Reklama

Reklama

Legit

(seriál)
USA, (2013–2014), 9 h 9 min (Minutáž: 21–22 min)

Hrají:

Jim Jefferies, Dan Bakkedahl, DJ Qualls, Mindy Sterling, Sonya Eddy, Kate Luyben, John Ratzenberger, Max Gail, Leonard Earl Howze, Bre Blair, Layla Alizada (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Australský stand-up komik Jim Jefferies, se vydává za prací do Ameriky ke kamarádovi Steveovi, kde prožívá různé životní situace a snaží se přijít na to, co znamená být dobrým člověkem... Seriál plný černého a někdy až vulgárního humoru. (Bohnice05)

Recenze (20)

Pacek 

všechny recenze uživatele

Každý díl má něco do sebe. Máme tu díly, kde Jim jen tupě opakuje svoje vtipy a celá jedna část zkrátka dodává audio vtipu i video. Prostě se zfilmuje. Pak jsou tu ale díly, které mají vlastní příběh, a jejich komediální scény jste neviděli v žádné z Jimových vystoupení. A právě díky těmto dílům se jedná o velmi kvalitní seriál, kde můžete na Jima, kterého jinak znáte jen jako sexuální prase, nahlížet i z jeho lidské stránky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Drsná sranda, která asi nebyla každému po chuti, takže se z komedie (první řada) stalo méně povedené drama (druhá řada). Když jsem o seriálu, v němž jeden z hlavních hrdinů trpí svalovou dystrofií, což je konečná, vyprávěla kamarádkám, tak se vůbec nesmály a dívaly se na mě jako na úchyla. Jenomže ona to fakt sranda je, samozřejmě, že za hranou, protože je to o totální ztrátě intimity, když si sám nemůžeš pomoct ani rukou, ani se utřít, být sám sebou v těch nejdůležitějších momentech. ___ Chyba tohoto seriálu je, že se dramaticky zlomil z komedie do dramatu a ten nebohý kluk na vozíku se stal z úhelného kamene jen postavou do počtu. Protože australský rádoby komik to samotný neutáhne. On je silný ve chvílích, kdy se z neodpovědného chlapíka, který jen paří a souloží, stane skutečným ošetřovatelem, co přes všechny ty macho kecy, opravdu soucítí se svým skorobratrem na vozíku a ze všech sil se snaží umožnit mu i jeho bratrovi propadajícímu se do čím dál větších...problémů, prostě žít. ____ Ráda bych viděla další sérii, ale zároveň jsem ráda - masochistická evropanka - že skončila tak realisticky: KOUSEK DĚJE kluk na vozíku se musel vrátit zpět do domova s pravidly, jeho bratr se dal k armádě. která mu zdánlivě poskytla jasný řád, A komik, neočekávatelná hlava téhle prapodivné rodiny má konečně to, co chtěl: peníze a slávu. Dokážou mu ucpat v duši díru, že hodil přes palubu své kamarády? Doufám, že ne. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Jimova stand-up vystoupení neznám, a nezdá se mi, že by v nich měl po tomto vynikajícím seriálu ještě moc co nabídnout, ale tady jeho humor žeru. Výborné nekorektní moralizování nikdy neklouže do zbytečně velkého nevkusu ani kýče a drží se přesně na té tenké linii, kdy je zároveň "legit" i vtipné. Každý díl si rýpne do nějaké skupiny deformovaných tvorů, přitom díky povedenému humoru nezní zle, naopak z každé postavičky tahá to nejlepší a tak jsou ze všech do jednoho vlastně malí hrdinové. Ve výsledku z toho jde přesně ten těžko popsatelný hřejivý pocit jako u vtipů většiny dobrých komiků. Po první sérii jednoznačné nadšení a pokud si Legit udrží kvality i nadále, je to žhavý kandidát na osobního favorita mezi kvalitními nesitcomovými sitcomy. Jako by toho ale bylo málo, v druhé řadě nasazuje Jeffries ještě silnější kalibr a prostřední díly, které víc než kdy dřív připomínají zahraný stand-up rámují tragické až vyloženě deprimující situace hlavních hrdinů. Dost tedy na účet dramatu polevil humor a ani těm dobrým vtipům se v takové náladě nedá dost dobře zasmát, přesto jsem se od toho nemohl odtrhnout. Slovy té dost možná nejsympatičtější prostitutky na světě: "This is nice. And kind of depressing." Jako život. A cokoli jinýho. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi tento pokus trefit se mezi fanoušky Wilfreda a Californications přišel jako levná Calculations. Ale australská lidská verze Wilfreda(jo nebojte, vím, že Wilfred je původně Australan) i se svým podkoním Charliem Randfunklem, co se nechá buzerovat matkou a na starost má mladšího nepohyblivýho bráchu, který čeká až mu odzvoní, mě v momentě co se na scéně objevil DJ Qails začala bavit, kruto krutě...no a ve druhým díle se objevil Roodney a bylo vymalováno. První tři díly jsou vážně výborný, zábavný a lidský, tím zvláštním podělaneckým způsobem...jsem zvědav co nás ještě čeká......Hanku Moody jdi se nažrat sena ve stáji, na dráze je nový nevyčpělý hřebec, co má fakt krutokruté vyjadřování o věcech, které si většina z nás myslí, ale nikdy nedokážou přes zuby prokousat. Zatím opravdová pecka. První série tak nějak doklouže, slabé epizody se ovšem začnou v druhé řadě kupit a já už Jimem a jeho kumpány, tak nějak stratil trpělivost. Furt to samé...... a čím dál víc komediální žumpa. Stop a nebo ještě? ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Na poli sitcomů v moderní době imho Legit patří k špici. Je to zas trochu něco jiného, ale mě tento druh humoru vyhovuje. Herecký obsazení je skvělý a celkově mám z toho po prvné sérii dobrej pocit. Poslední díl první řady nabídl snad úplně všechno a díky tomu Legit sahá téměř po pěti hvězdičkách. Druhá série stejně parádní, jako první! Legit je skvělej seriál. 85% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (2)

  • Australanka z video chatu řekne Billymu (DJ Qualls), že vypadá jako ten kluk z filmu Road Trip (2000), na což Jim (Jim Jefferies) odvětí tím, že ani trochu nevypadá jako ten herec ze snímku Road Trip. DJ Qualls ovšem doopravdy v Road Tripu hrál jednu z hlavních rolí. (Agita)

Reklama

Reklama