Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (673)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej nápad, kterému nijak neuškodilo levnější zpracování. Pro mě byl film docela příjemným překvapením. Jen je škoda, že nejlepší past dali hned na začátek. Jeden z mála podobných filmů, u nichž jsem se do toho, na co koukám, dokázal vcítit a byl jsem opravdu rád, že na to jenom koukám a nemusím to prožívat. Ty představy, že bych to musel zažívat já, jsou opravdu děsivé. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak prý bude při státních maturitách probíhat zkouška z matematiky.. V kostce: neotřelý námět, originální zpracování, stísněná atmosféra na druhou a brilantní nápad s pojmenováním a hlavně souladem povah všech sedmi zúčastněných s charakterem různých světových věznic. Nebýt některých příliš ochotnických výkonů, bylo by to to nejdokonalejší pravidelné šestistěnné těleso, které znám. Ohledně samotného původu Kostky panuje mnoho dohadů (přednebí a předpeklí v jednom, mučící Rubikova kostka mimozemšťanů, vládní experiment), ale já si myslím, že to všechno byly jen střeva jedné z hracích kostek, které by Rimmer někomu nacpal do nosu a praštil s ním o stůl tak, až by mu vystřelily z uší. To by se mi líbilo, ale on s nimi nakonec hodil jen pětku a dvojku.. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě hodně bavila. O tom filmu jsem věděl už dlouho, ale dostal jsem se k němu až teď, což mi vlastně přineslo zjištění, že to pořád stojí za vidění i po těch letech a v podstatě to nijak nezestárlo, ten film je hodně nadčasový a velmi dobrý. Úroveň některých trikových záběrů je sice mizerná, ale to mi nijak nevadilo, protože to má prostě perfektní znepokojivou atmosféru a dokonalý námět, který mě strašně baví. Dá se u toho hodně přemýšlet, jak si to vlastně celé vyložit, podobně jako se to ale dá i nekomplikovaně prostě užít a zkoušet předvídat, jak to celé dopadne - osobně jsem se netrefil a jsem za to jen rád, že se ten děj ubíral cestami, které jsem nečekal. Kvalitní mi přišlo i obsazení a celkově bych asi neměl co tomu filmu vytknout - kdybych ovšem už loni neviděl na Netflixu Díru, která se mi subjektivně přece jenom líbila víc. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi sympatické a nápadité, postupem času ale stále více nesmyslné a přehnané. Postavy až příliš často sklouznou k vzájemnému pseudoanalyzování na pozadí právě prožitého děsivého zážitku, což přestane už napodruhé působit jakkoli věrohodně a zásadní povahové zvraty se dějí téměř z minuty na minutu. Přesto jsem si liboval v nevědomosti prakticky všech charakterů, která je zároveň i nevědomostí diváka. Nenadálé překvapení, které může skrývat jakákoli místnost, je zde dovedeno do absolutního vrcholu, který je trochu zkažen stále více se komplikujícími matematickými hrátkami. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kostka je velmi milý film plný mrazivého napětí. Žánrové zařazení mezi horory neberte vážně. To se někdo zase spletl. Film je naprosto čistokrevné drama, neboť splňuje všechny jeho aspekty. Já se tedy bavil. Sledovat takové pěkné futuristické vězeníčko plné důmyslných pastí, to je skutečně radost pohledět. Sice mi bylo úplně jedno, jaký osud hlavní hrdinové potkají, ale i tak film za pokoukáníčko rozhodně stojí. Některé pasáže byly velmi mrazivé, jiné zase o trošku méně. Scénář není marný a všechny prokombinovanosti jsou lahůdkové. Lepší 3*. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Všechny postavy jsou pojmenovány po věznicích: Quentin (Maurice Dean Wint) - San Quentin, Kalifornie. Holloway (Nicky Guadagni) - Anglie. Kazan (Andrew Miller) - Rusko. Rennes (Wayne Robson) - Francie. Alderson (Julian Richings) - Západní Virginie, USA. Leaven a Worth (Nicole de Boer a David Hewlett) - Leavenworth, Kansas, USA. Jejich jména navíc představují samotnou povahu věznic - například Kazan (mentálně postižený) je v Rusku rozvrácená věznice. Rennes ("učitel") se stalo vzorem pro mnoho dnešních věznic. Quentin (detektiv) je znám svou brutalitou. Holloway je ženská věznice. Alderson je vězení, v němž je samotka běžným typem trestu. Leavenworth se řídí pevně danými pravidly (Leavenina matematika), a nová věznice je společně vlastněna a stavěna (Worth, zaměstnán jako architekt). (Piggsy)
  • V kocke by sa podľa prepočtov malo nachádzať 17 576 miestností. (Raccoon.city)
  • Film se natáčel ve studiích Wallace Avenue Studios v Torontu v kanadském Ontariu. (rafix)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama