Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seržante, odvedete je do skladu, kde dostanou všichni nové uniformy podle módy. Pěkně k tělu. A pak je zabásněte na čtyři dny." Byl jsem přitom, když pětice neschopných flákačů poprvé vtrhla do kin a zničila mě svým situačním humorem. Od té doby již mnoho vtípků lehce vyčpělo, ale nostalgie je potvora. Já mám zkrátka pořád rád rozpadající se auto, spaní na šikmé ploše, vstupní lékařskou prohlídku, týmovou jízdu na stavebních kolečkách a hlavně krásnou Creme. Já vím, musím si stoupnout do fronty za kompletní Les Charlots a snad i za seržanta Bellecka, ale kdo si počká a dosud úplně nedospěl, ten se třeba i pobaví. ()

D.Paulus 

všechny recenze uživatele

Možná až moc "crazy" komedie. Po shlédnutí jsem měl pocit, že jsem neviděl plnohodnotný film, ale pouze neustálý sled skečů. Vlastní děj je tak chatrný, až to bolí. Nejsem žádný suchar a jednotlivé scénky mě velice pobavily, ale přesto nějak nemohu pochopit, jak tato tlupa budižkničemů vůbec mohla přežít do dospělého věku... ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

Válečná komedie to opravdu není! Les Charlots jsou opravdu komedianti a tento film je groteskní snůškou jejich gagů. Zdá se mi, že se v té době snažili udělat něco na způsob anglických Monty Pythonů. Bohužel pouze snažili, do suchého a někdy šíleného anglického humoru to má na míle daleko. A já, přestože některé jejich komedie mám rád, respektive jsem na nich vyrůstal, tak tuto už rozhodně vidět nemusím. ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale je to slabota. Jeden den jsem si pustil Velký bazar a druhý den Bažanty. Tak propastný rozdíl mezi oběma filmy jsem ale nečekal. Velký bazar je nápaditý, originální a přiměřeně vtipný, navíc v něm hraje Galabru. Bažanti tlačí od začátku na pilu a snaží se chrlit rádoby jednu vtipnou scénku za druhou. Výsledek? Většina scén je trapná, nejvíc ta s pošťákem a autem. Zasmál jsem se pořádně snad jednou, a to v restauraci. Prostě takto to dopadlo po letech. O ponání lepší je u mě dvojka (snad se to dnes nezmění). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pět kamarádů se snaží založit hudební kapelu a zúčastnit se hudebních soutěže, ale netrvá dlouho a jsou povolání na vojnu. Členové skutečné hudební kapely pod názvem Les Charlots ve svém druhém snímku, který je, stejně jako předchozí, směskou situačního humoru a grotesky, takže opět není nouze o nejrůznější skopičiny a vůbec blázniviny jako takové. Tentokrát už celá tvůrčí etuda nevypadá jak narychlo spíchnutá horku jehlou. Děj už je krapet smysluplnější, i když opravdu jen krapet. První polovina civilní se od předchozího snímku nijak nevyměňuje. Druhá polovina vojenská už je na tom o něco lépe. Bláznivin chlapců si také užijeme víc než dost, ale nejsou už tak přepálené a navíc dostal prostor také vojenský velitel. Dohromady snímek nepřináší nic nového, což znamená, že se členové skupiny Les Charlots rozhodli zůstat na svém komickém potenciálu. Francouzská bláznivá komedie tudíž určená jen pro určitý okruh diváků. Ono přijde na to, jaký kdo má smysl pro humor. Například intelektuální humor tady nikdo rozhodně nenajde. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)
  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)
  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)

Reklama

Reklama