Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Józef (Marek Perepeczko) je nucen najmout Leona (Bogusław Linda), aby ochraňoval jeho šestnáctiletou dceru Saru (Agnieszka Włodarczyk) před konkurenčními gangstery. Uzavřený Leon a citlivá Sara se do sebe zamilují. Netrvá dlouho a otec se o nastalé situaci dovídá. Jeho pravá ruka, gangster Cezary (Cezary Pazura) dostane za úkol Leona odstranit a konfrontace těchto dvou osobností na sebe nenechá dlouho čekat. (Tygrys)

(více)

Recenze (30)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 6/10 Akce 9/10/// +krásná Agnieszka Wlodarczyk, charismatický Boguslaw Linda, akce, romantika, napětí -je tu méně výrazný hudební doprovod, o efektech a vysokém rozpočtu to taky není/// Viděno již po třetí. Kdysi dvakrát náhodně v TV, aniž bych znal název filmu a už jsem ani nedoufal, že ho někdy opět najdu a zhlédnu. Bezesporu se jedná o nejlepší polský akční film a důkaz toho, že i poláci umí. Škoda, že později nenatočili pokračování nebo něco podobného. Film má vše co správný akční film má mít. Podobnost s Leonem tu je s tím rozdílem, že tady došlo k naplnění lásky a vztahu mezi zabijákem a dívkou./// Celkem 88%/// ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem pochopil pravý význam slova týrání. Z toho se asi ještě dlouho nevzpamatuju, nevím jestli se někdo přežral prošlejma pomerančema nebo se mu po hlavě prošlo stádo slánů, ale tohle je fakt film leda tak na nadráží do Mokropsů, aby si lidi měli na čem vybíjet vztek ze zpoždění vlaků. Doteď nechápu jestli to tvůrci mysleli vážně nebo jako paradoii a to at už film jako celek a jeho zaplétku a nebo i jednotlivosti jako akční scény, dialogy a chování postav. A aby toho nebylo málo, tak si tady čtu o vykrádání Leona, cha, to že je filmu nějakej plakát a má v sobě nějaké drobnost ještě neznamená že je to polská obdoba Leona, ale zase takovýhle uvažování vysvětluje tady to vysoký hodnocení. Bože můj někdy je na světě fakt těžce. Jak se jmenujou ty prášku na ztrátu paměti ?? ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Upřímně naivní dílko polského fanouška amerických filmů, stejně ultrapohodové jako podobný německý případ KLEPÁNÍ NA NEBESKOU BRÁNU. Jahn se zhlédl v Tarantinovi, Slesicki zase v Bessonově LEONOVI, ale každý mají vlastní příběh a o vykrádání se dá mluvit jen stěží. Oba jsou vtipní, dojemní, mají k dispozici perfektní herce (Linda je megasympaťák) a ustojí i nějakou tu akční scénu (tady soustředěná do závěru). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já to jako leonovský plagiát nevidím. Hlavní hrdina se sice jmenuje Leon a taky je tu mladá holka, se kterou udržuje vztah, ale tím ta podobnost končí. Tady se jedná o zakázanou romanci mezi bodyguardem a jeho svěřenkyní, což je k jeho i k její smůle dcerka mafiánského šéfa. A že ten z toho není zrovna na větvi, to je asi jasné. Čili úplně něco jiného, než natočil Besson. Kromě trochu přehnané stopáže, díky čemuž občas zakolísá tempo, nemám větších výhrad. Boguslaw Linda si svojí roli užívá a já se mu ani nedivím, když se může muchlovat s někým tak roztomilým, jako je Agnieszka Wlodarczyk, akční sekvence mají svou kvalitu a je škoda, že jich není o trochu víc a potěší občas i odlehčený tón, který filmu překvapivě sluší. A, světe div se, vyšel i český dabing, takže za mě velká spokojenost. 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Místní srovnání s Bessonovým Leonem mi zde příliš nesedí a nejen kvůli tomu, že je hlavní ženská postava ve věku, kdy s ní může hlavní hrdina spát (což i udělá). Nevýrazný akčňák, jehož vrcholem jsou extrémně zpomalené přestřelky, které se okoukají už při prvním záběru. Podle mě to byl spíše slabší pokus o polskou variaci na Johna Woo. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama