Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (72)

klida 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina jede v obrovském tempu, snad nebudu příliš spoilerovat, když naznačím, že během ní prezident Kennedy zemře. Pak už je to ale jenom tklivá nuda bez jasného směru, a tak je k vidění jen několik epizodních podzápletek. Spíš televizní záležitost se spoustou známých seriálovych tváří. Slabý průměr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, jestli Zac Efron zachraňoval Kennedyho, asi je jasné, kde se stala chyba. Ale vážně. Po padesáti letech si Američané připomínají smrt muže, jehož přežití by asi podle všeho mohlo změnit svět. Nevíme, nedošlo k tomu. JFK bude věčným tématem. Film má skvělé obsazení a místy výborné herecké výkony, ale když se podívám na záznam, který se v podstatě náhodou podařilo zachytit Abrahamu Zapruderovi, záznam, který zachycuje to, jak byl JFK postřelen, mrazí mě mnohem víc z toho, jak jsou lidé bestiální a co jsou schopni udělat. Film vyniká snahou zachytit události, které normálně lidé vidět nemohli. To se mu daří, ale je to vlastně jen vzpomínka na děsivý čin. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Smrť prezidenta Kennedyho aj doteraz vyvoláva obrovské množstvo emócií a rôznych dohadov, ktoré sa rozoberali už v mnohých dokumentoch a filmoch. Hodina a pol je príliš málo času na zodpovedanie všetkých otázok a je to mimoriadne malý priestor na vykreslenie všetkých postáv, ich charakterov a osudov. Parkland mohol byť kľudne seriálom, aby sa stihli vykresliť všetky postavy, ale je pravda že už tu podobný seriál je, s výstižným názvom - Kennedyovci. Herecky má film hviezdne obsadenie a nedá sa povedať kto mu dominuje. Hľadať hlavnú postavu je v tomto prípade nemožné, pretože každý osud stvárnený v tomto filme je niečím jedinečným. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Parkland možná nemá čím překvapit,ale i přesto velmi dobře funguje jakožto netradiční pohled na dané události,k čemuž přispívá i používání autentických záběrů.I přes svoje televizní vzezření a fakt,že všichni vědí co se bude dít se tvůrcům daří držet solidní napětí a minimálně první půl hodina je opravdu výborná a zralá na plný počet.Pro "fanoušky" ideální jednohubka...80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající hraný dokument, který od začátku do konce působí velmi autentickým dojmem a je určený hlavně divákům, jimž téma JFK nedá spát. Postav je hodně, žádná není hlavní a téměř každá má nějaký svůj moment, řada scén je pekelně silných a oceňuji, jak scenárista a režisér dokázal vybalancovat truchlivě patriotistickou náladu filmu tak, že (alespoň na mě) nepůsobila lacině a neměl jsem pocit, že by mě citově vydírala. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený k 50-temu výročiu od spáchania atentátu na J.F. Kennedyho v Dallase. (peiton)
  • Poslanci amerického Kongresu v roce 1992 schválili zákon o postupném odtajnení všech záznamů z vyšetřování atentátu. Všechny dokumenty mají být kompletně odtajneny až v roce 2029. (Borrtex)
  • Nemocničné scény pre drámu Parkland boli natočené v nemocnici v Austine, ktorý bol akoby "dvojčaťom" Parkland Memorial Hospital. (peiton)

Reklama

Reklama