Reklama

Reklama

Fairytale

  • USA The Haunting of Helena
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svobodná matka se spolu se svou malou dcerkou přestěhují do nového domu. Brzy na to malá holčička přijde o svůj první zoubek a začne své mámě velmi podrobně vyprávět, že je v hlubokých nocích navštěvována vílou Zuběnkou. Vše navíc nasvědčuje tomu, že nový dům má hrozivou historii. (duckman)

Videa (2)

Trailer

Recenze (42)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem se dost těšil, nicméně na konci mě čekalo trpké zklamání. Dlouho jsem Italský film neviděl takže jsem se připravil na něco trochu jiného. Trošku mě vyděsilo když jsem viděl že film produkuje Nu image, ale to nakonec nebylo nijak hrozné. Největší nevýhodu bych viděl v tom že režisér se strašně drží zpátky. Sice se tu celkem dobře buduje atmosféra a i příběh o zubničce byl poměrně slušný, ale celkově je to takový strašně pomalý a po 45 minutách strašně nudný. Aspoň že film drží atmosféru a i celkem zajímavý herce a jejich postavy ale pro mě lehký podprůměr. Čekal jsem víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zuby, zuby, zuby ... bububu. Fairytale je celkem snaživý malý horor. Ale snaha není všechno. Ona se všechna ta šílená klišé jako "dítě malující strašidelné obrázky", "dítě na houpačce", "stěna polepená výstřižky z novin" atd. mnohem lépe snášejí ve filmech, v nichž hrají dobří herci a jejichž dialogy nejsou tak nenápadité, že občas až budí rozpačitý úsměv. Být to na kolenou dělaný, fanouškovský, podfinancovaný pokus, dám za tu snahu s radostí i třetí hvězdu ... ale jakmile si do filmu začnou tvůrci cpát naprosto zbytečné a kvalitou otřesné digitální triky, důvod pro přivírání očí a smířlivost mizí. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle nedopadlo vůbec zle. Italové přišli se svou verzí legendy o zoubkové víle, která však místo pokladů přináší jen utrpení a smrt. Do toho je tu zakomponována děsivá historie domu, takže nebyla nouze ani o citelnou detektivní vložku, při níž zpočátku nevěřící matka brzy pochopí, s jakou sviní má tu čest. Snímek dominuje hlavně se svojí chladnou atmosférou, na humor nebo zbytečné množství vedlejších postav není místo. Zde kritizované efekty mi nepřišly vůbec tak hrozné. A i kdyby byly, filmu bych to odpustil už kvůli parádnímu nástupu samotné víly. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Italové uměli vždy lepší horrory než Španělé, což potvrzují i současné filmy. Oku lahodící kamera, atmosférická hudba a mírně podivný příběh, který mi připomněl báječné italské snímky 70. a 80.let. Místo bubáka pod postelí tu máme nakrknutou vílu ve skříni. Divák samozřejmě zjistí, že o žádnou vílu nejde, leč dlouho nechápe, proč se neustále dožaduje zubů, ovšem nikoliv cizích (v jisté chvíli jsem si vzpomněl na povídku Berenice od E.A.Poa, byť tamější důvody zubařského zákroku byly poněkud jiné). Efekty jsou děsivě pixelové, což je jediné, co bych snímku vytknul. Nejlepší je konec. Fairytale strčí hravě do kapsy všechny současné duchařské ubožárny americké a španělské produkce. Možná i proto, že nesází na laciné efekty, výpůjčky z Asie, trapné lekačky či prapodivné přebíhání mezi světy živých a mrtvých. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Příjemně kraťoučké hororové překvápko z Itálie na téma víly Zubničky, která nedá chvílu klidu matce samoživitelce a její malé dceři. Čtyři hvězdičky jsou možná moc, ale vzhledem k tomu, že jsem se vůbec nenudil, pár lekaček a nějakou tu krev jsem tam taky zaregistroval, tak se tato duchařinka dá označit za nadprůměr. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví poprvé až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama