Reklama

Reklama

Pondělky v Racine

  • USA Mondays at Racine
Dokumentární / Krátkometrážní / Rodinný
USA, 2012, 39 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Monday at Racine, režírovaný oscarovou Cynthií Wadeovou, vypráví povznášející příběh dvou sester Rachel Demolfettové a Cynthie Sansoneové, které se rozhodly bojovat proti rakovině tím, že poskytují bezplatné kosmetické služby. Každý měsíc tak rakovinou postižené pacientky mohou přicházet do salonu, kde se jim postarají o vlasy, make up, manikúru nebo pedikúru. Sestry se pro poskytování těchto služeb rozhodly na základě vlastních zkušeností. Samy totiž byly svědky toho, v jakých depresích a zmaru se ocitla jejich matka, když jí byla v osmdesátých letech diagnostikována rakovina prsu. Teď sestry vlastní kosmetický salon s názvem Racine na Long Islandu v New Yorku, který se na jedno pondělí v měsíci bezplatně otevírá pro ženy postižené rakovinou. Svým klientkám chtějí především poskytnout pocit krásy a normálnosti a pomoci jim tak se strachem v boji s touto zákeřnou nemocí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1)

Galerie (12)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama