Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riaditeľ bankovej pobočky Carlos (Luis Tosar), u ktorého sú banka a klienti vždy na prvom mieste pred vlastnou rodinou, musí jedného rána zrušiť plány a unáhlene prísť do budovy banky, aby pomohol zabrániť úniku informácií, ktoré by ohrozili existenciu celej spoločnosti. Avšak po tom, ako so svojimi deťmi nasadne do automobilu, netuší, že opustiť ho bude takmer nemožné. Musel by totiž splniť požiadavky vydierača, ktorý mu po telefóne zanedlho oznámi, že pod sedadlami je umiestnená dômyselne vyrobená bomba ovládaná na diaľku. Carlosovi sa počas telefonovania s neznámym mužom pred očami zrazu začne meniť život a začína sa dozvedať i trpkú pravdu o sebe samom. Na to, aby sa mu podarilo zachrániť seba a svojich najbližších, však bude musieť v tejto vyhranenej hre s časom zachovať rozvahu a chladnú hlavu. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takový závod s časem s bombou v autě ve kterém sedí otec a dvě děti. Na tohle téma už pár filmů vzniklo, takže mě máloco překvapí, naštěstí Luis Tosar je sympaťák, má to fajn tempo i pár zajímavých zvratů a film určitě nenudí, jen na můj vkus film nepřišel s ničím objevným a není to vyloženě látka, ze které bych šel k zemi. Jako jednohubka však fajn. 65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kombinace Telefonní budky a nebezpečné rychlosti ve španělském trhilleru, který dokáže překvapit. Jedná se o film, který si vystačí s minimem (tentokrát osobní automobil) a ze začátku to vůbec nevadí. Film má překvapivě svižný úvod, aby pak v druhé třetině zbytečně zpomalil a zaměřil se na postavy, které bohužel nejsou natolik zajímavé, aby se o ně divák bál. Závěr už opět trochu zrychlí, ale výsledkem je "pouze" slušný průměr. ()

Reklama

sirjohn odpad!

všechny recenze uživatele

"Zainvestoval jsi do akcií a netušil, že o ně můžeš přijít" - tak jsi o tom napsal sáhodlouhý scénář ve smyslu "ty, ty, ty, ty špatný zaměstnanče pobočky, ty jsi zodpovědný, že jsem si nepřečetl poznámky pod čarou a všechny své úspory dal do akcií". Ano, až tak byl film úmorný. Na začátku se těšíte, jak se příběh rozvine, ale .. Film útočí na nejzranitelnější místo v podobě až nesmyslného útočení přes děti, aby si divák uvědomil, co autor zamýšlel. Nepříjemný film. Záporákova žena spáchá sebevraždu, protože dala úspory na jeden akciový trh. Zkusili jste si dát něco na jeden akciový trh ve své bance? Dostanete přednášku o tom, že je vhodné prostředky diverzifikovat a rozdělit do mnoha oblastí i oblastí rizik, aby o vás nepřišli - protože ze stálého (=spokojeného klienta) se vyždíme nejvíc. No, možná to mají ve Španělsku jinak :). Hlavní doznání v citovém vyčerpání na konci filmu postrádá logiku, celé týrání hl.hrdiny (viníka) je nesmyslné, hloupé a jestli chtěl autor filmu získat své diváky, tak tato sázka na jednu akcii mu nevyšla. Ano, mohl by někdo říci, že tím autor mohl poukázat na nesmyslnost chování záporáků..ale ne, tady to mysleli vážně :), i když je záporák potrestán, celý děj směřuje k doznání bankéře. Můžete se přesvědčit. Hrozný. Hvězdu jsem chtěl dát za Espinosu, který tam měl výraz jako v La Case a uvedeného Pedra Alonsa (Berlína) zde opravdu nehledejte, má tam jen mluvené slovo. Tento film nedoporučuji. P.S.: zde spoilery neuvádím v naději, že uchráním co nejvíce lidí ˇˇ 68% tohle? To ne..jsou tu perly kinematografie kolem 50%.. pokud hledáte opravdového Viníka, tak zatím má 58%. Ostatní komentáře chápu jen v případě, že byl film puštěný k večeři/k občasnému odepsání, nikoliv pečlivého sledování. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem partu bezvadných herců v čele s mým oblíbencem Luisem, pouze vyjma jednoho poldy. Viděla jsem vše, co k tomuto žánru patří......napětí, spád, pár zvratů, snahu o to, aby se divák skutečně ani minutu nenudil. Nicméně jsem viděla i boty, boty a ještě jednou boty, které mají to štěstí, že to předcházející je přebilo. Mimo jiné i ta přílišná hysterie na začátku mně vážně lezla na nervy, takže průměr. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dva roky po filmu Noční jízda je zde další film, ve kterém si hlavní roli zahrálo BMW X5. Respektive ač je El desconocido natočeno později, objevuje se zde paradoxně starší BMX X5 první generace (E53) - ve zmíněné Noční jízdě jezdí Tom Hardy v BMW X5 druhé generace (E 70). Ačkoli i zde má velkou důležitost časová tíseň a stresující telefonáty za jízdy, El desconocido není tak klaustrofobní jako Noční jízda - objevují se zde i další postavy (které nejsou pouze hlasy v telefonu) a děj se neodehrává jen v autě. Sice mi tam ne úplně všechno sedlo (v ději občas zaskřípe logika chování postav a bohužel nechybí ani některá otravná žánrová klišé), ale jako celek se mi film hodně líbil a bavil mě od začátku do konce - napínavý je až k nesnesení a těch 102 minut uteče jako voda. Je to díky kvalitnímu scénáři a skvělému obsazení - pokud stejně jako já patříte k té nepočetné partičce českých diváků, kteří si oblíbili herectví Luise Tosara, pak je tento film sázka na jistotu - ten španělský borec je zde skvělý jako vždy. Stejně tak všem fandům současné španělské kinematografie lze tento výborný thriller jen doporučit. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa na severozápade Španielska, v druhom najväčšom galícijskom meste A Coruña. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson zpátky v akci

Liam Neeson zpátky v akci

18.11.2020

Přestože herec Liam Neeson (96 hodin, Mezi náhrobními kameny) pár let nazpátek tvrdil, že už má akčních rolí dost, příliš jiných nabídek mu nejspíš nechodí. Herec se totiž nadále objevuje v… (více)

Reklama

Reklama