Reklama

Reklama

Čerstvé guacamole

(festivalový název)
  • USA Fresh Guacamole
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2012, 2 min

Režie:

PES

Obsahy(1)

Dnes se nám představí recept na skvělé, čerstvé avokádové Guacamole. Tento krátkometrážní animovaný film konceptuálně zapadá do tvorby PES a byl nominován na Oscara v kategorii krátkometrážní animovaný snímek. (mr.filo)

Recenze (33)

easaque 

všechny recenze uživatele

moje první setkání s tvorbou "PSA". Po shlédnutí dalších snímků opravdu tento moc nevyčnívá, ale přesto si zasloužil mou pozornost a mé 4*. Vliv Švankmajera a dalších surrealistických animátorů je znát a je fajn, že někdo stále tento způsob animace užívá a experimentuje s ní, ale hlubší myšlenka by neškodila. Celou tvorbu ukazuje na svých stránkách http://www.eatpes.com/ . [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

walmezak 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák o tom jak člověk může vidět svět. Lidská fantazie je neuvěřitelná. Stačí pár granátů pěkně odkoulovat a vzít jen dužinu, pár čerstvých basebollových míčků a nějaké to rajčátko. Pěkně nakostkujeme na drobné kostičky, vymačkáme jeden zelený golfový míč, přihodíme pár domečků a ošachujem. Podaváme s křupavými pokerovými žetóny. ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Nejkratší nominovaný film v historii Oscarů. Do délky 100 vteřin se ale dokázala vměstnat spousta nápadů a celková myšlenka mě dost zaujala. Autor (Adam Pesapane pod pseudonymem PES) využívá animační techniky zvané pixilace, což je stop-motion technika využívající reálných herců. Jejich pohyby jsou trhané a vypadají trochu jako loutky (viz jedno z prvních Youtube videí, které si pamatuju — Tony vs. Paul). V tomto případě vidíme jen ruce režiséra, který připravuje Guacamole z velmi netradičních surovin — objektů běžného života. Velmi hravě při tom využívá slovních hříček. Když se chystá nakrájet na kostičky baseballový míček, vzniknout při tom — ano, hrací kostky. Tortilové chipsy jsou nahrazeny chipy z Pokeru a podobně. Je to hravé, je to zábavné a autor správně odhadl, že na více než pár minut nemá smysl daný koncept natahovat, protože by se velmi rychle vyčerpal. Takto je to velmi příjemná jednohubka, kterou oceňuju za nápaditost. [Oscary 2012] ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Ono to mimochodem fantasticky zachycuje pocit, jaký jsem měla z jídla odmalinka já, a ano, pocit, jaký má každý člověk na tripu, ve změněném stavu vědomí, že je totiž všechno nejedlé, potraviny jsou ze dřeva, plastu a gumy, kov a piliny, tělu cizorodé, uzavřenými pohárky na sliznicích nevychutnatelné, jako když po sklu klouže sklo, a že se s všelijakými věcmi nakládá nepochopitelně nepatřičně, až vznikají záhadné, složité, byť vizuálně lákavé útvary nového druhu, jejichž tvorba i následná dekompozice nás stojí spoustu sil, jež se přitom dají transformovat a excitovat do vyšších stavů, rovnou, krásněji, smysluplněji a beze ztrát. S vědomím, že celý ten zbytečný proces je zároveň svým způsobem nesmírně fascinující, podmanivý a hravý, i když nás vlastně zdržuje. V těchhle originálních autorských filmcích přesně tohle je. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o do té doby nejkratší film, který kdy byl nominován na Oscara. (showxman)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama