Reklama

Reklama

Knězovy děti

Trailer 1

Obsahy(1)

Svěží, satirická komedie přivede diváka na malý ostrov Dalmácie. Mladý kněz Fabian, jenž zde převzal po svém předchůdci farnost, je zděšen zdejšími statistikami. Úmrtnost je příliš vysoká, porodnost je příliš malá. S dobrým úmyslem a heslem „dokonce i papež je proti používání kondomů" se Fabian pokusí zlomit místní trend. Za pomoci pobožného trafikanta Petara a lékárníka Marina propichují prodávané kondomy a antikoncepční pilulky mění za vitaminy. Brzy se dostaví kýžené výsledky a těhotenský boom začíná. Cesta do pekla je však vždy dlážděna dobrými úmysly. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

Fr 

všechny recenze uživatele

OD CHVÍLE, KDY JSEM PŘIŠEL, JSEM DO ÚMRTNÍ KNIHY ZAPSAL 22 JMEN, A ANI JEDNO JMÉNO DO KNIHY NAROZENÝCH. OPRAVDOVÝCH VĚŘÍCÍCH UBÝVALO. LIDÉ SE ZAJÍMALI POUZE O SVÉ OSOBNÍ BLAHO A ZAPOMÍNALI NA DUŠI.… /// Don Fabijan není sportovní typ. Neumí ani zpívat. Vlastně … ale jeden dobrej nápad měl. Pro církev… Svižně a vtipně. Chápu nadšení, páč se jedná o komedii, která se vymyká zaběhlejm stereotypům. A taky vypráví, kam až lze dojít přes díru ve šprcce. Vlastně jak zabřednout do problému. Víc a víc (hloub a hloub vyzní blbě, že?) Dobrej úmysl mladýho kněze se mění v hříčku plnou ftipnejch absurdit, přejde v tragikomedii a končí jako tragédie. Se zaměřením na církev. Byť oklikou, přes šprcky. Děravý. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou divadelní hru od Mata Matešiče jsem neviděl. 2.) Zjistím, že nejen v Čechách, ale i v Chorvatsku, lidi v létě tak nějak víc mrdají. 3.) Thx za titule ,,Yusek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Začátek skoro až skvělý, nápaditý a vtipně zpracovaný, kdy se kněz na chorvatském ostrově snaží velmi nestandardním způsobem ovlivnit demografii místního takřka až komunitního obyvatelstva. Potud to byla značně vkusnější variace na Slunce, seno erotika, zasazená na břehy chorvatského ostrůvku. Potud palec hore :) ~ Bohužel pak to začalo být značně natahováno a nastoupily vedlejší důsledky konání všech (ne)zůčastněných a spadalo to až do smutného dramatu, což dosavadnímu dění prostě dějově nesvědčilo. Pak už to přestala být zajímavá komedie a šlo to příliš do reálna až černo-nehumorna. A to je škoda, jako nevšední komedie to mělo, si myslím, docela velký potenciál. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrným hodnocením na csfd kolem sebe Knězovi smradi můžou mávat jenom z toho důvodu, že chorvatština se nápadně podobá češtině a tedy akorát budí hlubokou flustraci nad tím, jak nikdo není schopný dát dohromady tady alespoň takovouto letní komedii. Jinak ale je hovno o co stát. Brešan není dobrý režisér, což nejvíce vynikne díky špatnému střihu a s tím souvisejícím nepodařeným timingem vtipů. Není schopen zvýraznit ve správný čas jednotlivé vedlejší postavy, tak si pomáhá tím, že všechny nosí během filmu stále stejné oblečení, což je poměrně směšné už jen z toho důvodu, že film se odehrává během více než roku. Právě tou časovou rozplizlostí je i odepřena malebnost a nostalgie určeného časoprostoru, což je jinak největší dominium letních komedií. Body nakonec film získává v okamžicích, kdy se tvůrcům utrhne brzda vkusu a korektnosti, nicméně zde se film vyčerpá téměř kompletně ve své první polovině. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nebylo nejmarnější, ale postupem času ztrácí snímek své kouzla a stává se z něj větší a větší blbost. Chorvatsko - srbský humor asi není můj cup of tea. Nezasmál jsem se snad vůbec, a to je u komedie obrovský průser. Absolutně nechápu zdejší chvalozpěvy. Jediným pozitivním aspektem shledávám vhodnou hudbu. Bohužel, hudba sama o sobě nic nezmůže. Pokud vám někdo nemíří zbraní na spánek, tak se filmu vyhněte. Snímek je určen otupělým pseudointelektuálům. Pro zbytek se bude zaručeně jednat o ztrátu času, který se dá v současných letních dnech i večerech využívat mnohem efektivněji. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na Balkáně (na rozdíl od nás) umí točit dobré komedie a Knězovy děti je asi ta vůbec nejlepší, jakou jsem zatím viděl. Taková halda fórů se vidí tak v pěti běžných filmech dohromady, takže při skromné stopáži se člověk jenom směje a směje. K tomu to bylo špičkově režisérsky zvládnuté, takže plné hodnocení bez jakýchkoli výčitek. 95% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • V niektorých mestách ako Benkovac bol po tlaku cirkvi film odstránený z premietania v kinách. (Arsenal83)
  • Niektorí kňazi na omšiach svojim farníkom odporučili, aby na film nechodili. (Arsenal83)
  • Ku kritike zo strany katolíckej cirkvi k filmu sa režisér Vinko Brešan vyjadril: "Keďže sa Cirkev bude snažiť útočiť, verím, že sa film dokáže ubrániť sám. Niet zmyslu pred verejnosťou hájiť film, ktorý som sám natočil." (Arsenal83)

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama