Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miranda je krásná žena, která provozuje místní venkovskou tavernu. Po ztrátě svého manžela ve 2.světové válce zkouší štěstí s různými muži. Během čtyř ročních období pozná čtyři muže: v zimě starého bohátého radního, na jaře mladého šoféra, v létě agresivního amerického vojáka a na podzim pokorného číšníka v taverně. Poté musí udělat rozhodnutí, který z nich bude nejlepší milovník, ale také manžel. Miranda patří mezi klasiku erotické komedie 80.let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

nash. 

všechny recenze uživatele

Brass nezklamal a vytvořil další nezajímavou a otravnou nudu, která se marně snaží tvářit jako umění. Možná zaujme dobře vybudovanou atmosférou doby deformovanou Brassovým frivolním pohledem na život, ale zájem nevydrží dlouho, ubíjen zejména nudným scénářem, ve kterém se všechny klady a vnady nakonec beznadějně utopí. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Miranda stejně jako Paprika představuje sexualitu "vepřína", v níž se vyměšování spojuje se souloží, přičemž k souloži dochází pouze proto, že máte potřebu. Jako když se musíte vykakat. Není to ani vzrušující, ani příliš reálné. Brass umí vcelku líčit perverze, ne zcela zdravou sexualitu, jedince posedlé mocí, ovšem zcela selhává, má-li předvést plnohodnotnou postavu se zdravou povahou. Miranda a její milenci by takovými asi měli být a snad i proto je tento výtvor zřejmě jeho nejslabším filmem. Slabé **. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Miranda otŕča svoj zadok a dydy kde a komu sa len dá, Brass k tomu pridáva jeho neodmysliteľné oválne zrkadlá, podsukňové pohľady a cikajúcu ženu. Z režisérovho štandardu vyčnieva scénka, v ktorej dve kamošky hodnotia a tipujú profesie mužov na pláži podľa ich zadkov. Potešenie poskytol tiež nasledovný dialógový skvost: -Žeriem ženské, ktoré okamžite zvlhnú. - Ale nie, to je len pot a navyše musím ísť čúrať. A do tretice zaujal aj nasledujúci výrok: -Tráva, krv, peniaze a hovno: Pomník. ()

PeterLBerger 

všechny recenze uživatele

Skutečné umělecké dílo vystavěné na půdoryse a s tématy běžného erotického filmu. Jenže mistrovství Tinto Brasse z toho vystaví něco navíc – rozdíl je srovnatelný s rozdílem mezi Urbinskou Venuší a a kalendářem s nahými slečnami, jaký koupíte za 50 korun u stánku. Takhle může vypadat erotika, když někdo umí opravdu pracovat s kamerou, se světlem, s barvami, hýčká zvuk, přemýšlí o každém detailu scény. Při vší úctě ke komerčním úspěšninám typu Devět a půl týdne nebo Hořký měsíc, tohle je o ligu výše. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa hraje na umelecké dielo, ktorý sa asi snaží o niečom vypovedať, ale nedáva možnosť divákovi v žiadnom aspekte pochopiť prečo postavy konajú tak ako konajú. Už veľmi dlho som nevidel takto plytké dielo, ktoré sa doslova silene hrá na nejaký umelecký , poloerotický skvost, ale chýba tomu zápletka, chýba tomu pamätná postava, nejaké výraznejšie konanie alebo túžba, ktorá by definovala hrdinov. Ukazovať tam viacej nahotiniek a výstrekov, bolo by to také roztomilé soft porno. Môže to mať nejaký zmysel, netvrdím že nie. Ale Brass ale vôbec nedokáže( aspoň pre mňa) definovať čo chcel týmto divákovi povedať. Tápanie a pocit stratenosti, ktorý ma po celý čas pri sledovaní neopustil, ma doslova znechutil. Kamera pekná, ale čo s toho, keď to čo zaberá nemá žiadny zmysel a pre mňa ani žiadnu hodnotu. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama