Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší Bažanti, hodně díky posile jménem Michel Galabru, nevídaně ucelenému ději a dodnes aktuálnímu „globalizačnímu“ tématu. Kdosi tu jeden z filmů Les Charlots přirovnával ke Kameňákům – na to se dá říct jenom: kéž by. Kéž by někdo u nás uměl ty lidové řachandy natočit takhle hravě a s takovou noblesou. Nicméně, přiznávám, ke čtyřem i tentokrát pomohla nostalgie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Le Grand Bizarre. Kulomet umírněného levicového extremismu sice přichází s neuvěřitelnou kadencí vtipu, ale problémem je, že v jeho nábojovém pásu jsou často slepé. O parkouru se tvrdí, že vznikl ve Francii na počátku devadesátých let minulého století. Ta země sedí, ale co se týká období, asi neviděli úvod téhle Zidiho taškařice.. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad bláznivé francouzské komedie, která dosáhla v 70. a 80. letech svého vrcholu. Čtveřice sympatických mladíků zbabrá, na co šáhne, ale přesto se snaží zachránit uvadající obchod "četníka" Galabrua a nesmírně zajímavými metodami vykrádají konkurenční obchoďák. Příběh sice prosťounký a vzhledem k chování postav dost nereálný, ale především přináší hromadu skvělé zábavy a jedinečných scén, které si uchovají své ohromné kouzlo už navěky. Nevím jak vy, ale u mě vede asi závěrečná dražba a seznamování nájemců s novým bydlením. :-) "Dětské hřiště na parkovišti? Není to nebezpečné?"--"Vůbec ne, na parkovišti nejsou auta v pohybu." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj prvý film s Bažantmi, takže ešte nie som úplne adaptovaný na ich štýl humoru, v ktorom sa pojem bláznivá komédia dostáva ešte na vyšší level. Štylizované situácie absolútne vytrhnuté z reality, ale založené práve na situáciach v realite ukotvených. Občas to vychádza dokonale, občas je to vtipné menej a občas vôbec. Ako by vyzeral modernzovaný upgrade, keď je viac obchodných stredísk ako obytných domov, si nechcem predstaviť, ale vôbec by som sa nečudoval, keby som dnes v Boroch bol svedkom súťaže o chytenie prasaťa. S pripevneným mobilom na chrbte ako hlavnou cenou. Mám tam namierené... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další můj oblíbený film s Les Charlots,kterým říkám"čtyřka pacientů",tentokrát na téma"jak zachránit malý obchůdek před invazí supermarketu".Film je opravdu velmi zábavně napsaný a Claude Zidi ho režíruje se snahou,aby se divák ani na chvíli nepřestal smát.A to se mu opravdu daří,neb film je skutečně prošpikovaný vtipnými nápady a gagy.Charlotům tu skvěle sekunduje Michel Galabru a film je stále a po letech vtipný,zábavný a kupodivu i aktuální.Tohle je podle mě jeden z nejlepších filmů Les Charlots,dávám,vůbec ne,bazarových,85% a zkusím do Tesca propašovat můj malý katapult. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Jean převrhne na pracovní desce zelenou a červenou barvu, kterou poté “smete“ i s různými matičkami a šroubky do plastové nádoby. Předtím ale můžeme vidět, že blíže k sobě má Jean barvu zelenou a na desce nejsou vůbec žádné matičky a podobné věci. Po střihu začíná Jean do nádoby smetávat vše co na desce vylil, na desce ale výrazně převládá červená barva, která je i na okraji desky a jsou tam rozházené všelijaké matičky, šroubky a pérka. (Stocki)
  • Když Émile (Michel Galabru) půjčí Gérardu (Gérard Rinaldi) „vyladěnou“ motorku na vyzkoušení, začne se o něco málo později nahánět se dvěma policisty. Při tom narazí bokem do domu a ulomí pravý blinkr. V následujícím záběru, a po zbytek honičky, je však blinkr v pořádku. Na konci honičky je blinkr opět uražen, přesto že už k žádné odpovídající nehodě nedošlo. (pjotri)

Reklama

Reklama