Reklama

Reklama

Uprostřed hustých lesů žije náboženská komunita lidí, která uctívá jámu zaplněnou bublající bažinatou vodou skrývající neviditelnou entitu žíznící po krvi. Když jáma „volá“ po krvi, místní hrnčíř Dawai (Sean Bridgers) zhotoví hliněný džbán s podobou osoby, jež má být obětována. Nejnovější džbán má tvář těhotné Ady (Lauren Ashley Carter), ta džbán vezme a ukryje v lese. Bude to stačit na její záchranu? (curil)

(více)

Recenze (28)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Poriadna dávka mystériá miešaná a nefalšovaným hixploitation amerického juhu. Priama ukážka hlavných socilogických javov uzatvorenej spoločnosti. Trocha mi to evokuje film Village ale to budem Asi jediný. A pravdepodobne ako jediný som v tom videl "Lovecraftovskú" tematiku monštra zo studne s poviedky Barva s kozmu čo ? Debut režiséra menom Chad Crawford Kinkle sa vydaril pokiaľ jeho cieľom bolo natočiť film odrážajúci izoláciu a imobilitu myslenia v uzavretej spoločnosti ktorá je popredkávaná tajomstvami nesmierne starými a nesnažil sa ísť s klišé za jednu ruku tak sa mu to podarilo. Nápad ako "šaman" dediny rozhoduje o obetovaní ľudí tým že v delíriu vyrobý džbán s tvárou obete je v skutku na zamyslenie len si teraz položím otázku je to vôbec možné nechať si takýmto spôsobom vziať život môže sa to v reálnom živote stať ? Aj keby bol človek od malička učený že keď príde jeho čas musí si nechať podrezať hrdlo hoci vie že tam vonku existuje civilizácia? Vidiek tu ukazujú vo veľmi zlom postavení autor sa neštíti poukázať na incest či drsné prostredie a ťažké životné podmienky. Zamrzí ma tu fakt že v oblasti "diery" žilo pramálo ľudí, a keby takýmto tempom ako v strede filmu nastolili obetné rituály pokračovali by do týždňa všetci pomreli..3,5* ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Sympatický, ambiciozní bizar z prostředí buranské lesní komunity, s kvalitně znepokojivou atmosférou, nijak oslňujícími, ale vcelku funkčními triky a vynikajícími hereckými výkony. Při sledování jsem si vzpomněl na filmy, které v 80. letech běžely každý pátek na rakouské TV v rámci nočního pořadu Kunst Stücke. Ty sice bývaly daleko bizarnější, ale myslím, že Jug Face a.k.a. The Pit by se mezi nimi neztratil. ()

Reklama

chezush 

všechny recenze uživatele

Popravdě si vůbec nejsem jistá tím hodnocením. Je to spíše mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale postupem času se Jug Face vytratil z paměti, takže se nakonec přikláním k těm třem. Je to zvláštní, hodně zvláštní film, který se ani tak moc nezaměřuje na hororové prvky, jako spíše na společnost a myšlenky malé komunity daleko od civilizace a jejich prapodivných rituálů. Taková směsice jak strachu z nadpřirozena, tak strachu z chování lidí v komunitě. Po technické stránce nemám skoro co vytknout, vizuál a kamera líbivá, až na zpracování efektů některých věcí nadpřirozena. Nejspíše se na tenhle horor zapomene a většině lidí se nebude líbit, ale mě potěšil. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Animované úvodní titulky, podbarvené skvělou kytarovou hudbou a la Neil Young v Dead Manovi, mě uvedly v očekávání filmu netradičního, osobitého, menšinového, tedy zajímavého. A zajímavý tedy opravdu je - ale trochu jinak, než jsem čekal... V latríně plné sraček uprostřed lesa sídlí jakýsi tajemný a podlý bůžek, kterému místní vymaštění hillbillyové čas od času obětují někoho ze svého středu. Jejich šamanem, který oběti určuje, je přitom regulérní retard. Druhá dějová větev je taky výživná - ségra čeká bejby se svým bráchou, samozřejmě na tajňačku. Ségra má nejen divného bráchu - divný je i její fotr, děda, a hlavně matka, ta je fakt děsivá (odpudivá vulgární ženština Sean Young, kdysi celkem femmefatální replikantka). A ségra má ještě jedno hříšné tajemství, kvůli kterému krvelačná latrína rozpoutá mezi vidláky takovou malou privátní zabijačku... Jak celý ten podivný tyjátr skončí, se nechejte překvapit. Za sebe musím přiznat, že mile deviantní a nemile morbidní Jug Face mi sedl jak dědova prdel na kbelík. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Právě skutečnost, zda zde vlastně pod tou formou něco je, je asi největším problémem celého filmu. Ve skutečnosti se totiž zdá, že je to jen vidlácký horor, který byl natočen trochu jinak, aby vznikl dojem, že je to hlubokomyslnější, než to ve skutečnosti bylo zamýšleno. Trochu se mi tahle ambivalence líbí, i to, že nešel autor tak daleko, aby to byla jen slátanina podivný, nenavazujících scén, ale na druhou stranu to není dílo, v němž by se ty myšlenky hledaly snadno. Snad i proto, že tam vlastně být nemusí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama