Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bez jakéhokoli varování zmizí po celém světě jen tak miliony lidí. Zbudou po nich pouze šaty a osobní věci... a pocit hrůzy. Není nikdo, kdo by komukoli mohl poskytnout nějaké informace.
Pilot Ray Steele se pokouší přistát s poškozeným letadlem plným hysterických lidí, kteří viděli své blízké mizet přímo před očima. Ovšem každé letiště je plné hořících vraků, a tak mu nezbývá, než doufat, že bude moci alespoň jednou v životě ještě mluvit se svou rodinou. Jeho dcera Cloe Steele se pro změnu vydává nalézt svou matku a bratra ve světě, kde zavládlo zoufalství a chaos. A Bruck Williams bojuje s pochopením nepochopitelné zničující události. Toto je příběh těch, kteří zůstali. (Zuzik.Bubu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Linzi 

všechny recenze uživatele

Hodnocení na ČSFD 24 %??? Nechápu!... Aneb jsem si opět potvrdil, že člověk nemá vždy ,,dát" na zdejší hodnocení uživatelů a komentářů, či první dojem z ukázek. Některé, podle mě, ne příliš dobré filmy jsou ,,v červeném hodnocení", případně ,,v modrém", a jiné, tady úplně shazované, jsou zase ,,dost dobré", jako tento. No, není to ,,náboženský" film, asi, v pravém slova smyslu, je sice žánrově odlišný, ale když to srovnám s jinými náboženskými filmy jako třeba ,,Miracles from Heaven", a nebo ,,Heaven is for Real", tak si myslím, že je tento snímek srovnatelný s těmito uvedenými, už jen kvůli podstatě věci, čili náboženství, víře. Mimochodem, je to i dost dobrý film k zamyšlení pro křesťany, neboť i ten Pastor ve filmu, se jaksi ,,do toho Nebe nedostal". Takže to není jen ,,křesťanská agitka", která zavrhuje ,,nevěřící" nebo je namířena čistě proti nim, jak by mohlo být chápáno a vyzdvihující křesťany jako ,,ty jediné pravé a vyvolené". I křesťani jsou ,,jenom lidi". ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak Nicolas Cage už se nám taky solidně propadl do bahna, když se nechal zlanařit pánbíčkáři aby si zahrál v tomhle úletu. Aby toho nebylo málo, tak ještě někde vyhrabali Vice Armstronga na post režiséra kterej si naposledy pořádně zarežíroval před 20 lety když točil Čas pomsty. Každopádně prvních 30 minut doporučuji přeskočit. furt se jenom žvaní a žvaní a nejčastěji používaná slova jsou God, Bible a disaster. Říkal jsem si sakra to bude dobrej disaster tenhle film. No pak se naštěstí rozjede akce která zachrání co se dá. Zřejmě i díky režisérovi jsou akční scény na úrovni. Celá technická stránka filmu je slušná a je vidět, že nestál pár šupů, ale potíž je v tom, že akce je jenom tak 15 až 20 minut. Škoda, protože třeba ta panika co vypukne na zemi je solidně natočená. Rabuje se, havarují auta, padají letadla z mostu spadne školní autobus říkám si bezva, ale celkovej obsah filmu to prostě trochu zabíjí hlavně pokud jste viděli Ponecháni napospas, tak budete doma a na pointu můžete zapomenout. Ono se stejně na konci víceméně nic nevyřeší. Každopádně žádný hlubší poselství kromě toho, že bůh je největší kurva ze všech, ale to už vím od South Parku jsem si z toho neodnesl.40% ()

Reklama

Renie42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době dávám filmu odpad. Jako ráda se podívám na takovýhle druh filmu, ale toto mě teda vytočilo. Čekala jsem až do konce, abych se dozvěděla, proč teda ty lidi zmizeli a ty náboženský průpovídky mi lezly krkem. To opravdu natočil nějaký pošuk. Byla jsem zklamaná, ale jen chvíli, protože určitě na tenhle film zapomenu, protože mi nepřinesl nic dobrýho. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zavládla panika ve vzduchu i na zemi. Celý svět postihl nevysvětlitelný jev. Zásahem vyšší moci zmizely tisíce lidí, po kterých zůstaly jen jejich svršky a osobní věci. U toho nesmí chybět Nicolas Cage, v jehož letadle, které pilotuje, to všechno začalo a zdržíme se v něm zdaleka nejvíc. Na zemi nás bude pro změnu provázet jeho filmová dcera Cassi Thomson, která se rovněž ocitne v ohrožení života, ale v podstatně menším, než Cage a spol. v ocelovém ptáku. Jeho Ray Steele je zase darda vedle. Asi takhle, není to přímo katastrofální role, ale pro oscarového herce je nedostačující. Pointa, kam se vlastně pohřešovaní dostali, znevažuje celý film, který pohromadě drží také jen silou nějaké vyšší vůle. Není se co divit, když se režie ujal Vic Armstrong, někdejší kaskadér, který natočil svůj jediný film pro kina s Lundgrenem před více jak dvaceti lety. Scénář má seriálové proporce. Jako epizoda či pilot k nějakému scifi seriálu, by asi pokryl nároky televizního diváka zcela spolehlivě, ale, kurva, s Cagem to už chtělo fakt přitlačit. A to i nejen na kvalitě scénáře, ale i na rozpočtu, který nedovoloval žádnou rozmáchlou apokalypsu světových rozměrů. Zažijeme ji jen velmi liknavě v New Yorku, o jiných, nekonkrétních místech na zemi padne jen letmá zmínka. Nejvíc se zdržíme v interiéru letadla, který svou věrností odpovídá možnostem utaženého rozpočtu filmu. Maketa letadla zvenčí v některých sekvencích vypadá uspokojivě, někdy je zase až moc okatě digitální. Průměrně po trikové stránce dopadla kolize letadla, nejhůře finální sekvence, když šlo letadlo na nouzové přistání. Při té zaostalé animaci se nešlo nesmát. Newyorská apokalypsa probíhala dost komorně, mezi hrstkou havarovaných aut zoufale pobíhala sličná Cassi Thomson, které zmizel náhle její mladší bráška. Film měl pomalý, ukecaný rozjezd, celkem dobrou prostřední část, závěr negradoval a naštěstí nebyl úplně pozitivně zakončen. Cage a spol. byl sympatickou oporou, jenž se ve změti nábožensky orientovaných plků prodíral se ctí. Film je béčkově laděn a ve své kategorii sice bude působit neprůbojně, bez extra scén, ale ponechat jej napospas, není nutné. Nicolas Cage ještě nějaký herecký grif a renomé stále má, i když dělá s podprůměrným režisérem. Literární předloha, podle níž film vznikl, ušla mému zájmu. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady někdo opravdu nevěděl, co chce natočit, jestli mysteriózní sci-fi snímek, katastrofický film, anebo lidské drama. Problém je, že nefunguje ani jedno. Úvod je moc roztahaný a v podstatě nic se neděje. Seznamujeme se s postavami, které nás nezajímají a pak ještě více jak hodinu sledujeme něco, co nás ani nebaví. Ani jedna linie není pořádně uzavřena, a to nejen proto, že jsou všechny špatně napsané i natočené. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Film získal na konferenci katolických biskupů, oddělení pro film a vysílání, známku A-III, což znamená "morálně nezávadné pro dospělé". (AGAMENON)
  • Ve filmu se krátce v roli obsluhy u letištní brány objeví mistryně světa v běhu přes překážky na 60 m Lori "Lolo" Jones. (Zuzik.Bubu)

Reklama

Reklama