Reklama

Reklama

Bergman & Magnani: Válka vulkánů

  • Itálie Guerra dei vulcani, La (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jako dva živly, které s sebou nesou okouzlení, sílu a jedinečnost. Při střetu však radno poodstoupit stranou. Ingrid Bergmann a Anna Magnani byly dvě osudové ženy v životě nejuznávanějšího režiséra Hollywoodu své doby, Roberta Rosselliniho. Válka vulkánů je dokument, který odkrývá vášnivé a dramatické milostné vztahy těchto velikánů světového filmu. Vypráví o jedné éře italského a světového filmu, příběh intenzivní a nadčasový, stejně jako Liparské ostrovy, na kterých se odehrává. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších dokumentů z filmového zákulisí, jaký kdy byl natočen. Střídání partnerů (včetně těch v manželstvích s jinými lidmi) je bohužel rutinní součástí vývoje mezilidských vztahů a není na tom nic neobvyklého. Tady se rádoby našla spojitost mezi filmem podváděné manželky Magnani (Vulcano) a nové partnerky Bergman (Stromboli). A to je vše, nic co by stálo za řeč. Nedozvíme se nic zvláštního o těch filmech, ani o těch herečkách, nic o Rossellinim. I obyčejné heslo na wiki předá víc, než tento pseudodokument. #Edisonline ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Koláž kolem dvou filmů, Vulkán a Stromboli. K tomu druhému sebral scénář mladým filmařům Rossellini, Bergmannová získala peníze od příznivce Howarda Hughese. K tomu prvnímu získali mladí amerického režiséra Dieterleho a herečku Magnani. Ale celé usilování přišlo vniveč, když je při premiéře přijalo obecenstvo chladně... Film jinak nic nového nepřináší, jen zmíněné pozadí vzniku obou filmů a ovšem i soupeření hereček, jedné odvržené, druhé přijaté. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Spíše než o dokumentu je vhodné zde mluvit o koláži, kdy tento film se skládá ze snímků, které mají v názvu vulkán a které vyprávějí o osobnostech filmu, ať už Ingrid Bergman, Anna Magnani nebo Roberto Rossellini. Jako koláž to rozhodně funguje mnohem lépe než jako dokumentární film. Ten toho moc neřekne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velikánky doby - Ingrid Bergman a Anna Magnani, mě zatím v životě příliš nepoznamenali, leč o nich samozřejmě vím. Byl jsem tedy zvědavý, s čím přijde tento dokument. No a nepřišel s ničím. Slet různých záběrů a scének z filmů doplňuje nezáživný vypravěč, který rozhodně nevytvoří důvod, abych se o tyto herečky začal zajímat i nějak víc. ()

brando 

všechny recenze uživatele

Můj první dokument v kině. Představení bylo součástí Filmového klubu ostravského Minikina kavárna společně s Meliesovou Cestou na měsíc. Pro fanoušky, které zajímají i příběhy za kamerou a vůbec kinematografie obecně, určitě poučné. Musím říct, že většina informací byla pro mě nová. A i když dokument Dva ve vlně (fr.nová vlna) se mi lépe trefil do vkusu, i tenhle byl nadprůměrný. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama