Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Testament of Youth je, jak už z posterů vyplývá, typicky romantický (velko)film, který jednoznačně útočí na všechny divákovy smysly. Není tak sofistikovaný a emocionální jako Atonement, ani klasicky oldschool syrový jako Cold Mountain. Ale Kameramen Hardy čaruje docela slušně (vskutku impozantní snímání přírodních scenérií/prostřihy/nasvícení/detaily apod.) a Alicia Vikander je VELMI talentovaná herečka. Nebude to sbírat Oscary, ani vydělávat miliony, je to paradoxně spíše komorní film, který nemá ani jedinou válečnou scénu. Je však zajímavý ve vykreslení charakterů a především v tom, jakou v tomto melodramatickém příběhu hraje válka klíčovou a dosti zničující roli. Podprahově, emocionálně, bez přímé ukázky expresivného násilí. Rozhodně podpultovka jako blázen, kterou stojí za to si pustit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V podstate nič extra - úplne obyčajný vojnový film sledujúci hrôzy vojny zo zázemia, kde každý tŕpne či sa práve mená ich najbližších neobjavia na zozname tých, ktorí sa už domov nikdy nevrátia... Centrálna dejová línia z pohľadu hlavnej postavy Very bola síce pozoruhodná a emočne vypätá, ale aj tak mi to prišlo akési priamočiare a dosť často bohužiaľ aj nezáživné. Ale treba uznať, že film mal aj viacero silných chvíľ, bohužiaľ nie až toľko ako by so prvotne očakával. A treba isto pochváliť aj kameru, tej niet vlastne ani čo vytknúť. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

První světová válka byla peklo. Zde jej vidíme očima mladé dívky, která touží po čemkoli jiném, než po roli manželky v domácnosti. Záblesk budoucích časů v éře umírajícího světa, který válka změní. Jenže tato dívka se zamiluje. A jak to tak v těchto filmech bývá, daný voják se vydá do války. A ač nikdy bojové vřavy neuvidíme, cítíme následky, které válka pro hlavní i vedlejší aktéry má. A ano, jde cítit, že to hlavní hrdinku bolí. Jenže.... celá produkce působí moc levně. Řada scén by se dala vystřihnout aniž by to mělo nějaký dopad na celistvost děje a pár vedlejších postav by si zasloužilo dostat více prostoru pro pochopení jejich motivací. Takhle je to průměr. Ale pěkný průměr. 70% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kéž by se tak film víc věnoval přímo I. světové válce a ne smutnému příběhu několika lidí v ní. To by to potom s hodnocením vypadalo o mnoho jinak, protože lokace a vůbec válečné záběry byly špičkové. Příběh jako takový mě však příliš nezajímal, protože takových je dvanáct do tuctu. Na jedno podávání ale dostačující. 70% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Testament of Youth je autobiografický román vydaný roku 1933 (do češtiny zatím nebyl přeložen). Autorka Vera Brittain v knize líčí především dopad první světové války na život své rodiny. Román se již dočkal zpracování v podobě televizního seriálu (1979) i rozhlasové hry (1998). Roku 2009 byl oznámen vznik filmu pod záštitou producenta Davida Heymana (pracoval na Harry Potter sérii). Režie se ujal James Kent, pracující doposud jen pro televizi.  Náš příběh začíná roku 1914. Mladá dívka Vera (Alicia Vikander) a její bratr Edward (Taron Egerton) si užívají léto s přáteli Rolandem (Kit Harington) a Victorem (Colin Morgan). Vera je velmi emancipovaná a touží po studiu na Oxfordské univerzitě. Otec jí po dlouhém přemlouvání dovolí zúčastnit se přijímací zkoušky a dívka je skutečně přijata. Pod dozorem gardedámy se začne scházet s Rolandem, ve kterém našla zalíbení. Vypukne ale první světová válka a Roland s Edwardem odchází na frontu. Vera se nedokáže soustředit na studium, stane se tedy dobrovolnou sestrou. Roland požádá Veru o ruku, jejich svatbu ale překazí tragická událost. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama