Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keďže sa Kristy potrebuje pripraviť na jednu zo záverečných skúšok, ostáva počas Dňa vďakyvzdania osamote na internátnej škole. Potom, čo jej dôjdu nápady na zabitie nudy, rozhodne sa, že odbehne zo školského areálu, aby si tesne pred spaním na neďalekej benzínke zakúpila jedlo a pitie. Pri platení účtu dochádza medzi Kristy, predavačom a neznámou, podivnou ženou k nedorozumeniu. Následky budú pre mladú študentku hrozivé. Príjemný večer sa s odstupom času mení na krutý boj o život proti partii násilníkov. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (142)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Na můj 500. komentář jsem chtěl něco spešl (bohužel nevyšlo). Tenhle Horor mi smrděl v pc skoro rok takže nebyla jiná volba. Bohužel jsem přesně věděl o co půjde a jakým stylem, proto se mi do toho nikdy nechtělo. Haley Bennett bez debat perfektní (má oblíbenkyně), ale záporný postavy stále o krok napřed a vždy vědí kde mají být - to vyloženě nesnáším. Mohlo se přidat více na gore, atmosféra dobrá, dvě, tři dobrý lekačky a to je asi vše. A ta scéna potitulková, jakože hodně zbytečný a trapný. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Chápem, že v subžánri „home invasion“ sa v dnešnej dobe už ani nedá vymyslieť nič nové a originalitu u toho nečakám, ale občas sa dokáže urodiť veľmi slušný kúsok, ktorý vie s pravidlami žánru nápadito pracovať (napr. You're Next). Práve kvôli tomu nenachádzam dôvod prečo v dnešnej dobe akceptovať ďalšiu z tisíce podobných variácii, ktoré sa absolútne nesnažia o nijaké ozvláštnenie. A Radnom (aka Kristy) je presne tým prípadom. Bezduchá naháňačka po internátu, ktorej chýba jediný moment napätia, akákoľvek atmosféra, prípadne gore scénka alebo keď už nič iné aspoň rozumne uvažujúca hrdinka! Navyše má film cca 80 minút a z toho len rozbeh trvá dobrých 40, kým sa začne tá „invasion“ časť. Remeselne to je síce zvládnuté bez problémov a vyslovene to neurazí, ale celé je to také nijaké. Čo mi v tomto prípade príde horšie ako keby to bol vyslovený odpad, ktorý by bolo možné hneď odstreliť. K tým dvom hviezdam by som sa pri troche snahy bez problémov dopracoval, ale ja v tomto prípade skutočne nenachádzam jediný dôvod prečo sa o to vôbec pokúšať a uvažovať nad tým filmom, čo by len o minútu dlhšie. Som rád, že si z neho po cca 6 hodinách aspoň kúsok pamätám. Ono to je totálne fádne, nezaujímavé, nudné, obyčajné, jednoducho také nijaké. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Sekta náboženských fanatiků vs. osamělá dívka. Dívka v ohrožení po sto prvé. Sekta vedená zfanatizovanou dívkou v kapuci si zcela náhodně vybírá své oběti z řad mladých dívek ve kterých, bez ohledu na jejich občanské jméno, vidí jakousi biblickou návaznost s Kristem. Proto tedy jméno Kristy. Nově vytipovanou obětí je vysokoškolačka Justine. Přímočarý děj nejdřív diváka uvede do mrazivé atmosféry sychravého podzimu dotvářejícího působivé pojetí filmu. Nebylo však možné vystačit jen s ní. Po atmosférickém bloudění Justine po vysokoškolském areálu, kde zůstala na Díkuvzdání jen ostraha a její krátké návštěvě na benzínce, ji její návštěvu oplatí sekta vybavená maskami a patřičnými punish nástroji. A film se v podstatě zvrhne na zručně natočenou noční naháněčku. Jenže vyvstal problém, a sice nikoliv v existenci Boha, ale celé řady spřízněných, a do jisté míry podobných filmů, které film Olivera Blackburna připomíná. Namátkou: ILS, Očista, Oni aj. Jednou z možností, jak se u filmu s obehraným námětem s inovativními prvky bavit, je přijmout ho, jaký je. Už hůře lze tedy pominout fakt, že se nejedná o ojedinělý horor svého druhu. Svojí syrovou brutalitou má film v jistém ohledu navrch. Herecké obsazení by se mohlo klidně prohodit. Haley Bennett v roli ohrožené dívky není stoprocentně sympatická a známější "twillight" hvězdička Ashley Greene je tady v roli vůdkyně sekty k téměř nepoznání. S kapucí, velkými tmavými brýlemi a opiercingovanou by v ní jen málokdo hledal za normálních okolností pohlednou, sexy herečku, kterou je. Do záporné role mně moc nepasovala. Film velmi rychle uteče. Zdatně si umí vyhrát s tíživou a bezvýchodnou atmosférou, ale o to horší je jeho finální vyvrcholení, které film trochu strhá. Finále působí dost chcíple. Bud to chtělo nějakou originální pointu nebo působivé vyústění, anebo jen čistě nervydrásající finále. Přítomno však není ani jedno. K předchozímu ději v kvapíkovém tempu mně odbyté finále nesedělo. Někomu může vadit, že je film orientován jen na noční scény, ale nejrůznější neidentifikovatelné stíny i tmavá místa dotvářejí působivý obraz čistého strachu. Tak či onak, Oliver Blackburn natočil zatím svůj nejlepší film. Velmi působivě dokázal z provařeného námětu vyloudit atmosférický řetězec, který sice v sobě nese zřetelnou inspiraci slavnějšími vzory, ale na večerní pokoukání svůj účel plní s téměř dokonalou úderností a načasováním. Mé hodnocení: 70% ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Dost standardní home invasion, který z průměru vykopává jen moje slabost pro Haley Bennett. Obsazení je (na béčkový horor za pár šupů) obecně výborné, ale zároveň to spolehlivě nejdivnější na celém filmu. Absolutní nevyužití Jamese Ransona bych ještě pochopil, ale obsazení slavnější (a dražší) Ashley Greene do desetiminutové role vraždící goth girl je docela zajímavé WTF. Přitom se pod tou kapucí mohl schovávat kdokoliv. 60% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Justine zůstává na Den díkuvzdání na kampusu jelikož její přítel jde za rodinou a její kamarádka do Rakouska. V kampusu s ní ještě jsou dva policajti a tak tam Justine zabíjí čas pak se začne nudit a jde na benzinku kde se rafne s jakousi ženskou. Pak ji honí ta ženská s 3 chlápky, kteří jsou součástí jakési skupiny co zabíjí lidi a dává to na darknet (nebo co to bylo). Průměrný thriller , který zachraňuje pointa a myšlenka sice poslední dobou těchto thrillerů na podobné téma přibylo, ale tenhle je z roku 2014 což v té době jich ještě nevzniklo. P.s. nějak nechápu proč po ní šly , když se jmenovala Justine a ne Kristy celou dobu jsem čekal, že se třeba spletly s nějakou její spolubydlící , ale nestalo se. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama