Reklama

Reklama

Příběh lodi Costa Concordia

(TV film)
  • Česko Costa Concordia: Úplný příběh (více)
Německo, 2013, 2x45 min

Obsahy(1)

Luxusní výletní loď Costa Concordia vyplula 13. ledna 2012 se 4000 pasažéry na palubě na okružní plavbu Středozemím. Její trasa měla vést mezi pevninou a italským ostrůvkem Giglio u toskánského pobřeží. V noci loď narazila na skaliska. Co se zde skutečně přihodilo? Úplný příběh o tragickém potopení lodi Costa Concordia v lednu 2012 je neuvěřitelným sledem chyb a přešlapů, který vedl k největší katastrofě na moři od ztroskotání Titaniku. Dokumentární minisérie Costa Concordia: Úplný příběh přináší kompletní přehled události v hlavní roli s luxusní výletní lodí snů, z níž se pro pasažéry nečekaně stala děsivá noční můra. Vyprávění přitom nezachycuje jenom osudnou lednovou noc před několika lety, ale také velkolepou záchrannou operaci, která trvá dodnes. Tvůrci oslovili zachráněné pasažéry a jejich rodiny z deseti různých zemí i odborníky v oblasti lodní dopravy nebo zkušené záchranáře. Minisérie Costa Concordia: Úplný příběh je otřesnou vypovědí o přežití katastrofy a zároveň poutavým vyprávěním o možnostech moderní techniky. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

otík 

všechny recenze uživatele

Především první díl je výtečný, líčí celý sled událostí a nechává promlouvat přímé účastníky nebo pozůstalé. Druhý díl už je spíše technický a věnuje se zajištění lodi a snahu o její narovnání včetně odtahu. Ten už ale v dokumentu zachycen není. Dokument zajímavý především velkou spoustou autentického materiálu. Hudba: Stefano Bittelli, Alabianca Editore and Robert Carminati ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V listopadu 2014 bylo ve vraku nalezeno tělo, které patřilo poslednímu pohřešovanému. (Homerking)
  • Za své profesní selhání byl kapitán Costy Concordie Francesco Schettino 31. května 2016 odsouzen k šestnácti letům vězení. (Homerking)

Reklama

Reklama