Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Komunisti jásají, a demokraté, prosím, nekamenujte mě, ale tenhle letos 38 let starý film ukazuje dnešní českou (kapitalistickou) ekonomiku a její problémy v plné nahotě. "Je tu konec měsíce, pánové. Nikdo nemá ani floka, takže lidi budou krást jako straky." Ukázka například pro tvůrce filmu Benga v záloze, že i nadsázka umocněná na druhou může být vtipná. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Provinční živnostníček Emil se rozhodne zachovat svůj malý obchůdek a vytvořit tím konkurenci pro nově postavený supermarket. Je to sice trochu naivní snaha, ale přijmutí čtyř vychytralých lemplíků s neustálou touhou škodit přinutí obra brát vřeštícího trpaslíka vážně. Zvlášť když chlapci dokážou bez větších problémů pomocí rafinovaných fint přemístit zboží z ohromného supermarketu do Emilova malého obchůdku. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší Bažanti, hodně díky posile jménem Michel Galabru, nevídaně ucelenému ději a dodnes aktuálnímu „globalizačnímu“ tématu. Kdosi tu jeden z filmů Les Charlots přirovnával ke Kameňákům – na to se dá říct jenom: kéž by. Kéž by někdo u nás uměl ty lidové řachandy natočit takhle hravě a s takovou noblesou. Nicméně, přiznávám, ke čtyřem i tentokrát pomohla nostalgie. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Velký bazar je další skvělou francouzskou komedií, jejíž humor je sice úplně praštěný, ale opravdu vtipný. Už od první minuty jdou za sebou jedna vtipnější scéna než druhá. Tento film má ale bohužel jednu velkou chybu - scény se často opakují a některé jsou ještě navíc až přemrštěně dlouhé. Samozřejmě, že scény s vykrádáním obchodu byly opravdu vtipné, ale celkově jich bylo prostě moc. Stejně jako scén s motorkama. Tyto scény byly až příliš dlouhé na to, aby opravdu vyzněly tak, jak měly, a navíc byly tak časté, že už jsem se ke konci jen občas usmála. Velký bazar je skvělá komedie, ale pět hvězdiček ode mě prostě dostat nemůže. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Asi třikrát jsem se pokusil na Velký bazar podívat a nevydržel jsem víc než dvacet minut. To byla chyba. O posledních Vánocích jsem to konečně vydržel od začátku do konce a byl jsem příjemně překvapen! Ta první část, kde si Les Charlots hledají zaměstnání, je trochu zdlouhavá a nekoncepční jako většina toho, co natočili, ale co přijde potom! Když konečně dojde na konkurenční boj mezi zanedbaným hokynářským krámkem a vypulírovaným nákupním centrem (jež symbolizuje osvědčená dvojka Galabru-Serrault), je to ohromná sranda. Tisíc a jeden způsob, jak někomu zničit živnost. :-) Vive La Résistence! 70% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Jean přinesl do dvanáctého patra tři přepravky s láhvemi, dvě žluté a jednu šedou, když ovšem vyleze lev ze dveří, jedna žlutá přepravka chybí. (Stocki)
  • Autobus, do kterého se snaží Les Charlots dostat je Somua model OP5/3. (Stocki)
  • Taliansky a grécky preklad názvu filmu pôsobil dosť zmätočne "5 matti al supermercato", respektívne "Oi 5 Charlot sto megalo panigyri", čo znamenalo v preklade 5 bláznov v supermarkete, ale skutočný hlavní hrdinovia boli iba štyria. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama