Reklama

Reklama

Jeptišky na útěku

všechny plakáty
Trailer

Charlie a Brian jsou podvodníčci, kteří chtějí začít nový život v Riu. Aby získali peníze, potřebují spáchat poslední loupež. Jenže plány nakonec nevyjdou a nešťastníci mají v patách gang, který okradli, takže se musejí ukrýt do kláštera... Tato veselá loupežná komedie - klasická fraška s několika typickými montypythonovskými momenty - je plná neschopných gangsterů, zaměněných identit a dospělých chlapů v jeptiškovských mundůrech. V hlavních rolích povedené grotesky září Eric Idle a Robbie Coltrane jako Brian a Charlie, dva gangsteři, kteří se snaží zmizet s kořistí z velké loupeže. Musí se ale vyhnout svému mafiánskému šéfovi, triádě, policii, Brianově přítelkyni i jisté smrti, a tak oba packalové hledají kýžené útočiště v klášteře. Jako sestry Inviolata a Euphemia jsou překvapivě přesvědčiví... Podaří se jim ale začít spořádaný život? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

necisty 

všechny recenze uživatele

Přestože to má celkem přijatelnou délku, tak si to nedokázalo udržet mou pozornost. Komedie je to velmi slabá a kdyby to někdo natočil dnes, tak jsou mu lidi schopní nasázet odpady. Od Anglie a těchto herců jsem čekal víc, rok výroby v tom nehraje roli. Ale ženské tam byly na Anglii krásné, o tom žádná. .. Odejděte v hříchu, vaše míry jsou odpuštěny. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Nebejt tam Eric Idle a Robbie Coltrane, bylo by to asi ještě za míň. Tihle dva udrželi film jakž takž na úrovni koukatelnosti. Eric moh taky dostat víc prostoru a bejt sám sebou, ale od Life of Brian už pár let uteklo a je to znát. Je to jedna z komedií, která neurazí, ale ani nenachne. Víc nemám, co bych napsal. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

V mládí mi přišly Jeptišky na útěku jako fajn komedie, u které jsem se občas i zasmál. Plusem jsou dva hlavní představitelé a hudba, kterou si kupodivu pamatuji dodnes. Zápletku, děj a jiné podrobnosti :-) už si naopak nepamatuji vůbec. Pokud nemáte po ruce lepší film, podívat se na to na ukrácení volného večera dá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známá a popravdě i nepříliš vtipná komedie o dvou malých gangsterech, kteří se na útěku před svými "zaměstnavateli" rozhodnou ukrýt v klášteře, převlečeni za jeptišky. Je zde spousta příležitostí pro vtipné scény ale režisér nedokáže dobře zkomponovat ani jednu a nějaké pichlavé dialogy mezi hlavními postavami jsem také hledal marně. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu průměrná komedie, ale to ústřední duo je opravdu neodolatelné, stejně jako Camille Coduriová, co hraje přítelkyni Idleovu přítelkyni, není jen pouhou blonďatou ozdobou, ale schopnou komičkou. Eric Idle, můj velký favorit, se sám postaral o hvězdičku navíc, akorát škoda, že jsem film viděl s dabingem a přišl o Ericův typický hlas :-) . ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama