Reklama

Reklama

Stůl č. 21

(festivalový název)
  • Indie Table No.21 (více)
Trailer

VOD (1)

Manželé žijí průměrným životem a jsou nadšeni, když zjistí, že vyhráli exotickou dovolenou na Fidži. Jejich vzrušení stoupá, když dostanou šanci zahrát si "Tell all truth (Řekněte všem pravdu)" hru, ve které mohou získat zajímavé ceny. Brzy ovšem zjistí, že hra není taková, za jakou ji považovali... (Jocker94)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané. Bollywoodske spracovanie môjho obľúbeného námetu (urob alebo zomri!) ma už asi definitívne presvedčilo, že India nie je nič pre mňa. Nesympatickí herci, čudné filmové spracovanie, plno vyspevovania, iritujúca hudba, slabé napätie, žiadne emócie, žiadne gore.... skrátka nič, čo by v tomto smere nadchlo. Oceňujem iba dramatickú stránku dejovej linky a ako sa príbeh nakoniec rozmotal a uzavrel. 50/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ač jsem byl varován, že to všechno začíná písničkou a dováděním kdesi na pláži, neubránil jsem se skepsi a ta mě začala opouštět až zhruba od druhé poloviny filmu. V té první mladý pár jen plní jednoduché a zdánlivě nesmyslné úkoly, které jim zadává žoviální tlouštík a víceméně se nic moc neděje. Bylo sice jasné, že se jedná jen o předehru a člověk nemusí být Sherlock, aby zjistil, že je něco jinak, ale nějak jsem si nedokázal představit, co po té barevné a veselé třičtvrtěhodince přijde. Alespoň že na Tinu Desai byl hezký pohled. No ale když se začaly utahovat šrouby, tak film přešel v hodně solidní gradující thriller, zakončený pointou, která sice byla očekávaná, ale i tak na mě na city výborně hrající závěr udělal dojem. Jak se indickému filmu spíše vyhýbám, tak tady na mě udělal dojem. 70% ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nehanebná vykrádačka všetkého na čo si spomeniete, kombinujúca koncept Milionára z chatrče s Oldboyom a lubovolným béčkovým hororom typu Saw. Vážne sa mi nechce veriť, že by túto afektovanú atrapu mohol niekto myslieť, a nie ešte brať, vážne, a to som si plne vedomý kultúrnych rozdielov. Paródia, čo objavila Ameriku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi většina z nás by chtěla taky vyhrát nějakou tu exotickou dovolenou v luxusním resortu, takže já jsem samozřejmě mladému páru zprvu záviděl. Fidži je můj sen, takže jsem si to nádherné prostředí užíval opravdu se vším všudy. Oba představitelé hlavních rolí byli sympatičtí, dokonce mi nevadila ani ona počáteční přeslazenost a hudební vložky. Ostatně u Bollywoodu to není nic extra překvapivého. Většina jejich filmů má nádech telenovel a tady tomu nebylo jinak. Ovšem jen do chvíle, kdy se z nevinné hry stane psychologická jízda, která nám přinese nejen neustále gradující atmosféru, ale i drsné finále. Ne, nečekejte žádné krveprolití ani přehlídku brutality, tento film je především psychologickým dramatem, říznutý thrillerem a inspirovaný řadou hororových kousků. Leč s hororovým žánrem si to tentokrát moc nepotykalo. Ale o to nejde. Tvůrci dokázali vytvořit opravdu pozoruhodnou podívanou, která většinu lidí nenechá chladnými. Hlavní důraz byl kladen na psychiku, morálku a mezilidské vztahy. V tomto případě manželské důvěře a znalosti toho druhého. Pan Khan dokáže z každého opravdu vymáčknout i jeho nejtemnější tajemství a obrátit ho proti němu. On byl totiž ve své podstatě tento film velice poučný a až z něj místy i mrazilo. Tady rozhodně nešlo o to někoho vystrašit nebo znechutit, ale jak už jsem poznamenal, byl kladen velký důraz na morálku, vzájemnou důvěru a především zpytování vlastního svědomí. A to se Indům povedlo téměř na jedničku. Jasně mělo to i pár slabších pasážích, při kterých budete nervózně pokukovat po časomíře, ale jako celek to fungovalo. Tedy alespoň co se mé maličkosti týče. Já byl spokojený. 60% ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Většina děje je takovým skloubením filmů jako je: Truth or Dare, Would You Rather a 13: hra smrti. Děj ovšem není až tak brutální jako u výše uvedených snímků. Už jsem byl rozhodnutý a hodnocení kolem 70% bylo téměř jisté. Jenže, chybička se vloudila. A to v mém očekávání. Závěr filmu, k mému překvapení nebyla klasická "vyvražďovačka", kde přežije nejsilnější hlavní hrdina, ale morální poučení, které by mohlo být publikováno na školách. Co se ti parchante může všechno stát pokud budeš šikanovat spolužáky. Fantastický a neočekávaný závěr, zvedá film do vyšších pater. Skvělá ukázka toho, že i film typu dá mi/nedá mi může mít hlubší smysl. 4-5*, 25.7.2014, pc ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Režisérka Aditya Datt uvedla, že důvod názvu filmu je podle článku 21. Indické ústavy, která hovoří o ochraně života a osobní svobody. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama