Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Ve Francii vznikla spousta dobrých komedií a tahle je rozhodně jednou z nich. Fígle jakými se parta vlasáčů pokouší sabotovat supermarket aby pomohla kámošovi - vlastníkovi potravinářského krámu jsou neuvěřitelný...některý místa jsou přeci jenom hlušší, zvlášt ke konci, ale co...jako celek musim uznat, že jsem se fakt pobavil. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Velký bazar jeden z nejslabších filmů Les Charlots. Nepůsobí mi ten film jako celek, nýbrž jako skládačka různých eskapád... Taková stavebnice mluvících grotesek, ze kterých samozřejmě vynikají ty z otevřeného obchoďáku. V tomto filmu by měli brát securiťáci inspiraci, jak na zloděje. :D [6197. hodnocení, 225. komentář, 82%, 884. nejlepší film] ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ač přegagováno, jinak dosti zoufalý film. Taková dobová konzumní taškařice, dnes již poněkud vyčpělá, rutinně natočená. Velmi průměrný film. Dvě hvězdičky a půlka prciny se sebezapřením. Zaokrouhleno tedy dolů... Navíc v českém znění tedy s opravdu příšerným dabingem, to je prostě hnus, za to snad by stvůrci této hrůznosti měli dostat po papulích :-( ()

Han22 

všechny recenze uživatele

S Claudem Zidim se do Bažantí série naštěstí vrátil ten správný humor. Bažanti po sérii marných pokusů získat a aspoň den vykonávat nějakou práci začnou pomáhat svému příteli hokynáři proti obřímu supermarketu, který vyrostl naproti. Přitom předvátí neuvěřitelné skopičiny a originalitu, hlavně ve způsobech, jak něco ze supermarketu ukrást. Díky Michelům Galbru a Serraultovi, solidnímu scénáři a satirickým šlehům (jednání velkých společností, blafy co supermarkety prodávají, chování lidí při různých akcích a slevách) se jedná o nejlepší díl této série. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

I po těch letech, co film vznikl, je stále strašně moc zábavný. Gagy film přímo hýří a potěší fakt, že i bez fekálního humoru jde natočit skvělá komedie, která je i v dnešní době díky konkurenčnímu boji malých obchodníků versus hypermarkety stále aktuální. Tenkrát v kinech to byl neskutečný hit, na který se chodilo stále dokola. Z nostalgie hvězdička navíc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Motorka, kterou ukazuje Emile ve své prodejně je Kawasaki model 900 Z1. (Stocki)
  • Autobus, do kterého se snaží Les Charlots dostat je Somua model OP5/3. (Stocki)
  • Film vo Francúzku navštívilo 3 913 477 divákov, čo bol v roku 1973 štvrtý najnavštevovanejší film celkovo. A druhy najnavštevovanejší francúzsky film. Tri týždne v roku 1973 bol film najnavštevovanejší po celom Francúzku. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama