Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak bych to asi neměl vykládat, ale tenhle film mi přišel hrozně obyčejnej. Já sice uznávám, že Vera Brittain toho zažila tak moc, až se z toho musela vypsat. Nicméně, co naplat, když film se tváří tak strašně fádně. Což o to, herci byli dobří, ale to, co začíná jako unylá romantika, končí jako nevýrazné válečné drama. Pár zajímavých scén na bojišti v tomto filmu sice bylo, ale celý film to určitě nezachrání. ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne, citlivo natočený príbeh života jednej silnej ženy. Vojna ničí, čo môže, berie si všetkých a všetko zaradom, ak sa jej do cesty postaví láska, pošliape ju ako burinu. Veľmi ma tento film zasiahol. Pretože tá bolesť, ktorú Vera cítila, som cítila s ňou. Ak už nechcete žmýkať emócie, pozrite si to aspoň pre ten vizuálny zážitok, pretože je to ako báseň. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

V podstate nič extra - úplne obyčajný vojnový film sledujúci hrôzy vojny zo zázemia, kde každý tŕpne či sa práve mená ich najbližších neobjavia na zozname tých, ktorí sa už domov nikdy nevrátia... Centrálna dejová línia z pohľadu hlavnej postavy Very bola síce pozoruhodná a emočne vypätá, ale aj tak mi to prišlo akési priamočiare a dosť často bohužiaľ aj nezáživné. Ale treba uznať, že film mal aj viacero silných chvíľ, bohužiaľ nie až toľko ako by so prvotne očakával. A treba isto pochváliť aj kameru, tej niet vlastne ani čo vytknúť. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přesně toho jsem se obával, že sotva Alicia opustí Švédsko navlíknou jí do kostýmu a hajdy do dramatu, tedy pardoon válečného memoáru. Já se nechci vysmívat tomu utrpení a ztrátám blízkých, který válka působí a které je v tomto filmu nosná linka to vůbec, jen měn přišlo že nudnější memoár jsem už dlouho neviděl, fakt ty dvě hvězdičky jsou s vypětím všech mých sil. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy vnímám dvěma způsoby. Buď mě film naprosto zaujme a jsem jím nadšen. Anebo je to hrozná nuda. A u Testamentu mládí se jedná o druhý případ. Nelze upřít snahu, protože podobné snímky dokážou být úspěšné, ale tady to bohužel nevyšlo. Nezaujalo mě to, nedokázalo mě to vtáhnout do příběhu a bylo mi fuk, co se jednotlivým postavám stane. Přiznám se, že jsem nevydržel koukat do konce, vypnul jsem to už někde v polovině filmu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama