Reklama

Reklama

Adam a pes

(festivalový název)
  • USA Adam and Dog
Krátkometrážní / Animovaný / Dobrodružný
USA, 2011, 15 min

Režie:

Minkyu Lee

Hudba:

Joey Newman

Obsahy(1)

Adam v ráji není sám, má tam nejlepšího přítele člověka, psa. Tento krátký film byl nominován na Oscara v kategorii krátkometrážní animovaný snímek. (mr.filo)

Recenze (25)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Sympatický milý kraťas na téma "pes, nejlepší přítel člověka". Mrzí mne absence hudby - zhudebněno je jen pár minut a je to škoda, soundtrack (i toho malého kousku) je perfektní a skvěle se hodí - a zvláštní animace, která mi zas až tak nesedla. Co říci na závěr. Lidé se takto někdy chovají a to nejen ke svému psovi, ale i jeden k druhému. Máme jediné štěstí, že psi "dokáží odpouštět". Lidé s tím většinou mívají větší problémy. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Adam a pes vypráví biblický příběh prvního člověka Adama a jeho spřátelení s potulným psíkem. Už zde strhávám body dolů — náboženské příběhy mě nezajímají. Neříkám, že by se mělo náboženství apriori vyloučit z nominovaných, ale dokážu si představit, že v širším výběru byly kvalitnější filmy. Prvních pár minut viděných z pohledu psa mi připadalo vcelku dobrých — líbila se mi ručně kreslená (ačkoliv nijak výjimečná) grafika. Byl jsem natěšený, jak autor využije zbytek stopáže. A nestalo se vůbec nic. Patnáct minut koukáme na potulujícího se psa a na to, jak pozná Adama. Ten je pak mimo záběry kamer vyhnán z ráje a následuje konec. Po prvotním natěšení jsem se během filmu několikrát přistihl, že netuším, na co koukám, a proč to vlastně vzniklo. To celkem shrnuje moje pocity z celého filmu: zbytečný. [Oscary 2012] ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou minutách jsem si říkala, to se to vážně takhle potáhne? Ale potom mi to ani nepřišlo a spíše to tomu dodalo to pravé kouzlo. Styl animace krásný a jednoduchý. Každopádně jsem se dozvěděla spousty nových faktů. Za prvé za dob Adama a Evy žili mamuti. Za druhé Adam evidentně neměl nádobíčko. Za třetí ani radši nemluvit o jeho výrazu mentála. Za čtvrté když byli vyhnáni z ráje, měli na sobě kožešiny, čili museli zabít zvíře... no to je teda zvrat... Bible tak záživná není. A za páté pořekadlo "pes - nejlepší přítel člověka" se traduje už od pradávných dob Adama a Evy aneb i přestože byl Adam debil a vysral se na něj kvůli Evě, tak s nima z toho ráje taky odešel. To jsem si jen chtěla rýpnout, ale celkově to na mě udělalo docela dojem. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

výprava do rajské zahrady, kdy se Adam ještě před Evou setkal se psem. Pouto nevzniklo ještě natolik silné, ale přesto se na to nezpomíná ... Možná si to pejskaři užijí víc než já a ode mě dostane jen 2hvězdy - hezká nuda. Prohlédnout si to zkuste tady: http://www.youtube.com/watch?v=kXx-OHg3mvk [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pořád si kladu otázku, co by se stalo, nebylo-li by prvotního hříchu nebo kdyby nám jej táta prostě odpustil, ale tak to vlastně jen my odpouštíme našim viníkům, jsem to ale neznaboh, chtít po Velkém a Všemohoucím Otci odpuštění. Ne, ne, jednou si za nás Adam s Evou kousli , zmetci jedni, a tak trpme a dokazujme, že si zasloužíme jeho pozvednuté obočí, jinak let´s go do prdele..pardon do pekla. Nu a tady byl ještě ten rozkošný a milující pejsek , no vidíte a ten má u mě větší úctu než ten velký spravedlivý frája, který je vždy tak nad věcí . ()

Galerie (5)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama