Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavné tváře Divadla Rokoko a pohled na umělecké přípravy zájezdu do Moskvy. V dokumentárním snímku Emanuela Kaněry z roku 1966 nahlédneme do zákulisí legendárního Divadla Rokoko, kde se členové jeho souboru právě chystají na divadelní zájezd do Moskvy. Jako součást příprav uslyšíte řadu slavných písní v neobvyklých jazykových verzích, na příklad ruskou verzi písně Jó, třešně zrály nebo německou verzi písně Depeše, ale i řadu legendárních zahraničních písní v originále. Darek Vostřel nás provede historií divadla Rokoko a představí slavné osobnosti, které s ním byly v minulosti spojené. A samozřejmě nebude nouze ani o humor či originální scénky. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

sator 

všechny recenze uživatele

Neformální pohled za i před oponu legendárního divadélka...Je to zábavné, dokumentem se táhne jako červená nit příprava souboru na zájezd do CCCP, takže máte možnost vyslechnout Jo třešně zrály rusky Kubišovou francouzsky... Škoda že je pryč tato doba ,tvůrci i divadlo... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Belhá se jeden. Druhý se ptá: revmatismus? Odpověď: Ne, Záporožec. 19letá Helenka Vondráčková zpívá anglicky Yesterday, 24letá Marta Kubišová zpívá německy a francouzsky, 23letý Václav Neckář rusky, i 34letý Walda Matuška dal své Jó třešně zrály rusky. Jo a Neckář tancuje kozáčka. No odolali byste? ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uíííííhhhh slyšet Waldu dávat Terezu pa rusky... to byl fakt masakr při kterém samy praskaly struny na kytáře. Stejně tak Vašek Neckář a další dali nejeden hit v tomto nám tehdy blízkém jazyce. A nebyl sám, mimo to ostatního zde padlo i pár ruských vtipů. Marta byla neskutečně sexy jako vždy... Celý film byl vlastně taková příprava na nástup do letadla a odlet bavit diváky do Sojuzu... Zlatá šestašedesátá se nesla v krásném uvolnění a bratření se Sověty... Již za necelé dva roky pak rudý bratr ukázal jak to s tou láskou doopravdy a je nejeden zúčastněný musel volit jak se k novému typu lásky postaví. Jako dokument doby dobré, příště ale ty hity prosím česky... :-) * * * ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Bylo zajímavé slyšet naše šedesátkové pěvecké hvězdy zpívat jejich známé písničky německy, anglicky, francouzsky a rusky. Tedy, ne že by jim to zrovna moc šlo. Až na Martu Kubišovou. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama