Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michel je sice už dávno dospělý a v zaměstnání si vede skvěle, ale dosud se nedokázal postavit na vlastní nohy. Denně musí být doma včas na večeři, maminka o něj vzorně pečuje. Přesto si našel přítelkyni, za pár týdnů se dokonce budou brát. Krásná Isabelle mu ale působí velké starosti. Michel je likvidátor škod v pojišťovně a při práci se setkává s následky leteckých neštěstí. Z létání má proto panický strach, sám takové dobrodružství ještě nikdy nepodstoupil. A jeho milovaná je letuška! Aby ho uklidnila, Isabelle slibuje, že své povolání opustí. V tu chvíli ještě nikdo z nich netuší, že ustrašený pojišťovák bude zanedlouho muset brázdit vzduchem celý svět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, jedna z těch, které se umě zrodily v sedmdesátých a osmdesátých letech ve Francii. Trochu by se snad dala přirovnat ke komediím s bláznivým Fantozzim v italských komediích ze stejných let. Ovšem tato "Operace Banzaj" na rozdíl od Fantozziho stojí hlavně na inteligentním humoru a ne jen na přihlouplých scénkách jakéhosi dementního chlapíka. Kvality komedií s Pierre Richardem či s Louis De Funèsem sice spíše nedosahuje, ale určitě patří k těm lepším, které v žánru komedie vznikly. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scény, kdy Coluche vyráží do světa za svejma pojištěncema považuju za totálně chcací šlágry, protože co výlet to smích v takovým rozsahu, že hrozí realizace hesla smíchy jsem se pochcal. Francie prostě tyhle komediální chcacáky uměla dokonale, vtipně do bláznova vygradovaný situace, podpořený svěla napsanejma dialogama, který se vzájemně skvěle doplňujou by si mohl nechat Claude Zidi patentovat. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně svižná komedie o malé oboustranné nepravdě v zamilovaném páru před svatbou. Michel Bernardin (dobrý Coluche) je neúspěchem přinucen cestovat letecky po světě. Jeho snoubenka Isabelle Parisse (Valérie Mairesse) jako letuška má několik letů nad plán. Poměrně banální zápletku velmi zábavně spestřuje Michelovo seznamování se se světem. V Subsaharské Africe je podroben velmi důkladné prohlídce, ve Spojených státech je přepaden černošským gangem a následně bezpečně přepraven na letiště, v Černé Africe je spouštědlem převratu, v Hongongu je zapleten do obchodu s drogami. Další zajímavé postavy: Michelův bratranec Paul (Didier Kaminka), který tak krásně posloužil překupníkům drog, Michelova starostlivá matka (Marthe Villalonga) a Michelova kolegyně Carole (Eva Darian). Příjemně vtipné a rozpustilé zároveň. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"V New Yorku je to samý černoch s nožom!..." Neskorý vysielací čas na ČT2 (po 23.00) a podivne znejúci názov ma trochu miatol napriek tomu, že som vedel, že sa jedná o komédiu. Vďaka štedrému hodnoteniu Malarkeyho som bol na francúzku komédiu zvedavý. Úvod ešte potrebuje trocha trpezlivosti, ale potom sa to slušne rozbehne a fakt sa dá pobaviť. Až na plné hodnotenie to nevidím, ale slušná porcia zábavy je zaručená. Ideálny vysielací čas by som videl v nedeľu poobede. Neskoro večer po 23.00 by som čakal skôr krvavý thriller...80%. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, téměř po celou dobu jsem měl na tváři úsměv. Bylo by to na čtyři hvězdičky, nebýt skvělého barrandovského dabingu, který film pozvedává ještě o třídu výš. Coluche není žádný extra herec, ale Václav Postránecký z něj dělá komika první třídy. Všimněte si také, jak byli dabéři vybíráni, aby si byli vizuálně podobní s herci, které dabují. Třeba u Zlaty Adamovské jsem měl pocit, že v tom filmu snad i hrála. Výjimku tvoří Pavel Zedníček, který dělal Araba:) Ve druhé polovině filmu trochu dochází dech, jenže pak přijde zfetovaný japonský pilot a já brečím smíchy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Paříži, New Yorku, v Ouarzazate v Maroku a v Hong Kongu. (Cheeker)

Reklama

Reklama