neví o neandrtálcích a migrací homo sapiens z Afriky do Evropy vůbec nic nebo jen málo, tak to pro něj bude nejspíš přínostné, avšak nebude moct určit věrohodnost dat a může se v tom lehce ztratit či bude zbytečně mystifikován. Každopádně na chronologické stránce dokumentu by šlo taky zapracovat a na můj vkus z vymření neandrtálců udělali až moc velkou vědu. Největším pozitivem bylo to přiblížení z genetické stránky věci, bohužel vyřčené informace už také nejsou aktuální, proto raději doporučuju kouknout se na: tenhle čtyřdílný dokument . ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Bolo by tu treba aktualizovať, že Sci-trek je dokumentárny seriál, ktorý rozoberá v každej časti čosi iné a nie len tu uvedených neandrtálcov. Ja osobne som videl 2 časti - veľký tresk a nejaké stavby zvierat a bolo to naozaj zaujímavé. Keď som si na nete našiel zoznam epizód, zistil som, že scitrek ponúkne veľký záber rôznych tém, od historických, cez prírodopisné, až po všelijaké vesmírne. Možno teda nie každá časť trhá hranice poznania, ale tie, ktoré som videl ja, rozhodne nenudili a boli dobre podané. ()

Reklama

Reklama