Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Józef (Marek Perepeczko) je nucen najmout Leona (Bogusław Linda), aby ochraňoval jeho šestnáctiletou dceru Saru (Agnieszka Włodarczyk) před konkurenčními gangstery. Uzavřený Leon a citlivá Sara se do sebe zamilují. Netrvá dlouho a otec se o nastalé situaci dovídá. Jeho pravá ruka, gangster Cezary (Cezary Pazura) dostane za úkol Leona odstranit a konfrontace těchto dvou osobností na sebe nenechá dlouho čekat. (Tygrys)

(více)

Recenze (30)

Faye 

všechny recenze uživatele

Polsko je snad jediná země z východního bloku, která dokáže natočit dobrý akční film (Vabank, Vinci). A přestože si (někdy trochu a někdy víc) vypůjčí zápletku, hrdinu atd. jinde, dodají vždy ten vlastní vtip a šmrnc. Okouzlilo mě jedno vyznání- Sára sedí ve staré vaně a Leon pod ni přikládá na oheň knihy, aby ohřál vodu a zároveň si vzájemně vysvětlují co si každý z nich představuje pod pojmem LÁSKA. Myslím si, že pozornost si zaslouží nejenom tenhle film, ale polská tvorba vůbec. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 6/10 Akce 9/10/// +krásná Agnieszka Wlodarczyk, charismatický Boguslaw Linda, akce, romantika, napětí -je tu méně výrazný hudební doprovod, o efektech a vysokém rozpočtu to taky není/// Viděno již po třetí. Kdysi dvakrát náhodně v TV, aniž bych znal název filmu a už jsem ani nedoufal, že ho někdy opět najdu a zhlédnu. Bezesporu se jedná o nejlepší polský akční film a důkaz toho, že i poláci umí. Škoda, že později nenatočili pokračování nebo něco podobného. Film má vše co správný akční film má mít. Podobnost s Leonem tu je s tím rozdílem, že tady došlo k naplnění lásky a vztahu mezi zabijákem a dívkou./// Celkem 88%/// ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tenhle polský akčně-romantický film je sice regulérní vykrádačkou Leona Luca Bessona (hlavní hrdina se jmenuje Leon, chodí stejně oblékaný, v jednom záběru dokonce visí plákát z tohoto filmu), ale to není vůbec na škodu. Navíc se tvůrci rozhodli celý film postavit na vztahu mezi čtyřicetletým mužem a šestnáctieltou dívkou, která se do něj zamiluje. Narozdíl od Leona, kde tento vztah nebyl nijak rozveden a naplněn, zde je tomu naopak a celá zápletka se od tohoto "zakázaného" vzahu odvíjí, což vidím jako velký klad. Výborný akční film s výtečným Boguslawem Lindou v hlavní roli jen dokazuje, že Poláci umí natočit slušný film i v žánru, který je doménou spíše Američanů a Francouzů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Místní srovnání s Bessonovým Leonem mi zde příliš nesedí a nejen kvůli tomu, že je hlavní ženská postava ve věku, kdy s ní může hlavní hrdina spát (což i udělá). Nevýrazný akčňák, jehož vrcholem jsou extrémně zpomalené přestřelky, které se okoukají už při prvním záběru. Podle mě to byl spíše slabší pokus o polskou variaci na Johna Woo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Upřímně naivní dílko polského fanouška amerických filmů, stejně ultrapohodové jako podobný německý případ KLEPÁNÍ NA NEBESKOU BRÁNU. Jahn se zhlédl v Tarantinovi, Slesicki zase v Bessonově LEONOVI, ale každý mají vlastní příběh a o vykrádání se dá mluvit jen stěží. Oba jsou vtipní, dojemní, mají k dispozici perfektní herce (Linda je megasympaťák) a ustojí i nějakou tu akční scénu (tady soustředěná do závěru). ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama