Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Rami 

všechny recenze uživatele

Je to poměrně zdařilá komedie, kde v hlavní roli je pětice bláznivých svobodomyslných mladíků z jedné, dnes už málo známé, francouzské skupiny hrající POPÍK. :-) Ale 4 nebo 5 hvězdiček dát nemůžu, protože se v tomto filmu vyskytují pro mne hluché pasáže vyplněné trochu vyčpělým humorem, který mě příliš neoslovuje (viz stavba domku, dlouho trvající mazání vajíček a jiných ingrediencí na hlavu jednoho z hlavních protagonistů, stejně dlouho trvající házení odpadků,...). Také by to občas chtělo trochu té herecké zručnosti - v několika scénkách jsem jim prostě jejich pocity a postoje nevěřil. Ale 3 hvězdičky (65%) si jistě zaslouží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No když se z odstupem času podívám na úvodní film čtveřice (teda pardon tady je to pětice) Les Charlots, tak jsem se kdysi bavil víc. Dneska mi první díl přijde takovej vyloženě rozjezdovej. Občas tam nějakej solidní fór probleskne, ale žádná velká hitparáda to není. Ve své době určitě kult, ale já mám rozhodně oblíbenější snímky z touhle čtveřicí Tatarů která posere na co sáhne. Nejlepší scéna je popová soutěž a nejlepší joke auto propadlý v zemi. Jinak spíš podprůměr hvězdné chvilky měli teprve přijít.45% ()

Reklama

xladojx 

všechny recenze uživatele

Zdařilá taškařice s partou správných "tupounů", která patří rozhodně k tomu lepšímu z obrovské plejády francouzských komedií. Ve filmu je spousta míst, kde jsem se od srdce zasmál, ale chyběl mi nějaký ucelenější příběh, takhle je film postaven jen na bláznivých eskapádách Le Charlots, ovšem i tak je to velká zábava... ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Filmy s Les Charlots jsem vždycky milovala a konkrétně Bažanty mám nejradši. Pak ještě Bažanti jdou do boje. Asi jsem infantilní, ale mně se jejich fórky líbí, směju se jim i po letech a moje děti taky. A to jsem prosím nebyla na vojně. Nejradši mám toho, co mu říkají Phil. To je fakt figura do džezu. No a seržant Belek (nevím, jak se to píše) je neskutečný, prototyp zeleného mozku! ()

Mackin 

všechny recenze uživatele

První film režiséra Clauda Zidiho a zároveň začátek jeho spolupráce s hudební skupinou Les Charlots. Díky tomuto spojení vznikly postupně celkem čtyři (Bažanti, Blázni ze stadionu, Velký bazar a Bažanti jdou do boje), relativně stejně kvalitní jednoduché komedie, pro které platí totožná charakteristika. Zanedbatelný děj v nich slouží jen jako pozadí pro nepřetržitý sled bláznivých situací, jejichž řešení přináší obrovské množství různých, více či méně povedených gagů. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)
  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)
  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama