Reklama

Reklama

Rytmus

(festivalový název)
  • Nizozemsko Foli
Krátkometrážní / Dokumentární
Nizozemsko, 2005, 11 min

Režie:

Thomas Roebers

Obsahy(1)

Západní Afrika je kolébkou mnoha hudebních stylů a tamní hudebníci jsou proslulí na celém světě. Pro kmen Malinke to platí obzvlášť.
Hudba, rytmus, tanec a bubnování jsou zde součástí každodenního života a prostupují životem místních lidí doslova od narození až do hrobu.
Vychutnejte si neobyčejné propojení obrazu a zvuku, které nasytí vaše smysly. Zaposlouchejte se do rytmu, v místním jazyce: foli.
Kmen Malinke, jehož tři miliony příslušníků žijí v dnešní Guinei, Mali, Burkině Faso, Senegalu a dalších okolních zemích, má dlouhou historii. Ta se po staletí předávala dalším pokolením pomocí hudby a potulných "bardů". Malinke jsou také vyhlášení bubeníci. Jejich nejčastějším nástrojem je buben Djembe. Hra ne něj se zdá jednoduchá, ale špičkoví bubeníci, trénovaní od útlého dětství, dokáží zahrát složité polyrytmy. Djembe se používá v běžném životě a důležitou roli hraje zvláště během obřadů a slavností konaných při významných životních událostech. (Expediční kamera)

(více)

Recenze (7)

Oonika 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci festivalu Expediční kamera. Velmi úsměvné a oddechové. Velmi jsem tento film při festivalu uvítala, takové malé osvěžení :-) ()

Galerie (11)

Související novinky

Filmový festival Expediční kamera 2013

Filmový festival Expediční kamera 2013

02.02.2013

Největší cestovatelský a outdoorový filmový festival Expediční kamera proběhne v únoru a březnu (6.2. – 31.3. 2013) ve více než 150 městech České republiky. Tento unikátní projekt Vám přinese 7… (více)

Reklama

Reklama