Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré francúzske komédie. No tituly, v ktorých sa objavovala štvorica mladíkov, čo si hovorili Les Charlots, sa mi nikdy nijak zvlášť nepáčili. Skôr naopak. Ich humor, ich vzhľad a celkovo ten ich štýl mi je cudzí. Nedokážem sa pri tom baviť. Vôbec sa mi to ich tajtrlíkovanie nezdalo vtipné. Snáď jedinou výnimkou je film "Veľký bazár" (Le grand bazar), ktorý natočil režisér Claude Zidi v roku 1973. Pokus Bažantov o záchranu malého živnostníka pred tým, aby ho zomlela neúprosná kapitalistická mašinéria veľkého obchodného reťazca, bola vcelku zábavná misia. *** ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Pro mě takový praotec bláznivých komedií (s Blázny ze stadionu či Bažanty, kteří jdou do boje coby pramáti). Jako dítěti se mi to líbilo moc, ale ani po létech, poněkud překvapivě, se mi to nezdá tak pitomé, jak bych čekal. To, o čem přemýšlíme dnes, řešili blázni už tenkrát, kdy jsme ani pořádně netušili, co to konzum je. A malý poznatek: na děti to bezvadně funguje pořád. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe som si dal repete nejakej komédie s magormi z Les Charlots. Túto som si pamätal, že patrila k tým ich vydarenejším a aj po rokoch to je stále skvelá zábava. Humor je síce založený na totálne primitívnom štýle v ktorom jednotliví členovia Les Charlots neustále do niečoho narážajú, zakopávajú a všetko o čo sa snažia zničia (proste taký Pat a Mat v hranej podobe), ale 90% všetkých tých scén mi pripadalo vtipných a vidno na nich, že si pri ich vymýšľaní niekto dal veľkú námahu. Občas som žasol nad tým akú absurdnosť vymysleli a zároveň som sa pri tom smial na plnú hubu. Potešili ma aj nejaké tie pekné kaskadérske kúsky pri naháňačkách motoriek. V starých komédiách je lepšia akcia ako v nových akčniakoch. Okrem Les Charlots vo filme zaujme ešte dobrák od kosti Michel Galabru ako majiteľ malého obchodu, ktorý sa snaží bojovať s veľkým supermarketom. Film má aj myšlienku o tom, že veľké supermarkety sú zlo. Či sa s ňou stotožníte je na vás. Bez ohľadu na ňu je to skvelá komédia s tradične vydareným CZ dabingom. 8/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů skupiny Les Charlots vůbec. Konečně to má nějaký ucelenější příběh, který je skvěle doplněn množstvím humorných situací (především pak krádeže v obchodě) a vynikajícím Michelem Galabru, který předvedl opravdu dobrý výkon. Především se mi tedy líbilo, že především ubylo ledabyle nahozený situací, tím pádem to nevypadalo ani moc trapně a hlavně jsem se u toho opravdu dobře pobavil od začátku až do konce, což se u některých jiných filmů této skupiny říci nedá. Svým způsobem tento film řadím mezi jedny z nejlepších francouzských komedií, které si vždy rád pustím znovu. 80% ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Zidi ty komedie ("božské" komedie) prostě umí a tahle je opravdu skvost. Parádní film, který mohu shlédnout nespočetněkrát a stejně mě nepřestane bavit. Nejlepší film s Les Charlots, no ikdyž to většina jejich filmů je skvělá. Jediná nevýhoda je to, že pokaždé při tom filmu dostanu obrovský hlad a chuť na něco dobrýho, když tam vidíte, jak se tam žere a pijou samé dobroty :D ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Motorka, kterou “testuje“ Phil je Kawasaki Bighorn model F5 350. (Stocki)
  • Když klepe loutka na okno, po levé straně jsou vidět vlaječky různých států, těsně předtím než loutka vykopne okno si všimněme, že vlaječky jsou rozmístěny jinak než v předešlém záběru. (Stocki)
  • V roku 2013 mal byť nakrútený film "Veľký bazár 2", ale smrť Gérarda Rinaldiho (Gérard) znamenala pre veľký projekt definitívny koniec. Michel Galabru (Emil) súhlasil aj vo svojom vysokom veku, že si znova zopakuje úlohu Emila. Les Charlots sa dali znovu dohromady, aj s Luisom Regom, ktorý by zreformoval skupinu na 5 členov Les Charlots, ktorá existovala v roku 1970. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama