Reklama

Reklama

Děvčátko z vrakoviště

(festivalový název)
  • Austrálie Yardbird
Krátkometrážní / Drama / Thriller
Austrálie, 2012, 14 min

Obsahy(1)

Třináctiletá Ruby, která žije na odlehlém vrakovišti se jednou proti vůli svého otce tajně vytratí do města. Brzy se ale střetne s partičkou násilníků, když před nimi chrání zvíře. Kluci se jí přijdou pomstít a mučí jejího otce, což donutí Ruby, aby na ně vytáhla to, čeho se sama nejvíc bojí, sebe. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (6)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce opravdu dobře odvedená práce. Atmosféra odlehlého vrakoviště v australské poušti i ospalého městečka a jeho nevyzpytatelných obyvatel má něco do sebe. Dojem jisté nehostinnosti ještě posiluje talentovaný Arkapaw za kamerou, kterému se daří zachytit veškerou pouštní prašnost a nečistotu, aniž by však musel opouštět křišťálově čistý digitální obraz. Nicméně Yardbird určitě nemá ambice stát se jen příjemným kamerovým cvičením. Jako krátkometrážní snímek, tahle báchorka o dívce, jejíž krev z nosu má magické účinky, nemá příliš co nabídnout. Vývoj ve třinácti minutách nejen že se neodchyluje od standartní dějové osy a tedy nenabízí nic překvapivého, ale zároveň ani nevyužívá svého psychologického potenciálu a nechává veškeré scény rychle vyšumět, aniž by si je mohl divák prožít. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní počin „Děvčátko z vrakoviště“ postrádá originalitu a námětem kopíruje Kingovu „Carrie“, ale přesto je toto téma zpracováno kvalitně a atmosféra je skvělá. Umím si tento minifilm představit jako úvod k velkofilmu ;-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svetlý príklad toho, prečo je krátkometrážny snímok v mnohých prípadoch záživnejší, ako celovečerný film. Odporúčam všetkým, i tým, ktorých znalosti angličtiny sa pohybujú na úrovni "basic". Omnoho viac sa totiž koná, ako debatí. Navyše z obsahu je všetko "jasné", takže komu bol sympatický taký "Chronicle", toto by mu mohlo taktiež sadnúť. Za mňa palec hore .. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama