Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 3
USA, 2018, 134 min

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (1 119)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som s čierneho kocúra trošku sklamaný alebo možno nie sklamaný, ale určite to nesplnilo moje očakávania. Príbeh je fajn, pekne pokračuje a veľmi dobre zapasoval ako záporák Michael B. Jordan, ale úplne ma to až tak nevtiahlo a v niektorých pasážiach nudilo. Tak isto ani akcia za veľa nestojí, čo ma vlastne sklamalo (miestami moc tmavá a nepriehľadná alebo zas nezáživne digitálna) a niečo poriadne sa rozbehne až na konci. Black Panther bol v Civil War oveľa lepší a zaujímavejší ako v samotnej solovke a po akčnej stránke nepredvádza vôbec také super akcie ako v tretom kapitánovi. Tak či tak sa jedná o fajn popkornovku, aj keď od Marvelu jeden s tých slabších filmov. Na druhú stranu Wakanda je spracovaná fakt super a je sa na čo pozerať a po hudobnej stránke aj čo počúvať. P.S.: pochopiteľne neodchádzajte a počkajte si na postavu s Civil War za titulkami. Obľúbený soundtrack: United Nations/ End Titles. 65% - 3* ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Další povedená marvelovská sólovka, která z černošského apendixu vyrostla v ambiciózní velkobiják, co vlastně může mluvit za celé etnikum. Tedy za dvě miliardy lidí... a další čtyři se svými východisky konfrontovat. Je to comicsová black power v originálním etno-future podání, které rozhodně je většinu času cool a po kostýmní i výpravné stránce perfektní, i když se má hlavně zpěněžovat po hračkárnách a ukájet dvanáctileté kluky. Zároveň je to ale sytý hrdinský příběh, co výborně funguje i v osobní rovině. Marvel to zase ustál a našel svoji Wonder Woman, jen při dvakrát vyšší řemeslné kvalitě. Instant afro classic, která na rozdíl od Shafta nemusí držkovat na bílý systém zevnitř, ale celý ho převrací ve svůj prospěch. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Opět jedna velmi svěží komiksová podívaná. Téměř celá se odehrává v Africe, takže výprava je podle očekávání nádherná a divák se dočká spousty super nápadů na téma Jak skloubit folklor se sci-fi. Všemu navíc pomáhá naprosto perfektní hudba Ludwiga Göranssona - dost možná nejnápaditější soundtrack ze všech marvelovských filmů. T’Challu nám dostatečně představila Občanská válka, takže příběh na ni může plynule navázat a ačkoliv vlastně vypráví o dalším zrodu dalšího superhrdiny, dělá to alespoň poměrně neokoukaně, po svém a se skvělými herci. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To som iba ja mal pocit, že sa dívam na nového Bonda? Perfektné vychytávky ako od "Q", auto naháňačka zo Spectre, znovuzrodenie údajne mŕtveho hlavného hrdinu ako v Skyfall, na chlp totožná "ázijská herňa" zo Skyfall, Halle Berry bondgirls všade kam sa len pozriete, absolútne typické Bond intro nenápadne posunuté ako záverečné titulky, no a zo stoličky som definitívne spadol pri poslednej vete: "Čierny panter sa vráti v.." ..Ale k samotnému filmu. Ja som sa príjemne bavil a nenudil, začnem však chybami. Prečo sa aj súrodenci "králi Afriky" správali ako typickí negri z Brooklynu? (podávanie rúk, ukazovanie prostredníka..) A tiež čierna hip-hop hudba sa mi veru do Afrického prostredia nehodila. Inak ale príbeh bol veľmi dobrý, dokonca som viac fandil "zlatému panterovi" pretože som naozaj necítil, že by náš panter ochránil celú Wakandu. Naopak plán Killmongera sa mi zdal lepší, takže ma film veľmi nedonútil fandiť dobru. ..Marvelovka, ktorá ma bavila milión krát viac, než napríklad Thor: Ragnarok či Captain America: Civil War. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Černo už dlouho nebylo tak cool. Chlapci a dívky v Marvelu asi pochopili, že x krát ředěná záchrana světa s tunou vizuálních efektů aplikovaná nejlépe při ničení nejakého velkého amerického města už znovu neobstojí. Tedy respektive minimálně do dalších Avengers ne (kteří imho tahají za trochu jiné nitky zábavy). A tak se rozhodli na to jít chytře od lesa a využít aktuální geopolitické (uprchlické) problematiky ve světě. Naroubovali národnostní a rasové diskrepance do cool hrdinského příběhu plného morálních hodnot a fajn myšlenek, okořenili zdravě ambiciózní výpravou a je z toho ne možná nejlepší Marvel, přece jen Avengers, nebo cpt. America to utlučou svojí hyper přestylizovanou pózou cool borců a množstvím TOP figur na jednom placu, ale jedna z nejchytřejších komiksovek to je zcela jistě. Navíc s hrdiny, kteří kupodivu nechtějí zničit svět, ale osvobodit jej. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (79)

  • Ide v poradí o 18. film odohrávajúci sa v marvelovskom vesmíre –⁠ Marvel Cinematic Universe. (Paulo)
  • O natočení filmu se uvažovalo už v 90. letech. T'Challu (Chadwick Boseman) měl hrát Wesley Snipes, který napsal i scénář. Pak ale natočil film Blade (1998) a studio nechtělo, aby hrál dva superhrdiny současně. (Delock)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama