Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie a Michel jsou nyní manželé a rodiče krásné malé dcery Trudi. Žijí na hradě Hohenstein jako kasteláni a společně s nimi tam žijí i jejich přátelé Hiltrud a Tomas. Marie je na svou dobu velmi emancipovaná a umí dobře zacházet s mečem. Pro svou dceru Trudi si přeje vzdělání, ale trochu naráží u Michela, který se domnívá, že to pro dívku není nutné. Schopnosti postarat se sama o sebe se Marii později velmi vyplatí. Hrozí válka s husity a král Zikmund povolá do zbraně i Michela. Ten je velkou překážkou papežského inkvizitora Januse. Janus je totiž ve skutečnosti Ruppert, muž, který po Marii dlouho marně touží a nyní využívá situace, aby se Michela zbavil a získal Marii pro sebe. Nechá Michela zastřelit a požaduje po králi, aby přikázal Marii, aby se znovu vdala. Marie odmítá uvěřit zprávě, že je Michel mrtvý, nikdo neviděl jeho mrtvé tělo, a žádá po králi dovolení, aby ho směla hledat. Pokud najde důkaz, že je vdovou, podvolí se. Král jí dá deset dní na to, aby svého manžela našla, a Marie se okamžitě vydává na cestu. Rupert je jí v patách. Mariino tušení, že Michel je naživu, bylo správné. K jeho likvidaci byla použita úplně nová střelná zbraň, ale k jeho štěstí kulka nepronikla hlavou. Michela v bezvědomí najde muž jménem Marat, Mongol, který žije na dvoře knížete Sokolného. Marat Michela ošetří a kulku mu vyjme. Tím mu zachrání život, ale Michel trpí amnézií. Nezná ani své jméno. Zůstává na dvoře knížete Sokolného a Marat ho vycvičí v bojovníka, kterému široko daleko není rovno. Michel padne do oka dceři Sokolného Jance a on její city opětuje... (TV Prima)

(více)

Recenze (40)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tady u ž jsem ke konci trochu motal v osobách, ale musím se přiznat, že jsem to nesledoval až tak pečlivě. Nerad bych film nějak podhodnotil, šlo přece jen o televizní produkt, ale úplný odpad to není. Ovšem také to není bůhví co. Takže, hodnotím stejně jako první film. Je fakt, že stopáž mohla být kratší. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo sympaticky, rytíři byli takový špinavý v ksichtech, řikal jsem si ahá, to bude nějaká neholywoodská výprava a kostýmy co..., jenže pak....Hlavní hrdinka je jakási běhna, která se ohání mečiskem jak chlap, hlavní hrdina je fricek trpící amnézií, poláci vypadají jako čerti, češi vypadají jakomongolové, mongol vypadal jako číňan, němci vypadají jako švédi....ani trpaslík z hry o trůny tam nechyběl... Kníže Václav vypadal jak homosexuální rock star, velký inkvizitor zase jako viking... a těch pár nahatejch bab co se tam mihlo to nezachrání. ()

Reklama

Merkin odpad!

všechny recenze uživatele

Vůdce husitů Václav IX., který vypadá jako syn Boba Marleyho, přijímá mírovou listinu podepsanou králem Zikmundem, jenž tak učinil na žádost německé kurtizány, která mimochodem sama dohodu předává, přičemž je vpodstatě polonahá...Za celý svůj život jsem neviděla horší věc. Nemohu to nazvat ani filmem, ani snímkem, nýbrž pouze "tím". Historie zde nemá žádnou váhu, kostýmy jsou provokativní a laciné, scénář plytký a postavy bezcharakterní a bezpohlavní. Jsem přesvědčená, že za vznikem "tohoto" nestála snaha vytvořit film (už vůbec ne umění), ani pobavit (nedej bůh poučit), maximálně ukázat všem těžce vydělávajícím či studujícím, že peníze je možné i vyhazovat. Lituji všechny, kteří se na to dívali déle než já (10 minut čistě v rámci šoku a zvědavosti, jestli je to vůbec možné) :( ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Hříšnice 2 je velkej výpravnej film z Německa - tudíž jsou v tom opět prachy a všechno přesto opět stojí za hovno.. Ale je tam tak nějak všechno odevšad, takže to je sranda --> Na úvod filmu zabili syna šenkýře z Kostnice - Aragorna z Hohensteinu - a jeho žena a naše hrdinka Marie (německá verze Cate Blanchett) se stane pronásledovanou zlým Ruprechtem z prvního dílu, nyní megainkvizitorem s ksichtem z Resident Evilu. Už už je to s naší hrdinkou nahnutý, protože Ruprecht jí s pomocí zlýho Fabia dopadne a chce s ní založit rodinu. Ona jej však nazve lejnem a lásku zavrhne. Marie je odepsána k smrti, nicméně za pomoci abatyše z Assassin's Creed a Bushwick Billa (v českých vodách lze najít ekvivalent v Romanu Skamenem) se jí podaří opět utéct a pátrat dál po těle syna šenkýře. Zde nastal twist - přestože Fabio střelil Aragorna do hlavy ručnicí a nechal ho napospas v rybníku, vylovil ho mongolský Xian Chow (trenér z Kickboxera) a zázračně jej vyléčil a naučil poslouchat trávě (tudíž ho vytunil a naučil střílet z luku jako Vinnetoua). Bohužel však ztratil paměť a tak se začal dvořit princezně ze Sokovie - neutrální země uprostřed Středozemě. Syn šenkýře Aragorn z Hohensteinu (nyní pod novým jménem Němec) zaujme krále Sokovie a ten mu tak ze sympatie nabídne ruku a lůno své dcery a království k tomu. V tom se ale objeví Marie v doprovodu Sarumanových (kníže Václav) vojáků a zabrání styku / převzetí Sokovie a syna šenkýře odvede zpátky do Hohensteinu, kde se již schyluje ke klimaxu druhého dílu: Ruprecht s Fabiem obsadí Hohenstein a drží jako rukojmí Mariinu a Aragornovu dcerušku a naše hrdiny tak přemohou - a když už se zdá, že vše skončí neštěstím, dorazí na poslední chvíli abatyše s asasíny a Fabia s Ruprechtem rozmrdaj šípama na hovna, podobně jako Assiniboincové propíchali syčáka Forrestera. Hodný a moudrý král Zikmund (který vůbec není ryšavý) pak syna šenkýře Aragorna povýší z hodnosti hejtmana na něco nad tím (to už jsem zapomněl) a všechno to dobře dopadlo. A pro Tomasina (nebo jak se jmenuje ten člověk, co tu do komentářů dává jen hlášky z filmů) tu mám taky jeden úlovek z úvodu filmu - "Vidíš, jak tvého otce zkrotila?" ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Historickodobrodružnohnusný paskvil. Husité pod vedením Václava, hezoun Zikmund, co si to rozdává s jepťulí a ohořelý cirkevník psychoinkvizitor co prahne po bývalé štětce. Míša dostane kulí do gebule, ztratí paměť a s šípy, jak dikobraz ve stylu Arrow, běhá zmateně po lese a střílí na vše co žije. Kdo má rád romantiku tak to tvůrcům odpustí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo převážně v České republice a v Rakousku. Na natočení tohoto filmu se tak podílela celá řada českých profesionálů mnoha profesí, před kamerou i za ní. (lioncel)

Reklama

Reklama