Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

anli 

všechny recenze uživatele

Další můj oblíbený film s Les Charlots,kterým říkám"čtyřka pacientů",tentokrát na téma"jak zachránit malý obchůdek před invazí supermarketu".Film je opravdu velmi zábavně napsaný a Claude Zidi ho režíruje se snahou,aby se divák ani na chvíli nepřestal smát.A to se mu opravdu daří,neb film je skutečně prošpikovaný vtipnými nápady a gagy.Charlotům tu skvěle sekunduje Michel Galabru a film je stále a po letech vtipný,zábavný a kupodivu i aktuální.Tohle je podle mě jeden z nejlepších filmů Les Charlots,dávám,vůbec ne,bazarových,85% a zkusím do Tesca propašovat můj malý katapult. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů skupiny Les Charlots vůbec. Konečně to má nějaký ucelenější příběh, který je skvěle doplněn množstvím humorných situací (především pak krádeže v obchodě) a vynikajícím Michelem Galabru, který předvedl opravdu dobrý výkon. Především se mi tedy líbilo, že především ubylo ledabyle nahozený situací, tím pádem to nevypadalo ani moc trapně a hlavně jsem se u toho opravdu dobře pobavil od začátku až do konce, což se u některých jiných filmů této skupiny říci nedá. Svým způsobem tento film řadím mezi jedny z nejlepších francouzských komedií, které si vždy rád pustím znovu. 80% ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl "Velký bazar" poprvé, bylo to něco naprosto nepochopitelného a nejvíc crazy byl samozřejmě ten obří obchodní dům. Dnes už jsem "starší", "zkušenější" a vím, že tenhle hypermarket vlastně vůbec crazy nebyl. Spíš to byla neúprosná realita, z níž si ovšem tvůrci bláznivě stříleli. Tenhle vzdor humorem, tahle milá angažovanost se mi ta tomhle filmu líbí a už proto jej hodnotím výš než italské komedie, dělající si srandu maximálně z toho, jak kdosi přijede z venkova do velkoměsta. Jistě, ten film není špatný ani sám o sobě a některé gagy jsou velmi dobré, jiné ovšem nikoliv. Celkový dojem: 65% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Asi třikrát jsem se pokusil na Velký bazar podívat a nevydržel jsem víc než dvacet minut. To byla chyba. O posledních Vánocích jsem to konečně vydržel od začátku do konce a byl jsem příjemně překvapen! Ta první část, kde si Les Charlots hledají zaměstnání, je trochu zdlouhavá a nekoncepční jako většina toho, co natočili, ale co přijde potom! Když konečně dojde na konkurenční boj mezi zanedbaným hokynářským krámkem a vypulírovaným nákupním centrem (jež symbolizuje osvědčená dvojka Galabru-Serrault), je to ohromná sranda. Tisíc a jeden způsob, jak někomu zničit živnost. :-) Vive La Résistence! 70% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak smutně skutečné je, že nakupování v supermarketech se za těch čtyřicet let moc nezměnilo... Například tvůrci Českého snu by mohli vyprávět. No ale jinak jsem se u toho chechtala od začátku do konce. A od té doby, co jsem viděla Velký bazar, že snažím najít v Kauflandu mezeru mezi regálama, kde by se dalo vegetit, popíjet, pozorovat škvírama šrumec a děsit zákaznice. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Jean převrhne na pracovní desce zelenou a červenou barvu, kterou poté “smete“ i s různými matičkami a šroubky do plastové nádoby. Předtím ale můžeme vidět, že blíže k sobě má Jean barvu zelenou a na desce nejsou vůbec žádné matičky a podobné věci. Po střihu začíná Jean do nádoby smetávat vše co na desce vylil, na desce ale výrazně převládá červená barva, která je i na okraji desky a jsou tam rozházené všelijaké matičky, šroubky a pérka. (Stocki)
  • Když klepe loutka na okno, po levé straně jsou vidět vlaječky různých států, těsně předtím než loutka vykopne okno si všimněme, že vlaječky jsou rozmístěny jinak než v předešlém záběru. (Stocki)
  • Jean přinesl do dvanáctého patra tři přepravky s láhvemi, dvě žluté a jednu šedou, když ovšem vyleze lev ze dveří, jedna žlutá přepravka chybí. (Stocki)

Reklama

Reklama