Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem znovu zkoukl úvodní trilogii s "Bažanty" a i přes mé nostalgické city k prvnímu filmu je Velký bazar rozhodně tím nejvtipnějšším a pravděpodobně nejlepším filmem co Charlots se Zidimm či bez něj stvořili. Pokud Bazar neznáte dejte mu šanci. Je rozhodně krásnou vzpomínkou na dobu kde se všichni chtěli hlavně pobavit, vtipy mohly být velmi dada a v tomhle snímku, 50 let starém, dokonce narazíte i na trochu té kritiky kapitalismu. 85 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

S Claudem Zidim se do Bažantí série naštěstí vrátil ten správný humor. Bažanti po sérii marných pokusů získat a aspoň den vykonávat nějakou práci začnou pomáhat svému příteli hokynáři proti obřímu supermarketu, který vyrostl naproti. Přitom předvátí neuvěřitelné skopičiny a originalitu, hlavně ve způsobech, jak něco ze supermarketu ukrást. Díky Michelům Galbru a Serraultovi, solidnímu scénáři a satirickým šlehům (jednání velkých společností, blafy co supermarkety prodávají, chování lidí při různých akcích a slevách) se jedná o nejlepší díl této série. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Legendárna scéna s ďalekohľadom ma vždy dostane. Snímka, na ktorú som narazil len nedávno a mrzí ma, že som ju nevidel v televízií, keď som sledoval snímky ako Fantozzi a podobné podarené francúzske komédie prevažne zo 70.rokov minulého storočia. Obsahuje veľké množstvo bláznivých, ale zároveň výborne premyslených scénok. Hercov som v ničom inom hrať nevidel, no majú veľký talent a možno sú to aj známi herci vo Francúzsku. Snímka je od začiatku až do konca vyplnená hŕbou vtipných scén, mnohé sú nezabudnuteľné, niekedy ale aj prehnané. Rozhodne ak si plánujete niekedy dať repete so všetkými filmami s Ugom Fantozzim, po nich sa pustite na túto legendárnu francúzsku snímku. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Komunisti jásají, a demokraté, prosím, nekamenujte mě, ale tenhle letos 38 let starý film ukazuje dnešní českou (kapitalistickou) ekonomiku a její problémy v plné nahotě. "Je tu konec měsíce, pánové. Nikdo nemá ani floka, takže lidi budou krást jako straky." Ukázka například pro tvůrce filmu Benga v záloze, že i nadsázka umocněná na druhou může být vtipná. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Má cenu  dodatečně komentovat takové dlouhodobě oblíbené filmy? Vlastně to moc nedělám. Někdy prostě mám něco rád, patří to ke mně a tečka...Když jsem milovník francouzské komedie, asi má obliba Velkého bazaru nikoho nepřekvapí. Tak to udělejme alespoň jako netypickou poctu . Ono jde o to, že když jsem na prvním stupni objevoval francouzské komedie a viděl jsem Velký bazar poprvé, byl jsem naprosto v tom. S Bažanty  a Michelem Galabru jsem prožíval jejich záchranu živnosti, další  práce, akci v baru, balení prodavaček i taneček v obchodě.  Když film před dvěma lety uvedla Prima max v první vlně covidu po dlouhé době jsem se k němu vrátil. Přicházelo jaro a já byl zase s Bažanty a Michelem  v tom. Dokonce jsem si už nepamatoval celý děj a tak mě to soupeření dost napínalo a závěr překvapil. Koukal jsem se na reprízu loni, i teď letos. A pořád jsem z Bažanty a Michelem v tom...Protože tohle je i přes nelítostný konkurenční boj a podstatnější vážnější stránku hravá  a těžce chytlavá pohodička. Michel Serrault rovněž skvělý.:o ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Autobus, do kterého se snaží Les Charlots dostat je Somua model OP5/3. (Stocki)
  • Jean rozváží přepravky s láhvemi, předtím než se mu kolo začne převažovat najede na obrubník u nějakého prázdného tržiště, ale nikde nevidíme samoobsluhu, kde se mu následně kolo převrhne celé a kolem není na chodníku ale na silnici a nachází na zcela jiném místě. (Stocki)
  • Motorka, kterou ukazuje Emile ve své prodejně je Kawasaki model 900 Z1. (Stocki)

Reklama

Reklama