Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer 1
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (400)

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Lucifer mě zaujal hned tím prvním delším trailerem a pilot mě neskutečně chytnul. Převedení komiksu jsem od toho nečekala, protože to by šlo těžko (i s ohledem na peníze), takže jsem z první série nadšená. Na druhou stranu uznávám, že to ideální nebylo, té mystiky tam mohlo být mnohem víc. Ale já to brala jako oddechovku a ta se opravdu vydařila. Plusem je samozřejmě Tom Ellis jako Lucifer a k tomu malá Trixie, u které je škoda, že není v každém díle. Prostořeká démonka Maze je taky skvělá, hlavně v kombinaci s postavami z řad lidí. Co se hodně povedlo, je naprosto trefná hudba, díky níž seriál hodně ožil, a také Luciferovy terapeutické rozhovory a jeho slovní přestřelky s Chloe. První řada měla sem tam své propady, ale druhá série je temnější a já se skvěle bavím. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Hodně jem váhala nad hodnocením,nakonec jen tři, protože jakkoliv nadprůměrné byly první dvě řady. A to i přes to, že jsem nebyla dvakrát nadšená do jednotlivých kriminálních případů a bavil mne hlavně ústřední příběh. Třetí série ale byla slabota, slabota, slabota. Z Lucifera se v ní stává ukňouraný neschopný a sebeztrapňující děcko. Tvůrci se tak moc snaží ukázat, jak je emocionálně zkamenělý a jak moc lidskou mentalitu nechápe, že z něj dělají defacto sebeparodickou postavu a vám je za něj prostě jenom trapně, protože se chová jako idiot a jakákoliv chemie mezi ním a Chloe se tím stává naprosto k neuvěření a vynucená. Nicmeně jsem si stahnula kompletní soundtrack. Hell yeah!:-D ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel, že mají točit seriál podle komiksového majstrštyku od Mikea Careyho, říkal jsem si, že to bude propadák. Pak jsem si přečetl, že namísto ústředního tématu predestinace a vzpoury proti Bohu bude Lucifer potírat zločit v L. A. a utvrdil jsem se v tom, že to bude propadák. Pak jsem viděl trailer a věděl jsem naprosto jistě, že to bude propadák. No, a pak jsem se podíval na první díl a zjistil jsem, že to vypadá na jeden z nejzajímavějších seriálů sezóny. Pokud z rovnice odstraníme jakékoli povědomí o předloze, je to zatraceně dobrá zábava. Prozatím tápavé čtyři - uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. --- update: Tak bohužel, nastavenou laťku Lucifer nepřeskočil. Vlastně jde o dost tuctovou kriminálku v epizodickém stylu CSI, jen bez moderních vymožeností a s netypickým hlavním hrdinou. Postavy zůstaly ploché, Lucifer je namísto masterminda tápavej moula, kterej si nedokáže zorganizovat ani osobní život, natož aby řešil, jak se vyvázat z Božího jha (což je hlavní zápletka komiksové předlohy). A to nejhorší nakonec - i dobře napsaných, vtipných dialogů výrazně ubylo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hank Moody po Luciferovsku. Pre mňa ale veľké sklamanie. Komiks od MIke Careyho považujem za jednu z najvýznamnejších prác na poli komiksu a postava stvorená Neil Gaimanom mala veľký potenciál stať sa pamätnou. Komiks je temný, plný bohov, démonov a dimenzií. Zatiaľ čo seriál je úplne mimo. Netvrdím že je to zlé. Že to nefunguje, alebo že sa to nedá pozerať. Ale predstavte si že niekto zoberie niečo čo máte radi a spraví z toho niečo úplne iné. Constantine odkazoval ku konkrétnym dielom svojej komiksovej série. Bavil ma. Mal nábeh spraviť z druhej série parafrázu na americkú gotiku od Moorea. Ale zrušili ho. A tak si povedali, čo takto spraviť niečo temné na veselú nôtu. Dávam priemer lebo to pozerateľné v malých dávkach je. To ale neznamená že odpustím seriálu to, že som 13 dielov čakal niečo veľkolepé čo som nedostal. 1.séria 60% ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Lucifer to od prvej minúty rozbalí na plné gule a diváka si okamžite získava svojim šarmom a odzbrojujúcimi hláškami. Humorom sa nešetrí a s britským prízvukom Morningstara to všetko znie akosi vtipnejšie. Kasting sa vskutku podaril, najmä medzi hlavnou dvojkou funguje skvelá chémia. Tá bola nanešťastie v niektorých epizódach tým jediným pútavým prvkom. Obrovské zaváhania v prostriedku série, kde boli príbehy nezaujímavé a zbytočné, budú dúfam v ďalšej sérii napravené. Seriálu fandím, takže prikloním sa zatiaľ k lepšiemu hodnoteniu. ()

Galerie (1 015)

Zajímavosti (116)

  • V pôvodnom DC Vertigo komixe boli hlavné postavy zobrazované veľmi odlišne od tých v seriáli. Maze mala bielu pokožku a chýbala jej koža a tkanivo na polovici tváre, na verejnosti si väčšinou tvár skrývala maskou. Amenadiel bol oveľa starší a beloch s bielou bradou a vlasmi. A Lucifer bol kreslený podľa prísnych požiadaviek Neila Gaimana, aby vyzeral ako David Bowie. (Da_reba)

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama