Reklama

Reklama

Elevated

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní / Thriller
Kanada, 1997, 19 min

Obsahy(1)

Snímek režiséra Vincenza Nataliho (Kostka, Paris, je t'aime), jehož stopáž je pouhých 17 minut, se celý odehrává v jednom výtahu. Co se ale stane, když se výtah porouchá a všichni lidé v něm nejsou tak úplně normální? Krátký kraťas, který Natali natočil ve stejném roce, jako svůj daleko slavnější film Kostka. (lewwin)

Recenze (14)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky zajímavé, ale stylově to ještě (nebo už?) není ten Vincent Natai, kterého někteří fanouškové dokáží vynášet do nebes. Jeho film o třech lidech ve výtahu a o pár problémech je pravděpodobně metaforou, která na první pohled není tak přístupná a průhledná, ale v závěru lehce vychází na povrch ( i když to není nic úžasného...). Možná by raději Vincent měl věnovat čas do filmů, které mají větší smysl a myšlenky v nich více rozebírat. Ať žije Cypher. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý hororový kraťas od režiséra prvej a originálnej Kocky (1997), Vincenza Nataliho. Príbeh je zľahka podobný novšiemu Devilovi (2010), ale v tomto prípade ľudia vo výťahu nie sú až tak urputne chytení po celý čas a desí ich skôr to, čo na nich číha vonku. To je však jedna veľká neznáma a tak začne hlavná výťahová trojica zo strachu a pod tlakom vyvádzať a panikáriť, podobne ako v Kocke, no menej diabolsky ako v Devilovi:-) Pokiaľ ste ale ani jeden zo spomínaných filmov nevideli, tak môžete čakať originálny a strhujúci kraťas. Pre mňa to bol sympatický, zľahka amatérsky počin na jedno pozretie, ale s dobrou atmosférou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Natali tvůrce legendární Kostky ze začátku natočil něco hodně podobného. Ale tentokrát se nebudeme nacházet v samotné Kostce ale v pouhém výtahu. Nevěděl jsem co čekat, protože je to přeci jenom jeho prvotina. Ale už tu má Hewletta kterýho mám celkem rád a který si zahrál už v Kostce. Natali sází spíše v tomhle na atmosféru která tu je na výbornou. A herci tomu dopomáhaj, hrajous klidem a citlivě. jen škoda že se nedozvíme více. Film je moc krátký na takovýhle téma a tak mi přišel i konec takovej násilně ustřiženej a hlavně mi celkem dost věcí uniklo. Ale jinak se jedná o parádní kousek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle dílo mě dostalo nejen svou klaustrofobickou atmosférou, ale především svými efekty, hereckými výkony a kamerou. Všechny tyto prvky udělali z tohoto snímku opravdu nervy drásající podívanou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď som sa nedočkal toho, čo to vlastne toho hysterického týpka tak vystrašilo, malo to štýl a šťavu. Miestami to liezlo do nechcenej frašky, ale aspoň pobavilo. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších krátkometrážů, který jsem kdy viděl. Strach z neznámého je ten největší, to už víme od dob Blair Witch. Viď, Nikol :-) ()

newt17 

všechny recenze uživatele

Pečlivě budovaná klaustrofobní atmosféra, kamera a herecká kreace Davida Hewletta dokazují, že geniální Kostka nebyla dílem náhody, ale schopného tvůrčího týmu. Škoda, že je až příliš poznat, že tvůrci neměli prakticky žádný rozpočet - zvuk a hudba jsou na příliš amatérské úrovni. Film by byl ideálním bonusem na dvd ke Kostce. ()

Reklama

Reklama