Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak idem na to naopak, najskôr Veľký bazár a Bažanti idú do boja, ktoré má v prvom prípade slušne a v druhom menej slušne pobavili. Táto záležitosť ale išla čisto mimo môj zmyel pre humor. Sem tam sa niečo vtipné objaví, problém je v tom, že už vážne nie sme v nemom filme a že sa postavy chovajú akoby mali IQ maximálne do 50. A všetci okolo sa tvária, že je to relatívne v pohode, pretože majú IQ 60. Ak by sa toto všetko odohrávalo v kraťasoch Laurela a Hardyho, takmer určite by som sa skvele bavil. Lenže anarchia Bažantov v ich prvom filme je nesúrodý zmätok už v scenári, našťastie v dvoch spomínaných filmoch to už bolo viac vyčistené. Zrejme ale trikrát a dosť, obrázok o Bažantoch, ktorých som ako teenager odignoroval, som si urobil. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ( Šašovia ) je francúzska hudobná skupina pôsobiaca od roku 1966 a v sedemdesiatych rokoch ich popularita stúpla vďaka 16-tim celovečerným filmom. Za socializmu sa u nás premietali v kinách štyri filmy ( Blázni zo štadióna, Veľký bazár, Štyria sluhovia a štyria mušketieri a Bažanti idú do boja ) a treba priznať, že to bolo to najlepšie z ich produkcie, napriek tomu, že išlo skutočne o veľmi jednoduché filmy blížiace sa ľudovej zábave. Film Bažanti je druhým filmovým projektom, ktorí natočili, ide o rozháraný príbeh plný skečovitého jednoduchého humoru, bez nejakej silnejšej dramaturgie. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Celkově mám Les Charlots hodně ráda a vždycky jsem se u těchto filmů skvěle bavila. Humor je sice úplně praštěný, ale opravdu vtipný. Už od první minuty jdou za sebou jedna vtipnější scéna než druhá. Přece ale jenom musím i u tohoto dílu o jednu hvězdičku slevit, protože má bohužel jednu velkou chybu - některé scény jsou až přemrštěně dlouhé. Scény, kdy na festivalu hrály kapely, byly zbytečně dlouhé a i přes to, že jsem se u té závěrečné pobavila, celkově mohla být celá pasáž o něco kratší. Některé scény jsou až příliš dlouhé na to, aby opravdu vyzněly tak, jak měly. Bažanti opravu jsou skvělá komedie, ale pět hvězdiček ode mě prostě dostat nemůžou. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dobová obliba hudebních filmů, kterou eskaltovala popularita britské legendární čtveřice The Beatles a jejich filmů, donutila osvědčený model chlapecké čtyřčlenné skupiny implementovat tentokráte na francouzské reálie a tak se zrodil filmový cyklus s Les Charlots... Kde ovšem Brouci pracují s dadaistickým přístupem k filmové realitě a kde jejich humor má až surrealistický charakter, tam Les Charlots vrší klišé později etablovaných teenegerských komedií a jejich humor je z dnešního hlediska vyčpělý jak módní trend květovaných kalhot do zvonu... Tím se ale dostávám k jedinému (a skutečně pozoruhodnému) kladu filmu Bažanti - to, čemu říkají v tomhle filmu pop a co prezentují kapely na ,,popové" přehlídce kapel, je ve skutečnosti psychedelický rock oné éry, tedy to nejlepší, co historie populární hudby může nabídnout... Škoda, že v průběhu času došlo od té doby v rámci populární hudby k tak velkému významovému posunu... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

I když jsem těch bažantích filmů viděl docela hodně, tak ten úplně první film ze série se ke mně dostal překvapivě až teď. Komedie se nese ve stejnym duchu jako všechny ostatní bažantí filmy. Jeden gag střídá druhej a jejich kvalita se pohybuje od výbornejch přes průměrný až po vyloženě trapný. Hodnotim to průměrnejma 3 hvězdama. Jinak nejzábavnější postava ze všech je ten plešatej seržant. Škoda, že se objeví na scéně až někdy v půlce filmu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)
  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)
  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)

Reklama

Reklama