Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Michel Galabru vlastní malý obchůdek na sídlišti, kam lidé chodí víceméně ze zvyku a rádi. Jednoho dne se ovšem stane něco, co mu udělá ze života peklo a tím peklem je konkurenční obchodní dům naproti. Z počátku se obchodníci z okolí snaží bouřit, abšak majitel obchoďáku si je koupí a dá jim zaměstnání. Všem až na Michela Galabru, kterému pomůžou kluci z Los Charlots, kteří dělají pro změnu peklo majitelovi obchodního domu. Los Charlots jsou tu ve své nejlepší formě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré francúzske komédie. No tituly, v ktorých sa objavovala štvorica mladíkov, čo si hovorili Les Charlots, sa mi nikdy nijak zvlášť nepáčili. Skôr naopak. Ich humor, ich vzhľad a celkovo ten ich štýl mi je cudzí. Nedokážem sa pri tom baviť. Vôbec sa mi to ich tajtrlíkovanie nezdalo vtipné. Snáď jedinou výnimkou je film "Veľký bazár" (Le grand bazar), ktorý natočil režisér Claude Zidi v roku 1973. Pokus Bažantov o záchranu malého živnostníka pred tým, aby ho zomlela neúprosná kapitalistická mašinéria veľkého obchodného reťazca, bola vcelku zábavná misia. *** ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Le Grand Bizarre. Kulomet umírněného levicového extremismu sice přichází s neuvěřitelnou kadencí vtipu, ale problémem je, že v jeho nábojovém pásu jsou často slepé. O parkouru se tvrdí, že vznikl ve Francii na počátku devadesátých let minulého století. Ta země sedí, ale co se týká období, asi neviděli úvod téhle Zidiho taškařice.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni pul hodiny to Bazanti rozjedou ve velkym, spousta skvelejch napadu, vtipnejch scen, proste bomba. Problem je, ze po pul hodine se vse zacne tocit okolo supermarketu, celej film se stava vic ukecanej a uz to tak vtipny neni. Ale presto se tu najde par slusnejch scen. Velkej klad jsou samozrejme hlavni hrdinove, ale tentokrat tu je jeste Galabru a ten je fakt super. Je to fajn komedie, ale Bazanti natocili lepsi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Asi třikrát jsem se pokusil na Velký bazar podívat a nevydržel jsem víc než dvacet minut. To byla chyba. O posledních Vánocích jsem to konečně vydržel od začátku do konce a byl jsem příjemně překvapen! Ta první část, kde si Les Charlots hledají zaměstnání, je trochu zdlouhavá a nekoncepční jako většina toho, co natočili, ale co přijde potom! Když konečně dojde na konkurenční boj mezi zanedbaným hokynářským krámkem a vypulírovaným nákupním centrem (jež symbolizuje osvědčená dvojka Galabru-Serrault), je to ohromná sranda. Tisíc a jeden způsob, jak někomu zničit živnost. :-) Vive La Résistence! 70% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kde se začíná rozjíždět “mašina“, na které Phil a Jean-Guy krájeli salám si na stole všimneme láhve s bílou etiketou. Když mašina sjíždí ze stolu, láhev je položena pod stolem. (Stocki)
  • Na zdi v pokoji Jeana visí plakát Jima Hendrixe. (Stocki)
  • Auto, které opravuje Jean-Guy a povyskočí z něho motor je Renault model 4L. (Stocki)

Reklama

Reklama