Reklama

Reklama

Kdokolia

(TV film)

Obsahy(1)

Přední český výtvarník Vladimír Kokolia v dokumentárním pohledu Pavla Jiráska.  Dokument Pavla Jiráska s názvem Kdokolia hledá skutečnou tvář předního českého malíře Vladimíra Kokolii. V mnoha pestrých obrazech zachycuje malířovu osobnost v jeho přirozeném prostředí v malé moravské vesničce Veverských Knínicích, ale také na pražské AVU. Kokoliovy umělecké aktivity jsou velice rozsáhlé. Není jen mezinárodně respektovaným malířem, grafikem a kreslířem, ale také pedagogem AVU, pravidelným blogerem, básníkem i textařem. V letech 1984 – 1997 působil jako zpěvák brněnské skupiny E, patřící svého času ke špičce české alternativní a undergroundové hudby. Kokolia očima Pavla Jiráska je především srostlý s rurálním environmentem a tak se věnuje činnostem nutným k takovému životu jako je kompostování, zavařování nebo práci s dřevem. Na pozadí těchto prací odhalujeme jeho originální vidění světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

janosikhood 

všechny recenze uživatele

"Já pod zvětšovacím sklem vidím svoji vlastní neschopnost...." Neboj, Vladimíre, dost lidí ji vidí taky. Aneb Pan Profesor z AVU, který má slovní zásobu školáčka druhé třídy, vypouští do světa svoje moudro o hoarderství, rybízu, kompostu a prosévání zeminy. Kokoliu jsem vždycky považovala za nezajímavého matlala a tento dokument mě celkem solidně přesvědčil, že to byl názor správný. Důkazem toho budiž, že za 50 minut nebyl schopen sformulovat jedinou alespoň vzdáleně zajimavnou myšlenku. Asi nejtristnější okamžik nastává, když Pan Profesor komunikuje s novými studenty v ateliéru a padají z něj pouze nekonkrétní a bezradná hovna. SAD! ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Zajímavá postava, líbily se mi některé jeho postřehy o životě. Myslel jsem si, že mám doma nepořádek, ale.... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

KdoCoKohoČehoKomuČemu K ČEMU A PROČ? KohoCo KOKOLIO! OkomOčem O HOVNU KýmČím... . . . Hehehe, prej "životopisný"! Ano, pravdu díš Vladimíre. Je to strašný... Tak užívej blaze a pozdravuj Pavla a kluky z Typosu. . . . Jedna hvězdička jen za toho V.K. jako bytost a umělce a jeho přirozený živoucí mrdník (ano, cítím s mistrem ;o), který nemůže za to, že a jak ho využijí nýmandští výrobci sraček. Nebo že by mohl? Každému co jeho jest... °-/ . . . A vlastně je dobře, že tenhle film (sic! - spíše jalové >homovideo< , že...) vznikl, o něčem to zase vypovídá... A ten kousek z >kakademie< ? Ejhle naše mladé artisty a jejich pedagogy! No to už bylo vším tím kouzlem nechtěného včetně následného intimního budování kompostu na posrání... %-))) - - - P.S. A proč tam musí být naprosto nesmyslný záběr (skrýnek mám!) na kráčejícího Strakoša tahajícího se za šulina? Asi aby se naplnilo těch vynucených upocených protrpených neskutečných 52 minut? Bída zase padla na čudláky... :-( - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 31.3.2013 na >kdovíčím sprostoru< , hodnocení 13., komentář zde jako třetí - 31.1.2013) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama