Reklama

Reklama

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že Králova zahradnice by měla být průšvihem ve filmografii Kate Winslet. Jde o příjemné drama, které určitě neurazí. Kate mi pro roli té přímočaré a lehkovážné (jak ji Andre označoval) zahradnice seděla. Unaveně sice vypadala, ale řekla bych, že to bylo záměrem, půvab z ní ale čišel taktéž. Myslím, že to Alan zvládl uspokojivě a jako "králův zahradník pan de la Quintinie" byl okouzlující. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Pozor spoiler! Mám ráda Versailles a jeho zahrady a mám ráda úžasnou Kate. Tohle dvojité spojení mi vyhovovalo a já zlehka dokoukala film. Jasně nejsou tam srdceryvné zvraty, kostýmy nejsou nikterak úchvatné a ostatní herecké výkony také nic moc, jenže historie je prostě krásná a já dávám tři hvězdy.. A vryl se mi do paměti ten slavný návrh madam Le Notre : "Jde o pocit vyjímečnosti. Pokud nejsme schopni cítit vyjímečnost toho druhého, musíme se s tím smířit a hledat útěchu v náručí jiných. Je to oboustranně výhodná dohoda, zvykneš si Drahý." ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezké herecké, ale hlavně režisérské rozloučení Alana Rickamana, kdy ukázal, že má oko pro zajímavé příběhy a je schopen je natočit i z jiného postu než jen hereckého. A je film jak chce dobrý, prostě ale není tak zapamatovatelný. Budete z něj mít celkem příjemné pocity, ale ty brzy odezní a nezůstane tak nijak nic moc. Snad jen touha podívat se do Versailles. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na začátku se musím přiznat, že tento film jsem vyhledal zejména kvůli Kate Winslet, ale byl jsem též zvědavý, jak se Alan "Snape" Rickman popere s režií. Bohužel musím konstatovat, že jsem byl do jisté míry zklamán. Z technického hlediska, tj. co se výpravy, kamery, kostýmů a celkově historické autenticity týká, tak jsem byl vcelku spokojen, avšak "kamenem úrazu" byl scénář a občas i chování postav, které ve mně nezanechaly zrovna pozitivní dojmy. Zkrátka ve výsledku průměrný film, který je sice obrazově poutavý, ale děj mu podráží nohy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, tak toto ma velmi sklamalo. Aj vdaka hereckemu obsadeniu som cakal historicku romancu v style filmu Rozum a cit, ale dockal som sa stavbarskeho filmu o tom ako sa postavila jedna vonkajsia kralovska tanecna sála. Keby sa popritom stavani odohral nejaky putavý pribeh, tak by z toho stale mohol vzniknut skvely film. Ale nic take sa nedeje. Cely cas sa stavia a az na konci sa konecne odohra aj nejaky osobny pribeh. Ale to je len par minut a je to rovnaka nuda ako to nekonecne stavanie. Az som od zlosti chcel dat odpad, lebo ma sralo, ze tak hviezdne herecke obsadenie tu nema absolutne ziadnu sancu cokolvek predviest. Ale nakoniec tu jedinu ubohu hviezdicku dam za herecky prejav Alana Rickmana, ktory aj ked recituje rovnako nudne dialogy ako ostatni, tak vdaka jeho charizmatickemu hlasu to znie pôsobivo. Ale ako scenarista a hlavne reziser totalne sklamal, takze snad sa bude nadalej venovat uz iba herectvu. 1/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Kate Winslet (Sabine De Barra) bola v treťom mesiaci tehotenstva, keď dokončila film. (Martyska)
  • André Le Notre projektoval aj najdlhšiu Avenue na svete, a to parížsku Champs-Elysées s dominujúcim víťazným oblúkom. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama